StiriSTIRI MISIONARE

Creştinii, de două ori mai persecutaţi în 2013

persecutiicrestini_400Numărul creştinilor care şi-au pierdut viaţa în 2013 a fost dublu faţă de numărul celor care au decedat în 2012, arată cel mai nou studiu realizat de Open Doors International – o organizaţie care monitorizează zonele în care au loc cele mai multe cazuri de discriminare pe bază religioasă a creştinilor.

 

Studiul anual, care poartă numele de World Watch, relevă că în perioada ianuarie-octombrie 2013, 2.123 de creştini au decedat în urma persecuţiilor, în comparaţie cu 1.201 de creştini ucişi în 2012.

 

Diferenţa mare a făcut-o numărul mare al creştinilor care şi-au pierdut viaţa în Siria, în timpul luptelor sectare, din mijlocul sângerosului conflict civil dintre forţele regimului preşedintelui Bashar al Assad şi insurgenţii care doresc înlăturarea acestuia de la putere. Potrivit Open Doors, numărul acestor creştini a depăşit numărul total al creştinilor ucişi în 2012.

--

 

Cifrele prezentate de organizaţie includ numai cazurile cunoscute, dar se estimează că numărul real al celor care şi-au pierdut viaţa în 2013 ca urmare a persecuţiilor este de 7.000 sau 8.000 de persoane, potrivit estimărilor Institutului pentru Libertate Religioasă din Statele Unite ale Americii sau chiar 100.000, potrivit estimărilor Centrului pentru Studierea Creştinismului Global.

 

--

Acestora li se adaugă decesele a căror cauză nu este una direct legată de persecuţii concrete, ci decese cauzate de condiţii de viaţă care conduc la deteriorarea treptată a stării de sănătate (stres prelungit, răniri ocazionale, discriminare).

 

În afară de Siria, lista ţărilor cel mai puţin prietenoase cu creştinii sunt Nigeria, Pakistan, Egipt, Kenya, Angola şi Republica Central Africană.

http://www.semneletimpului.ro/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

 1. Dumnezeu sa odihneasca sufletele martirilor ucisi pentru credinta in Isus Hristos.
  La noi in Romania cand a fost persecutia ,crestinii au fugit in America si si-au tradat tara ,in loc sa moara pentru Isus .Diferenta e ca acei martiri vor fi cu Isus iar cei ce s-au lepadat si au fugit la o viata de lux vor fi in Iad cu cea ce au iubit mai mult banii si libertatea in paganism.Toti care au fugit acum sunt extrem de bogati .
  Eroii credintei sunt numai martirii si cei care au biruit totul din dragoste pentru Isus Hristos si nu acei ce au fost biruiti de satan cu lumea lui .
  1 Ioan 5
  1. Oricine crede ca Isus este Hristosul este nascut din Dumnezeu; si oricine iubeste pe Cel ce L-a nascut iubeste si pe cel nascut din El.
  2. Cunoastem ca iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea ca iubim pe Dumnezeu si pazim poruncile Lui.
  3. Caci dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui. Si poruncile Lui nu sunt grele;
  4. pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu biruie lumea; si ceea ce castiga biruinta asupra lumii este credinta noastra.
  5. Cine este cel ce a biruit lumea, daca nu cel ce crede ca Isus este Fiul lui Dumnezeu?Amin!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: