Reclame
ULTIMELE STIRI

Creștinismul dăunează grav confortului

Adesea auzim sintagma „caută o biserică în care să te simți bine “de parcă Biserica lui Hristos e asemenea unui tren cu multe vagoane de dormit, nouă rămânându-ne doar sarcina de-a căuta cel mai dotat vagon în care să ne „simtem bine “, confortabili. De fapt ce este creștinismul? Sau dat atâtea definiții care mai de care mai sofisticate, academice, mai grele pentru urechile babelor. Creştinismul, dragă babă Ruja, după umila mea părere, e o morgă pentru cei vii. Odată intrat în el, începi să miroși a putrefacție. Există și opțiunea, tristă de altfel, de-a nu mirosi a putrefacție, ba din contră parfumul dulce al firii să ne gâdile nările, dar dacă aici nu vom mirosi a putrefacție


, vom mirosi dincolo a hamac_55397700ars. Ne vom prăjii o veșnicie pe grătarele Iadului. Aici, rugați-vă să ne crească unghiile ca la morți, și odată crescute trebuie împlântate în cruce, pentru că în lume bate-un vânt năprasnic. Creștinismul e arta de-a muri constant. Zi după zi. Strop cu strop până n-o mai rămânea deloc. “De altfel, toţi cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus, vor fi prigoniţi.” (2 Timotei 3:12) Prigoniți în primul rând de către propria fire, de sinele propriu. Despătimirea e un proces anevoios. Îndumnezeirea firii dezdumnezeite e măcinare, fierbere, luptă. E război… și la război nu vii cu ojă pe unghii.

În lume veți avea necazuri… “ Necazuri… nu conforturi. Noi, pe cei proaspeți ieșiți din baptistiere îi întâmpinăm cu flori, cu zâmbete și pupături. Le dăm certificate de botez semnate de pastor, de diacon, de liderul de tineret, de liderul de adolescenţi… să nu cumva să uitați vreun lider netrecut. Când de fapt ar trebui să le urăm „Bine ați venit în bârlogul tigrului! “. Mitropolitul Antonie de Suroj spunea: „A-L întâlni pe Dumnezeu înseamnă a intra în “bârlogul tigrului” – Dumnezeu nu este o pisicuţă, ci un tigru. Lumea lui Dumnezeu este un domeniu periculos.” La Dumnezeu nu mergem ca să ne simțim bine, la El mergem ca să ne mântuim din lumea aceasta insuportabilă, în care să fi om e din ce în ce mai greu. Hristos n-a venit să ne dea garoafe… ci cruci pe care să le purtăm. Apostolii nu și-au încheiat misiunea ieșind la pensie pe insula Creta, așteptând Parusia, venirea Domnului, bând cocktail-uri și bronzându-se la soare. Au fost bătuți până la moarte, crucificați, jupuiți de vii, decapitați. Ei nu aveau pretenția la confort și nu umblau cum umblăm noi ca bezmeticii după bisericile „unde să ne simțim bine”. Specialist în conforturi mentale, trupești, comoditate și lux e satana. El nu-ți cere să gândești, să te frămânți. El vrea doar să consumi. Bere. Vin. Femei. Programe tv. Programe religioase mega confortabile.

Hristos ne vrea frământați, zbuciumați, și cum am putea fi altfel când viața e prea scurtă și (în) noi avem atât de lucru. „Creştinismul e liniștea de-a te ști neliniștit”… parafrazându-l pe Cuviosul Paisie Olaru de la Sihla. Și atunci de unde acest creștinism teatral, această parodie religioasă în care ne jucăm rolul de creștini avizi după confort și binecuvântări și-n care actor principal e un fals Hristos ce împarte lumii invitații la cafea. Atenție!!! Trăim vremurile când se fabrică intens hristoși mincinoși, proroci mincinoși, biserici mincinoase. Fără o minuțioasă cercetare și discernere, Iadul va fi plin de „creștini” cu Biblii de lux în mână. Hristoase, ai milă de noi!

Dani Surducanciresarii.ro


anigif-400x110

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22372 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

3 comentarii la Creștinismul dăunează grav confortului

 1. Mihai // 19 iunie 2013 la 8:48 //

  Destul de departe de Adevar.Personal am doua optiuni:sa intervin in Biserica locala pana cand vad ca functioneaza dupa Imaparatia lui Dumnezeu sau daca ma depaseste sa caut o alta Biserica locala in care sa pot sa cresc pana la statura plinatatii lui Hristos.
  Dumnezeu este un Miel bland si nu un tigru, nu are nici colti si nici ghiare si nici nu injunghie ci sta la usa si bate…mangaie, alina durerile, iarta si incurajeaza,nu sfasie si nu se grabeste sa se manie…Crestinismul este arta de a fi transformat in dumnezeu si de a semana cu Hristos , de a mirosi mireasma cerului, de a fi lumina in intuneric…cat despre lupta cu firea pamanteasca? primim putere si har peste har si purtam in noi bucuria de a suferi pentru Domnul Hristos

 2. costel // 19 iunie 2013 la 15:59 //

  Frate drag, ai ceva aparte, pastreza insa pentru tine si nu te mai arata asa de impartialist, felul in care te exprimi e deprimant, modul in care incerci sa te faci inteles, revoltant..esti asa de slab ca pot spune doar, Dumnezeu sa aiba mila de tine si de viata ta…ca tare vrei sa te arati a fi intelept ……..si undeva cumva inteleg ca nu stii ce e cu tine insuti….ai nevoie de ajutor??

 3. Andreea // 19 iunie 2013 la 16:26 //

  Domnul sa aiba mila de noi, incepand cu mine! Asa e, noi dorim biruinta ca a apostolilor si a altor oameni care L-au urmat pe Domnul pana la moarte, dar fara sa platim pretul . Vrem cununa fara lupta, biruinta „band cocktail-uri si bronzandu-ne la soare”. Domnul sa aiba mila si sa ne schimbe! Doar prin puterea Sa putem fi transformati si putem deveni biruitori!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: