EDITORIALE

Tinerețe fără îngrijorare

ochiAm învăţat de la cocori că primăvara vine şi se duce odată cu ei. Şi tinereţea este ca primăvara. Să profităm din plin de ea, dar cu grijă, ce facem primăvara are consecinţe şi în toamnă iar mai apoi în veşnicie. Scriitorul Mateo Aleman zicea că “tinereţea nu e o perioadă oarecare din viaţa omului, ci e o stare de spirit”. Asta înseamnă că tinereţea nu are vârste. Şi-mi place tare mult ideaa asta. Am văzut bătrâni care săreau de bucuria Duhului Sfânt iar în contrast, tineri obosiţi de frământări şi gânduri iar uneori de ţigări şi băutură.

Gândurile noastre pot fi cei mai mari duşmani ai noştrii. Lupta spirituală se duce pentru stăpânirea minţii noastre. Nu poţi păcătui fără să îţi comande creierul să păcătuieşti. Iar dacă mintea este curată, viaţa este curată.

Una din cele mai simple şi paradoxal poate pentru unii, mai grele porunci ale Domnului Hristos este să nu ne îngrijorăm. Tot de la minte pleacă. Cei ce se frământă au un psihic bolnav. Interiorul lor este sedus în fiecare zi de şoaptele minţii neluminate de Dumnezeu.

Creangă a numit îngrijorarea prostie omenească. Însă din punctul meu de vedere este o boală. Ca şi cum nu poţi respira aerul înmiresmat al pomilor înfloriţi, din pricină că mâine poate nu le vei mai simţi parfumul. Iar în aceste condiţii, viaţa noastră nici măcar existenţă nu s-ar mai putea numi.

Tinereţea şi îngrijorarea se urăsc. Nu trecerea anilor ne îmbătrâneşte, ci frământarea anilor ce trec; din cauza asta pierdem tinereţea de azi pentru bătrâneţea de mâine.

                 Alexandru Fintoiu – ciresarii.ro

anigif-400x110

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: