Intrebari & Raspunsuri

Ce sărbătorim de Florii?

1136_image002Creștinii sărbătoresc Intrarea Domnului Isus în Ierusalim sau Duminica Floriilor, în popor numită și Duminica  vlăstarilor. Aceasta este sărbătorită cu o săptămână înainte de duminica Paștelui . Care este semnificația acestei sărbători și cum trebuie ea sărbătorită?  Să privim mai întâi în Sfintele Scripturi ca să vedem cum este relatat acest eveniment:

Când s-au apropiat de Ierusalim și au ajuns la Betfaghe, înspre Muntele Măslinilor, Isus a trimis doi ucenici  și le-a zis: “Duceți-vă în satul dinaintea voastră: în el veți găsi îndată o măgăriță legată și un măgăruș împreună cu ea; dezlegați-i și aduceți-i la Mine.  Dacă vă va zice cineva ceva, să spuneți că Domnul are trebuință de ei. Și îndată îi va trimite.”  Dar toate aceste lucruri s-au întâmplat ca să se împlinească ce fusese vestit prin prorocul care zice:  “Spuneți fiicei Sionului: “Iată, Împăratul tău vine la tine, blând și călare pe un măgar, pe un măgăruș, mânzul unei măgărițe.”  Ucenicii s-au dus și au făcut cum le poruncise Isus. Au adus măgărița și măgărușul, și-au pus hainele peste ei, și El a șezut deasupra.  Cei mai mulți din norod își așterneau hainele pe drum; alții tăiau ramuri din copaci și le presărau pe drum. Noroadele care mergeau înaintea lui Isus și cele ce veneau în urmă, strigau: “Osana, Fiul lui David! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului! Osana în cerurile preaînalte!” (Evanghelia după Marcu 11: 1-11)

În toate celelalte 3 Evanghelii  găsim această relatare. Din pasajul de mai sus, observăm următoarele:

  1. în această zi sărbătorim intrarea Domnului Isus în Ierusalim, loc unde urma să fie răstignit peste câteva zile;
  2. această zi este împlinirea cuvintelor vestite mai înainte prin proroci;
  3. Domnul Isus a intrat în Ierusalim călare pe un măgăruș, după tradiția evreiască , la întronarea împăraților, aceștia intrau în cetate călare pe măgar, pe care nu a încălecat nimeni niciodată;
  4. El este numit Împăratul poporului Israel, El este neprihănit și biruitor, smerit și blând(așa cum găsim scris la Zaharia 9:9), nu așa cum intrau împărații cu fală și cu mult fast;
  5. mulți din norod au recunoscut în El pe Împăratul lor și L-au cinstit:
  • își așterneau hainele pe drum
  • tăiau ramuri de copaci (în alt text de finic) și le presărau pe drum
  • lăudau, strigând:  “Osana, Fiul lui David! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului! Osana în cerurile preaînalte!”

În privința aceastei sărbători  sunt multe tradiții, dar cel mai mult contează semnificația creștină a evenimentului: Domnul Isus, Împăratul Împăraților, intră în Ierusalim ca să împlinească scopul pentru care a venit pe pământ: să biruie păcatul și să mântuiască omenirea ca să ofere viață veșnică tututor celor care vor crede în El .Pentru creștini, această zi este o modalitate prin care vin să mulțumească lui Isus pentru mântuirea oferită, vin să I se închine cu inimi pline de recunoștință și mulțumire pentru mântuirea oferită.

 

– Citeste mai mult pe www.moldovacrestina.md

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: