ANUNTURI

Companiile pot susține lucrarea Cireșarii. Data limită este 31 decembrie.

20_la_suta_JPEG20% din impozitul pe profit al companiilor poate fi redirecţionat către un ONG care susține o cauza sociala. Pentru a putea fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal 2012, suma redirecţionată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie.

Deși Codul Fiscal permite încă din 2004, ca firmele să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului către un ONG, fără nici o cheltuială suplimentară, foarte puţine companii uzează de această facilitate.

Procedura prin care firmele pot redirecţiona o parte din impozitul lor pe profit constă în semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezintă cauza pe care managerii şi antreprenorii vor să o susţină.

Firmele care vor să direcționeze 20% din impozitul pe profit către această cauza pot găsi detalii pe Social Cireșarii sau la numărul de telefon 0259/321.693.

Dacă ești conducătorul unei firme sau persoană fizică autorizată poți direcționa  20% din impozitul pe profit către Fundația Cireșarii, fără costuri pentru tine!  Până pe 31 decembrie 2013, poți să le dai banilor tăi un sens nobil, dăruind bucurie.

--

Ce înseamnă acest lucru, concret?

Ai auzit de 2%? O persoană fizică poate dona fără să o coste nimic, redirecționând acest procent din impozitul datorat statului.

În același mod, o firmă sau o persoană fizică autorizată poate redirecționa 20% din impozitul pe profit datorat statului, către o organizație filantropică, semnând un contract de sponsorizare. De exemplu, la un impozit pe profit de 3000 lei, poți susține o cauză socială cu maximum 600 lei, fără să plătești nimic în plus.

--

Codul Fiscal prevede facilități fiscale pentru agenții economici care susțin cauze sociale. În limita 3% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit, suma oferită ca sponsorizare este deductibilă!

Iată cât de ușor puteti directiona 20% din impozitul pe profit:

1. Calculați suma pe care doriți să o donați către Fundația Cireșarii după exemplul de mai jos

2. Completați contractul de sponsorizare  încheiat până la 31 decembrie a anului în curs între societatea comercială sau PFA-ul care face sponsorizarea și Fundatia Cireșarii

Exemplu de calcul:

Cifra de afaceri (CA = total venituri) = 100.000 lei

Cheltuieli = 80.000 lei

Profit brut = CA-Cheltuieli = 20.000 lei

Impozitul aferent acestui profit (16%) = 20.000 x 16% = 3.200 lei

20% din impozitul datorat = 3200 x 20% = 640 le

3‰ (la mie) din CA = 100.000 x 3‰ = 300 lei

Deci, potrivit art. 21 din codul fiscal,  o societate comercială cu cifra de afaceri de 100.000 ron poate face o sponsorizare în valoare de 300 lei.

Practic, din suma datorată statului (ex. 3.200 lei), societatea poate plăti o parte către o organizație non-profit cum este Fundatia Cireșarii, urmând să vireze bugetului de stat numai diferența (ex. 2.900 lei).

Se ajunge deci la același profit dacă nu s-ar fi făcut nicio sponsorizare !
Impozit datorat 16% = 3.200 lei din care 300 lei către Fundatia Cireșarii și 2.900 lei către bugetul de stat.

Activitatea noastră din ultimii 10 ani ne recomandă ca parteneri credibili, iar o colaboare cu dumneavoastră ne va permite să vă demonstrăm că sponsorizarea nu este doar un gest de responsabilitate socială, ci o acţiune cu rezultate obiective.

Pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziție prin numărul de telefon 0259/321.693 sau adresa de e-mail head.office@ciresarii.ro.

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura