EDITORIALE

Vulnerabil si batut de vant

Vulnerabil si batut de vantNu cu mult timp in urma, o bine cunoscuta persoana a facut o afirmatie interesanta, si spunea ceva de genul”Cu cat sunt mai onest cu propriile-mi greseli , cu atat probablititatea ca oamenii sa se poata apropia de mine este mai mare”.Am decis sa fur  afirmatia si sa fac din ea  un principiu al vietii mele.

Exista o asa idée ca daca ai alege sa devii vulnerabil inaintea celorlalti, ai scadea in ochii lor, oamenii si-ar putea schimba parerea despre tine, nu ai mai putea fi acel dur, acea persoana spirituala, fara pic de zambet, aceea persoana sigura in tot ce face.Cu siguranta este gresita.

Multi dintre noi ne temem sa ne recunoastem vulnerabilitatea, si sa recunoastem ca avem nevoie de a fi imbarbatati, incurajati, modelati.

Societatea isi prezinta clar mesajul: “Fii vulnerabil, si vei fi batut de vant in stanga si in dreapta”sau intr-o alta varianta,”Incearca sa devii vulnerabil, si vei deveni calcat in picioare”

Oare ce ar fi facut Isus? Cum era Isus?

Unele carti si Holltwood-ul, il prezinta pe Isus un tip serios,  monoton , fara inlfexiuni sentimentale, tipul radical, plin de hotarari…tace si face!

Observ in Scriptura, ca Isus era diferit, a ales sa se faca vulnerabil in diferite contexte.Biblia relateaza  ca nu odata a plans in fata ucenicilor.Nu odata si-a exprimat durerea fata de Ierusalim, nu odata si-a exprimat oful ca oamenii Il respingeau, nu odata si-a exprimat suspinul.

Inteleg ca, crestinii astazi fug de ideea de a se face vulnerabili si a se recunoaste asa cum sunt.De la asta plec cu ideea ca multi inca nu au resit sa se dezlege de lanturile robiei, pentru ca inca nu se recunosc  si nu se vad asa cum sunt, asta fiind o idee secundara.

Fac chemare la a nu ne mai minti singuri, ca va fi mai bine, a ne recunoaste vulnerabilitatile si a ne sprijini unii pe altii.Fac chemare la un crestinism sincer.

Crestinismul, lumea …are nevoie astazi de oameni care sa-si recunoasca vulnerabilitatile.Dorim relatii cat mai stranse intre noi, dar tot in picioare vrem sa cadem .

Scris de Costel Alexandru pentru Crestintotal.ro

anigif-400x110

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: