ANUNTURI

Pastorul unei mega-biserici din SUA se întâlneşte cu papa pentru a discuta de unitatea Bisericii

„M-am dus acolo pentru a sprijini în mod expres unitatea şi să-i transmit papei că pastorii americani sprijină ceea ce el face”

joel-osteen-ministries-512x288Joia trecută (05.06.14) a avut loc la Vatican o întâlnire neoficială între papa Francisc şi o delegaţie de cincisprezece lideri politici şi religioşi din Statele Unite.

Cu ideea de a îmbunătăţi relaţiile dintre religii, vizita delegaţiei americane conta cu prezenţa senatorului de Utah Mike Lee, membru în Biserica Sfinţilor din Ultimele Zile (Biserica Mormonă); Gayle Beebe, preşedintele Westmont College din California; Francis Rooney, ex-ambasador al SUA la Vatican; şi de asemenea Joel Osteen, pastor la biserica Lakewood din Houston – Texas.

Papa Francisc a invitat pe aceşti lideri protestanţi din Statele Unite pentru a discuta împreună următoarea întrebare: „Putem găsi un teritoriu comun cu scopul de a avansa în viaţa şi misiunea lui Isus, pentru ca tot mai multe persoane să poată experimenta bucuria credinţei creştine?”

Această întâlnire ecumenică este parte din strategia actuală a papei pentru a obţine unitatea între creştini. Cu câteva luni în urmă, într-un video trimis unei conferinţe naţionale a unor lideri carismatici din biserica lui Kenneth Copeland, papa se lamenta de „diviziunile dintre noi şi de asemenea de diviziunile dintre comunităţi: creştini evanghelici, creştini ortodocşi, creştinii catolici, dar de ce să fie divizaţi? Trebuie să lucrăm pentru a obţine unitatea”.

Joel Osteen: „Nu există probleme cu diferenţele teologice”

Într-un interviu acordat lui Houston Chronicle, Osteen a calificat de „incredibilă” întâlnirea cu Francisc, pe care l-a descris ca pe un bărbat deschis, amabil şi plin de bucurie”. „M-am dus acolo pentru a sprijini în mod expres unitatea şi să-i transmit papei că pastorii americani sprijină ceea ce el face”, a spus Osteen. „M-am simţit onorat să fiu invitat”.

CITESTE CONTINUAREA  AICI

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: