EDITORIALE

Black Friday spiritual

Un prieten îmi povestea că în Israel, unde a mers, evreii Îl slujesc pe Dumnezeu respectând cu sfinţenie normele Legii, evident, cei care Îl mai slujesc. Când le-a spus că la noi slujirea Lui este din dragoste, nu puteau pricepe. Întrebarea nepusă era ce câştigi dacă Îl slujeşti din iubire?

black-friday-shopping-620km111612-1363291018Dumnezeu nu este o afacere iar dragostea în primul rând se dă pe sine. Când iubeşti întodeauna te consumi pe tine, te dăruieşti pe tine. Din păcate, prin biserici Dumnezeu a ajuns o afacere şi un Black Friday spiritual. Văd cu părere de rău că prin Europa iar uneori şi pe la noi, Hristos este la reducere. În fiecare zi mai puţin din El. Azi tăiem din slujbe, că oricum nu ai cu cine le face, mâine din rugăciune iar poimâine nu mai ai din ce tăia. Mântuirea nu se vinde ieftin doar pentru că nu costă. Preţul a fost mai mare decât şi-ar putea imagina orice muritor vreodată. Cu atât mai preţioasă este mântuirea pentru că nu izbeşte privirea, nu apare pe toate site-urile şi la toate ştirile. Nimeni nu-i face reclamă pentru că îţi promite viitorul iar oamenii vor prezentul şi clipa. N-aş vrea ca în ţara mea pastorii să stea şi să îi roage pe oameni cu un Hristos redus, ca să aibă o biserică plină.

Se-apropie sărbătorile de iarnă care au plecat tot de la Hristos. Darul El a fost şi tot El este. Dar oamenii au făcut din El o “peşteră de tâlhari”. Hristos vinde bine, la prima vedere. Şi Iuda a crezut asta.

Ziceam că Dumnezeu nu este o afacere, în acest fel de a vedea lucrurile, dar ar putea fi pentru cei care decid să Îl lase pe Hristos să desfiinţeze bazarul ieftin al vieţii lor.

Sângele Lui vărsat pe cruce curăţă orice păcat. Şi nu, Dumnezeu şi biserica nu sunt un Black Friday, asta pentru cei care preferă fotoliul de acasă.

Alexandru Fintoiu – www.ciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: