EDITORIALE

Puncte de vedere: HOMOSEXUALITATEA

Ne-am propus prezentarea unui punct de vedere cu privire la homosexualitate, tocmai pentru că în ultima vreme auzim tot mai mult vorbindu-se despre faptul că tolerarea ei ar constitui un punct roşu pentru Romania în vederea integrării în structurile euro-atlantice. Aşa numitele “voci democratice” ale societăţii noastre româneşti, pledează pentru neosândirea unor asemenea acte, şi mai mult chiar, pentru considerarea actelor homosexuale la acelaşi nivel moral cu relaţiile normale dintre bărbat şi femeie în cadrul căsătoriei.

homosexualitateaDe la capul locului, vrem să spunem lucrurilor pe nume şi să numim homosexualitatea păcat. Această perversiune reprezintă un atac îndreptat împotriva societăţii, împotriva naturii, împotriva lui Dumnezeu şi mai ales împotriva trupului omenesc, care ar trebui să fie un templu al Duhului Sfânt. Fie că vrem să recunoaştem, fie că nu, păcatul homosexualităţii este unul dintre cele mai mari eforturi pe care le face Satan pentru a distruge societatea şi rasa umană.

Deşi mulţi oameni sunt tentaţi să creadă că homosexualii s-au născut în acest fel, noi credem că nu aşa stau lucrurile. “Nimeni, când este ispitit, să nu zică:”Sunt ispitit de Dumnezeu”. Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău, şi El însuşi nu ispiteşte pe nimeni. Ci fiecare este ispitit când este atras de pofta lui însuşi şi momit. Apoi pofta, când a zămislit, dă naştere păcatului; şi păcatul odată făptuit aduce moartea.” (Iacov 1: 13-16) Din acest pasaj scriptural înţelegem că nu Dumnezeu este sursa şi autorul răului din om şi implicit se face clar faptul că omul devine homosexual atunci când capitulează în faţa ispitelor lui Satan, căzând astfel în capcana acestui oribil păcat. Ceea ce face ca acest păcat să fie periculos pentru societate este faptul că homosexualii caută să recruteze tot mai mulţi în rândurile lor. Momindu-i în diverse feluri pe cei tineri, reuşesc să înmulţească ei înşişi rândurile celor apăsaţi de această plagă. Vrem să accentuăm dar faptul că noi nu credem că cineva s-a născut homosexual, ci că omul poate deveni homosexual atunci când nu se împotriveşte cu tărie ispitelor celui rău. Considerăm că acest păcat trebuie osândit cu tărie şi oamenii trebuie avertizaţi cu privire la consecinţele nefaste ale căderii omului în acest păcat.

Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, cartea de căpătâi a tuturor creştinilor, prezintă în învăţăturile sale argumente concrete care se ridică împotriva homosexualităţii. Vrem să folosim câteva dintre aceste argumente în rândurile care urmează, tocmai pentru a ne justifica punctul de vedere, pe care ni l-am format privind această perversiune prin prisma standardelor morale aşezate de Dumnezeu pentru societatea umană.

Dumnezeu a stabilit pentru om relaţii heterosexuale. Când Dumnezeu l-a creat pe om, “parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut” şi le-a poruncit să se înmulţească aducând pe lume copii(Genesa 1: 27, 28). Creatorul a făcut sexul cu scopul ca el să conducă la relaţii legitime între soţ şi soţie în cadrul căsătoriei şi să folosească perpetuării rasei umane pe pământ.

--

Canaan a fost condamnat pentru păcatul homosexualităţii. Chiar dacă textul din Genesa 9 nu arată acest lucru în mod explicit, se pare că Ham, fiul lui Noe, a intrat cu astfel de intenţii păcătoase în cortul tatălui său şi i-a văzut goliciunea. Blestemul lui Noe a fost pronunţat asupra lui Canaan, fiul lui Ham, tocmai pentru ca noi să înţelegem că acest păcat al homosexualităţii se răsfrânge într-un fel sau altul şi asupra celor din jur.

Dumnezeu a pedepsit Sodoma şi Gomora datorită acestui păcat. Cuvântul “sodomie”, pe care îl folosim adesea ca sinonim pentru homosexualitate, indică faptul că acest păcat era la el acasă în Sodoma şi Gomora, cele două cetăţi surori. Genesa 19:5, arată că oamenii din Sodoma practicau homosexualitatea în mod deschis şi tocmai datorită acestui lucru au fost nimicite. E uşor să înţelegem dar, că sodomia sau homosexualitatea atrage după sine mânia lui Dumnezeu.

În legea mozaică homosexualitatea era grav osândită. Levitic 18: 22 prezintă porunca expresă a lui Dumnezeu: “Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie” În acelaşi verset, Dumnezeu califică acest păcat drept “o urâciune”. În versetul 29 din acelaşi capitol Scriptura arată că “toţi cei ce vor face vreuna din aceste spurcăciuni, vor fi nimiciţi din mijlocul poporului lor.” Porunca lui Dumnezeu de interzicere a sodomiei este reluată apoi în Deuteronom 23: 17.

►Poti dona prin: BT Pay si Revolut - 0763631321 - https://revolut.me/crestintotal ►Paypal - https://www.paypal.com/paypalme/crestintotalro

Cărţile istorice ale Vechiului Testament prezintă în mod elogios pe împăraţii care au căutat să stârpească sodomia din ţară. Spaţiul nu ne îngăduie să dăm exemple de acest fel, dar pentru cei interesaţi într-un studiu mai amănunţit oferim câteva referinţe biblice: 1Împăraţi 15: 12; 1Împăraţi 22: 46; 2Împăraţi 23:7.

Noul Testament de asemenea condamnă aspru homosexualitatea. Sunt mai multe pasaje care au ceva de spus împotriva acestui păcat, dar se pare că cel mai concludent este cel din Romani 1: 24-27 “De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să-şi urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Anmin. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii; tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.” Acest pasaj nu mai are nevoie de nici un comentariu, deoarece exprimă în mod cât se poate de clar dezgustul lui Dumnezeu faţă de aceste perversiuni.

1Corinteni 6: 9, vine să arate în mod explicit că sodomiţii sau homosexualii nu pot avea parte de Împărăţia lui Dumnezeu şi că sunt sortiţi pieirii. Singura şansă de mântuire a celor care practică acest păcat este pocăinţa, adică renunţarea la aceste practici şi întoarcerea la Dumnezeu.

Pe lângă aceste argumente de natură biblică, împotriva homosexualităţii se ridică şi argumente de ordin moral şi social. Relaţiile sexuale de tip homosexual nu sunt naturale, ci sunt produsul nestăpânirii poftelor. Ca dovadă a faptului că aceste relaţii nu sunt naturale să ne întrebăm dacă s-a născut vreodată cineva dintr-un cuplu de homosexuali. De asemenea, când vom înţelege că nimeni nu s-a născut homosexual vom putea să ne dăm seama că homosexualitatea sfidează ceea ce este natural.

Este important să arătăm că studii de specialitate vin să arate că cei ce practică această perversiune asociază în caracterul lor nişte însuşiri nedorite în societatea umană. Într-un grad mult mai mare decât la restul oamenilor, în caracterul homosexualilor este prezent egoismul, narcisismul, masochismul şi ura. Chiar dacă partizanii homosexualităţii încearcă să arate că prin comportamentul lor, ei nu afectează în mod negativ societatea, este evident că aceste nedorite caracteristici ale homosexualilor se răsfrâng asupra celor din jur

Homosexualitatea este o ameninţare pentru perpetuarea rasei umane. Dumnezeu a rânduit ca oamenii să procreeze ca urmare a relaţiilor heterosexuale şi nicidecum prin această perversiune.

Practicarea homosexualităţii este o ameninţare pentru vieţile oamenilor. Cred că nu este necesar să prezentăm ravagiile pe care SIDA le face între oameni în vremea de acum. Faptul că această necruţătoare boală este răspândită prin acte homosexuale este cunoscut de toată lumea. Din nefericire boala aceasta a ajuns să-i atingă pe mulţi semeni de-ai noştri tocmai prin mijlocirea homosexualilor. Astăzi SIDA a atins proporţii epidemice şi se pare că moartea multor semeni de ai noştri este rezultatul direct sau indirect al practicilor homosexuale. Societatea ar trebui să se protejeze împotriva unor astfel de practici care ameninţă vieţile atâtor oameni.

Spre marea noastră surprindere, naţiunea noastră, despre care Nicolae Iorga spunea că “s-a născut în tinda bisericii”, tinde spre acordarea de libertăţi de manifestare practicilor homosexuale, care aşa cum am arătat sunt îndreptate împotriva societăţii şi împotriva lui Dumnezeu. Dacă acesta este preţul integrării în structurile europene, oare se merită să fie plătit?

Folosim acest prilej pentru a saluta poziţia pe care au luat-o ierarhii Bisericii Ortodoxe Române în urma hotărârii luate recent de Guvernul României de a da libertate de manifestare acestor practici păcătoase.

articol by NELU FILIP

anigif-400x110

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

7 Comments

 1. limitat, foarte limitat. mai mult deserviciu adus doctrinei, decit avantaj.
  nimeni nu se naste invatat, asa cum nimeni nu se naste homosexual.
  ceea ce reiese clar dintr-un articol deosebit de nefondat.

 2. In opinia mea argumentele pe care leai adus sunt super convingatoare….jos cu toti gay din tara asta….lucruri scarboase pot face..felicitari pentru argumente

 3. Nu imi vine sa cred ca exista oameni atat de marginiti ca cel care a scris acest articol.
  Cine esti tu sa condamni homosexualitatea? Cine e Dumnezeu in fond? Doar pentru ca tu crezi ca religia crestina condamna homosexualitatea nu inseamna ca asa este.
  SI inainte sa zici ca un homosexual nu se naste asa ci alege sa fie asa, incerca sa asimilezi mai intai cateva informatii medicale cu privire la acest lucru.
  Si in legatura cu reproducerea…din cate stiu eu se pot face implanturi acuma, prin urmare mamele lesbiene pot avea copii, iar barbatii homosexuali pot adopta un copil de la o femeie dispsa sa-l dea etc etc etc pot sa-ti dau mi de exemple aici…Deci inainte sa comentezi incearca sa te intalnesti si tu cu tehnologia din secolul nostru!
  Eu de exemplu sunt les si nu vad nicio rusine sau abominatie in asta(intr-adevar sunt si atee, deci ceea ce zice religia nu prea ma intereseaza), dar am citit si eu biblia si sunt destul de informata cu privire la toate religiile existente si din biblie reiese clar ca Dumnezeul despre care vorbesti tu iubeste toti oamenii.
  Tu esti cel caruia ar trebui sa-i fie rusine, pentru ca faci asemena afirmatii nefondate si esti umbrit de prejudecati absurde si ros de homofobie!

 4. in adevar ceea ce ai spus este bine am citit cu foarte mare atentie .Dumnezeu sa se indure de aceasta lume afundata deja in pacat. E o lupta extrem de mare in ultima vreme si tot mai multi adepti ai nelegiuri se se introduc in randul celor ce iubesc nelegiuire si lucrul acesta se face in mara. Oh parca nu as mai vrea sa traiesc sa vad cum ia amplnare raul atragand osand dupa sine. Doamne vie imparatia ta.faca-se voia ta

 5. inainte sa scriu despre ceea ce ai scris sus,as vrea sa-ti spun tie corinne in primul rand ma bucur sa aud k ai citit biblia,k sunt pocaiti care nu au citit biblia si-ti spun bravo bravo bravo..ACOLO AI VAZUT CINE ESTE DUMNEZEU si ce poate sa faca.Dandu-ti viata.cand ai avut necazuri nu cred sa nu fii spu (Doamne fereste).DUMNEZEU NU ESTE DE ACORD CU ACEASTA ORIENTARE SEXUALA ,cum a spus si acea persoana care ai citit insa nu trebuie condamnati pentru ca ei au nevoie de afectiune,dragoste compatimire etc.sunt atate motive care as putea spune dar nu ma lungesc si-ti spun ca daca ai citit biblia in 1Corinteni13.vers 1 si mai inainte ai citit ca inseamna iertare de pacate.daca ai citit si cu anania si safira cand ei au mintit au fost oamarati pe loc.Deci ca orice pacat este si homosexualitate ce DUMNEZEU POATE IERTA .Nu conteaza ca tu esti les sau k sunt gay in lume si ceea ce a scris acea pers este scris si in biblie k asa ai spus ca ai citit.Si te intreb nu te-ai intalnit cu aceste versete?si tu ce ti-ai raspuns?in sinea ta
  …Cand adam si eva au mancat din acel copac interzis au vazut rusinea sau nu unul altuia?
  si eu te intreb de ce sa nu-ti fie rusine de ceea ce esti?nu te condamn pentru k eu stiu k nu asa te-ai nascut si in cursul vietii tale.
  Ma bucur filip pentru ceea ce ai scri si rog ca bunul DUMNEZEU sa te binecuvanteze,insa sa nu-i lasam sa se indepareze de DUMNEZEU cei care se confrunt cu aceste ispite cum am spus ei au nevoie de compatimire,iubire,intelegere,tandrete si afectiunepentru ca ei se simt marginalizati.Dar DOMNUL ISUS HRISTOS NU A FACUT DIFERENTE DE PACATE CAND I-A IERTATATUNCI CAND A FOST PE PAMANT.

 6. DANDU-SI PE INSUSI FUL SAU LA MOARTE PENTRU NOI.
  Tu ai face asa ceva corinne,daca ai avea copii sa-i dai la moarte pentru cineva care nu-l cunosti.Dar sus in ceruri este CINEVA CARE MIJLOCESTE PENTRU NOI CA SA PUTEM FII IERTATI.SI UN ATEU/ATEE POATE FII IERTAT.

 7. Raman pe zi ce trece tot mai uimit de cat de marginiti sunt unii…
  Pana si diavolul poate cita din Biblie. Asadar niste citate dintr-o carte care nu urmareste decat manipulare nu cred ca te poate convinge ´ca ce spui aici este adevarat. Sodoma si gomora nu au fost distruse din cauza homosexualitatii sau a acelor perversiuni despre care se tot vorbeste. Cititi si un pic de istorie. Biblia nu reprezita decat niste evenimente interpretate aiurea. De ce nu vorbim totusi despre miile de barbati care considera ca homosexualitatea este un pacat, ajung intr-un final sa poarte straiele preotesti sau calugaresti si molesteaza o multime de copii? De ce nu vorbim despre faptul ca biserica spune sa iti iubesti aproapele ori nu sa il discriminezi.
  Stiu tu, domnule “Crestin Total” ce inseamna HIV/ SIDA si cum a aparut el? Stii oare care este pana la urma modul in care te poti proteja de el?
  Stiti oare scopul unui prezervativ? Consider ca sunt cu mult indreptatit sa ies cu fruntea-n sus din casa comparativ cu multi dintre crestinii care stiu citate si verseturi din biblie.
  Sa nu mai vorbesc despre preaminunata “familie crestina”.
  Nu inteleg de ce este lumea interesata daca eu pacatuiesc sau nu. Mai degraba ati fi interesati de propiile pacate si sa lasati homosexualii sa isi vada de viata lor.
  Din pacate pentru voi nu stiti cine sunt, cum sunt. Pot fi parintii tai, fratii sau prietenii tai. Poate fi duhovnicul sau chiar presedintele tarii. Nu esti definit de ce se faci in pat ci de cum te comporti fata de aproapele tau.

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: