StiriSTIRI MISIONARE

Program de distrugere a bisericilor creștine

syrianchurchdestroyedinSoldații din Republica Centrafricană jefuiesc și distrug bisericile creștine și centrele misionare, cu permisiunea guvernului. Grupul islamist Séléka, ce a preluat controlul țării în luna martie, a ucis și a rănit un important număr de creștini, conform organizației „Aid to the Church in Need” (Ajutor pentru Biserica în Nevoie).

Episcopul Albert Vanbuel din dieceza Kaga Bandoro a descris situația deteriorată din țara sa ca fiind cauzată de „o rebeliune din partea extremiștilor religioși cu rele intenții, caracterizată de un program deliberat de desacralizare și distrugere a clădirilor religioase, în special a celor creștine”, scrie Christian Post.

„Ei țintesc bisericile catolice și protestante”, a afirmat episcopul, care e, de asemenea, președintele comisiei „Justiție și Pace”. „De-a lungul întregii țări, Biserica Catolică a plătit scump cu multe clădiri distruse, iar diferite grupuri din cadrul Séléka continuă să ucidă în fiecare zi”, a adăugat el.

Într-o predică ținută cu ocazia mesei din a treia duminică de după Paște, arhiepiscopul Dieudonné Nzapalainga a afirmat că „Christos nu își abandonează poporul din Republica Centrafricană”. El i-a îndemnat pe creștini ca „până și în mijlocul unor asemenea tragice evenimente, să dea o mărturie autentică, precum apostolii lui Christos, care a învins teama, ura, violența și moartea, Domnul încrederii, dragostei, păcii și vieții”.

sursa: www.semneletimpului.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: