ARTICOLUL ZILEI

Ghid practic pentru o trupă de succes

music_by_laura1995-d3jffat-300x300Orice biserică „contemporană” respectabilă are trupă. Și eu fac parte din șirul lung de trupeți care singuri au învățat, au repetat și acum cântă. Chiar dacă lecțiile de neuitat sunt cele învățate pe propria piele, în urma unei retrospective colective, vă prezint lista mea:

1.

Caută oameni care ascultă acelaşi stil muzical ca şi tine şi care știu cânta la un instrument. Îţi trebuie și un vocalist bun. Ai nevoie de oameni care se implică în proiectul tău şi dau dovadă de loialitate; să nu fie mereu bolnavi când aveţi repetiţii.

2.

Alege intrumentele în funcție de stilul muzical pe care dorești să-l cânți. Să zicem că vrei o trupă pop-rock. Atunci ai nevoie de: chitară bass, chitară electrică, chitară acustică (chitară lead), tobe și pian. Desigur, poţi avea alte instrumente sau mai mulţi vocalişti, dar ceea ce contează e să se armonizeze, să sune ca o trupă, nu fiecare cu melodia lui.

3.

Trebuie să ai un loc unde să repeţi fără să deranjezi pe cineva, că nu ai vrea să vină „vecina mereu supărată de sus” în mijlocul repetiției. Dacă ai găsit oamenii, un loc pentru repetiţii și aţi stabilit repertoriul şi modul de abordare a pieselor, atunci poți începe repetiţiile.

4.

Fiecare trupă are nevoie de un lider sau, în termenii, mai moderni, „music director”. Acesta gândeşte structura pieselor și modul de interpretare, mai bine zis „creierul” care gândește totul, preferabil o persoană deschisă la sugestii, pentru binele tuturor.

5.

Când faci repertoriul, alege piesele care îţi reprezintă trupa și sunt relevante pentru cei ce le ascultă. Cel mai bine ar fi să ai compoziţii proprii. Poți folosi și traduceri, dar cu prundență. Și nu uita să ții cont și de mesajul și coerența cuvintelor.

6.

Cum te poţi face cunoscut? Uită-te în jur, suntem înconjuraţi de mass-media. Postează un video cu trupa și promovează-l pe rețelele de socializare. Așa poți avea parte și de critici obiective, în unele cazuri chiar înjurături. Oricum bucură-te. Acestea te pot ajuta să crești calitatea trupei.

7.

Știi filmele alea cu trupe tinere care cântă la un eveniment anonim, sunt contactați de cel mai tare sponsor din lume și devin peste noapte celebrii? Ei bine, nu o să se întâmple, așa că pune-te bine pe lângă părinți, că o să ai nevoie de bani.

Spor la treabă!

P.S. Mai în glumă, mai în serios, activarea într-o trupă e un exercițiu de maturitate, în care faci multe greșeli, înveți să ierți, să comunici și să te închini.

sursa: mediacbee.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. TRÚPĂ s.f. 1. Ceată (de militari); (la pl.) forțele armate ale unei țări, armată. 2. Grup de actori care joacă împreună o piesă sau sunt angajați ai unui teatru sau ai unui circ; ansamblu. [< fr. troupe].

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: