EDITORIALE

Așteptându-L pe Mesia

Am intrat deja în Advent, perioada premergătoare uneia din cele mai frumoase sărbători din calendarul creștin: întruparea Domnului Isus. Deși, în general, așteptarea este grea, are și ea virtuțile ei…
Așteptarea ne învață să apreciem mai mult ceea ce ni se oferă. Cum ar fi dacă am obține tot ce ne-am dori, instant? Probabil că primul impuls ar fi să gândim că ar fi o lume magică, ar fi superb… „Să ai tot ce dorești într-o clipă”, pare să fie adevărata rețetă a fericirii. Numai că, într-un astfel de caz nu am pune prea mare preț pe ceea ce avem și nici nu ne-am mai bucura cu adevărat. Ar lipsi satisfacția muncii și a răbdării  ar lipsi fiorul de bucurie declanșat de clipa în care visul mult așteptat devine realitate.
Așteptarea este un instrument bun pentru modelarea caracterului. Nu numai că povara așteptării poartă în ea sâmburele bucuriei și al aprecierii, în plus ne mai și modelează. Virtuțile așteptării nu răsar doar în viitor, când aceasta ia sfârșit, ele sunt activate într-un prezent continuu. Cu alte cuvinte, efectele așteptării nu se văd  doar când ea moare spre a face loc bucuriei, se văd tot timpul. Pedagogul numit „așteptare” te învață lecția răbdării, lecția smereniei, lecția rugăciunii și a dependenței totale de Dumnezeu. Sigur, ca așteptarea să lucreze spre bine se cere a fi dublată de încredere. Să ai încredere că Cel „de la butoane” știe exact de ce ai nevoie și se ține de toate promisiunile făcute.
Întorcându-ne la Advent, este bine să reflectăm de pe acum la Întruparea Domnului Isus și să folosim toate mijloacele disponibile spre a intra în atmosfera veștii bune de la Betleem. Să nu lăsăm Crăciunul doar pentru două zile. Adventul ne oferă mai mult timp să realizăm ce mare minune s-a produs atunci când Hristos s-a făcut Om. Adventul ne ajută să izbucnim în adevărate cântece de bucurie, așa cum făceau îngerii pe câmplia Betleemului. Adventul lucrează la caracterul noastru și ne ajută să ne amintim că depindem de Dumnezeu, că el este Mesia, singura noastră șansă de mântuire. Ne face să ne smerim și să nu ne mai bazăm pe ce putem face noi. Dimpotrivă, începem să zicem: „Ce bine că s-a născut Mesia, El este singurul Mântuitor!”.
În sfârșit, Adventul nu este o așteptare „periculoasă” deoarece este dublată de încredere. Știm sigur că Domnul Isus s-a născut și va reveni pe norii Cerului. El este în control astfel că, indifernt de împrejurările care bat la poarta vieții noastre ne odihnim în promisiunile lui Dumnezeu: „De aceea, Domnul însuşi vă va da un semn: «Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un Fiu şi-I va pune numele Emanuel»” Isaia 7:14.
 
________
Pastor Dr. COSTEL GHIOANCĂcostel ghioancă
Biserica Creștină Baptistă Nr.1 „Emanuel”
DEJ (ROMANIA)

 

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: