Stiri

Elveția vrea să-l scoată pe Dumnezeu din imnul de stat

switzerland_3190_600x450Elvetia organizeaza o competitie pentru alegerea unui nou imn national, care sa-l inlocuiasca pe cel actual, ale carui versuri vorbesc despre Dumnezeu, rugaciuni si munti.
Elvetienii doresc schimbarea din cauza ca versurile imnului actual sunt considerate prea demodate, intrucat au fost create in baza unui psalm bisericesc, a unei rugaciuni, ceea ce este in dezacord cu o societate neutra din punct de vedere religios, transmite BBC.
“Imnul nostru oficial este un psalm, o rugaciune, iar societatea noastra este bazata pe o atitudine neutra fata de religie. Avem deopotriva atei si adepti ai cultelor politeiste, ceea ce transforma actualul imn intr-o problema”, a explicat reprezentantul organizatiei care se ocupa de alegerea unui nou imn si care va prezenta castigatorul spre aprobare Consiliului Federal.
Noul imn va trebui sa faca mai multe referiri la valorile societatii actuale, la principiile inscrise in Constitutie, la democratie, solidaritate si egalitate. De asemenea, concurentii sunt invitati sa propuna si o noua linie melodica, una mai moderna, pentru viitorul imn.
* preluare de Aici

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

 1. La acest inceput de mileniu se pare ca suntem pe cale sa adoptam o noua religie, ceva asemanator cu ceea ce s-a intamplat acum 2000 de ani.
  Acum 2000 de ani s-a sacrificat un singur evreu pentru pacatele noastre. Asa s-a nascut crestinismul.
  In zilele noastre am trait sacrificiul a 6 milioane de evrei. Sacrificiul lor va da nastere, daca nu a si dat, acestei noi credinte, Shoah. Sacrificiu pentru ca niciodata sa nu se mai intample ceea ce s-a intamplat.
  Si atunci, la inceputul mileniului I, crestinsmul s-a impus atat prin adeziunea la mase cat si prin faptul ca a fost impus prin lege(Imparatii Constantin si Elena). A devenit religie de stat si cei care nu o admiteau sau o negau erau aspru pedepsiti.
  Si in zilele noastre s-a intamplat la fel. S-au dat legi in ca cine nu recunoaste Holocaustul sau cine-l neaga va fi aspru pedepsit. Si chiar este pedepsit. Nu-i de joaca. S-au format noi locuri de pelerinaj si inchinaciune la Auschwitz, Maidanec, Birkenau, etc.
  Nu stiu daca trecerea de la crestinism la credinta in Shoah va fi lina sau involburata cum a fost trecerea de la paganism la crestinism. Dar aceasta trecere este inexorabila si nimic nu o va putea impiedica pentru ca este vointa lui Dunbezeu.
  In aceste conditii gestul Elvetiei este unul normal pentru ca se pregateste drumul spre noua credinta.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: