Cine era Florin Cioabă?
Florin Tănase Cioabă s-a născut în orașul Târgu Cărbunești, județul Gorj, şi a fost un cunoscut conducător al romilor, care s-a autoproclamat în anul 1997 ca „rege internațional al romilor”.
Tată său a murit tot de infarct miocardic
După moartea tatălui, Ion Cioabă, la data de 23 februarie 1997 în urma unui infarct miocardic, singurul său fiu, Florin Cioabă, a fost moștenit titlul de „rege al romilor de pretutindeni”, ceremonia sa de încoronare fiind celebrată tot de un penticostal, afiliat la Congregația Adunarea lui Dumnezeu-Assemblies of God din S.U.A. După afirmațiile proprii, el conduce o etnie de circa 3 milioane de cetățeni.
În perioada 1996-2000, Florin Cioabă a fost consilier județean de Sibiu. La alegerile locale din vara anului 2000, a candidat la funcția de primar al municipiului Sibiu din partea Centrului Creștin al Romilor, apoi la alegerile locale din iunie 2008 a ocupat primul loc pe listele Alianței pentru Unitatea romilor, pentru Consiliul Județean.
Florin Cioabă a făcut parte din Forumul European al Romilor, deținând funcția de primvice-președinte al Organizației Mondiale a Romilor (International Gipsy Union). A fost proprietarul mai multor firme, care se ocupă cu prelucrarea metalelor neferoase – cupru, bronz etc., confecționând folie și saci de polietilenă.
Ca și tatăl său, și Florin Cioabă a purtat coroană de aur și sceptru din aur masiv, împodobit cu rubine și smaralde, dar afirmă că “cea mai importantă funcție a mea este aceea că mă consider un umil lucrător al Domnului Iisus Hristos”, el fiind și predicator la o casă de rugăciune penticostală a rromilor din cartierul Turnișor din Sibiu
Până în momentul morţii, Florin Cioabă a condus o uniune de biserici penticostale (alcătuită din peste 100 de biserici – conform declarației sale), numită Centrul Creștin al Rromilor, la care predă în calitate de lector. El a afirmat că dorește să obțină o rapidă integrare a rromilor, considerând că tradiționalele ghicitoare rome nu-și au locul în cadrul penticostalilor și încercând să-i convingă pe rromi să renunțe la salbele de aur.
“Regele” Cioabă are patru copii (doi băieți și două fete) și cinci nepoți.
►Poti dona prin: BT Pay si Revolut - 0763631321 - https://revolut.me/crestintotal ►Paypal - https://www.paypal.com/paypalme/crestintotalro
În septembrie 2003, “regele” Florin Cioabă și-a măritat religios (în cultul penticostal) o fată, Ana-Maria Cioabă, pe atunci în vârstă de 12 ani, cu un tânăr pe nume Mihai Biriță, în vârstă de 15 ani, dând naștere la un scandal internațional în care Consiliul European și baroneasa Emma Nicholson (raportorul UE pentru România) au acuzat statul român de încălcarea atât a legislației românești, cât și a normelor internaționale.
Comisia de anchetă a Direcției pentru Drepturile și Protecția Copilului din Sibiu a decis ca cei doi “soți” să locuiască separat și să înceteze orice relație de natură maritală, până când tinerii vor împlini vârsta legală pentru căsătorie. Florin Cioabă a acceptat această decizie. În decembrie 2005, el a declarat că vrea să schimbe una dintre cele mai bine înrădăcinate tradiții ale etniei rromilor, încercând să-și convingă etnia să renunțe la căsniciile pornite de la vârste fragede.
Florin Cioabă se confruntă în cadrul minorității rromilor din România cu existența unui “împărat” (Iulian Rădulescu) și a unui alt “rege internațional” (Ilie Badea Stănescu). El afirmă că “Familia mea a condus întotdeauna etnia rromilor. Toți știau cine este tatăl meu. Un președinte de partid se mai poate face, dar un rege nu, este deja bătaie de joc”
Sursa: www.libertatea.ro