PrediciPredici Video

Sami Tutac – Ce faci cand dusmanul ti-a cucerit tara?

Sami Tutac – Ce faci cand dusmanul ti-a cucerit tara?
Biserica Poarta Cerului Timisoara
http://www.youtube.com/poartacerului

1 Samuel 14:1-23
1. Intr-o zi, Ionatan, fiul lui Saul, a zis tanarului care-i purta armele: „Vino, si sa patrundem pana la straja filistenilor, care este dincolo de locul acesta.” Si n-a spus nimic tatalui sau.

2. Saul statea la marginea cetatii Ghibeea, sub rodiul din Migron, si poporul care era cu el era aproape sase sute de oameni.

3. Ahia, fiul lui Ahitub, fratele lui I-Cabod, fiul lui Fineas, fiul lui Eli, preotul Domnului la Silo, purta efodul. Poporul nu stia ca Ionatan s-a dus.

4. Intre trecatorile prin care cauta Ionatan sa ajunga la straja filistenilor, era un pisc de stanca de o parte si un pisc de stanca de cealalta parte; unul purta numele Botet, si celalalt Sene.

--

5. Unul din aceste piscuri este la miazanoapte, fata in fata cu Micmas, si celalalt la miazazi, fata in fata cu Gheba.

6. Ionatan a zis tanarului care-i purta armele: „Vino, si sa patrundem pana la straja acestor netaiati imprejur. Poate ca Domnul va lucra pentru noi, caci nimic nu impiedica pe Domnul sa dea izbavire printr-un mic numar ca si printr-un mare numar.”

7. Cel ce-i ducea armele i-a raspuns: „Fa tot ce ai in inima, n-asculta decat de simtamantul tau si iata-ma cu tine, gata sa te urmez oriunde.”

--

8. „Ei bine!”, a zis Ionatan, „haidem la oamenii acestia si sa ne aratam lor.

9. Daca ne vor zice: „Opriti-va pana vom veni noi la voi!” vom ramane pe loc si nu ne vom sui la ei.

10. Dar daca vor zice: „Suiti-va la noi!” ne vom sui, caci Domnul ii da in mainile noastre. Acesta sa ne fie semnul.”

11. S-au aratat amandoi strajii filistenilor, si filistenii au zis: „Iata ca evreii ies din gaurile in care s-au ascuns.”

12. Si oamenii care erau de straja au vorbit astfel lui Ionatan si celui ce-i ducea armele: „Suiti-va la noi, ca sa va aratam ceva.” Ionatan a zis celui ce-i ducea armele: „Suie-te dupa mine, caci Domnul ii da in mainile lui Israel.”

13. Si Ionatan s-a suit ajutandu-se cu mainile si picioarele, si cel ce-i ducea armele a mers dupa el. Filistenii au cazut inaintea lui Ionatan, si cel ce-i ducea armele arunca moartea in urma lui.

14. In aceasta intai infrangere, Ionatan si cel ce-i ducea armele au ucis douazeci de oameni, pe intindere de aproape o jumatate de pogon de pamant.

15. A intrat groaza in tabara, in tara si in tot poporul; straja si chiar si pradatorii s-au inspaimantat; tara s-a ingrozit. Era groaza lui Dumnezeu.

16. Strajerii lui Saul, care erau la Ghibeea lui Beniamin, au vazut ca multimea se imprastie si fuge in toate partile.

17. Atunci Saul a zis poporului care era cu el: „Numarati, va rog, si vedeti cine a plecat din mijlocul nostru.” Au numarat, si iata ca lipsea Ionatan si cel ce-i purta armele.

18. Si Saul a zis lui Ahia: „Adu incoace chivotul lui Dumnezeu!” – Caci pe vremea aceea chivotul lui Dumnezeu era cu copiii lui Israel. –

19. Pe cand vorbea Saul cu preotul, zarva in tabara filistenilor se facea tot mai mare; si Saul a zis preotului: „Trage-ti mana!”

20. Apoi Saul si tot poporul care era cu el s-au strans si au inaintat pana la locul luptei; si filistenii au intors sabia unii impotriva altora, si invalmaseala era nespus de mare.

21. Evreii care erau mai dinainte la filisteni si care se suisera cu ei in tabara de pe unde erau imprastiati s-au unit cu israelitii care erau cu Saul si Ionatan.

22. Toti barbatii lui Israel care se ascunsesera pe muntele lui Efraim, afland ca filistenii fugeau, au inceput sa-i urmareasca si ei in bataie.

23. Domnul a izbavit pe Israel in ziua aceea, si lupta s-a intins pana dincolo de Bet-Aven.

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura