EDITORIALE

Fetele care fac o alegere diferită

Am observat că pentru multe fete, chiar şi pentru cele creştine, moda şi băieţii sunt lucruri care ocupă primele locuri în viaţa lor. Este foarte uşor pentru o fată să fie distrasă de la lucrurile care contează cu adevărat, cum ar fi dezvoltarea unei relaţii cu Isus, la lucrurile care farmecă şi seduc lumea. Tinerele moderne îşi petrec majoritatea timpului criticându-şi corpul, cumpărându-şi ultimele haine ce sunt afişate în vitrine şi căutând să atragă atenţia băieţilor prin tehnici manipulatoare, cum ar fi flirtul. Adică, toată atenţia trebuie să fie asupra lor. Ele aşteaptă cu nerăbdare ca după ce au postat o poză pe Facebook să-şi numere like-urile primite şi să răspundă cu un „Mulţumesc” comentariiilor de genul: „Eşti o scumpă!” sau „Îţi stă foarte bine aşa!”. Toate aceste lucruri nu fac decât să atragă atenţia asupra noastră, şi nu asupra lui Isus. Aşteptăm ca setea noastră după aprobare şi apreciere să ne fie satisfăcută în urma complimentelor primite sau a privirilor aţinite asupra noastră, ceea ce nu va face decât să ne hrănească şi mai mult Mândria. Dintr-o dată ni se va părea că noi suntem mai frumoase decât restul doar pentru că Xulescu ne-a făcut frumoase, sau ne vom simţi superioare celorlalte fete care nici măcar „nu se compară cu mine”.
Din nou, este vorba numai despre noi. De ceea ce avem nevoie, de ce simţim, de ce să facem. Am auzit despre unele fete care se plictisesc atât de tare acasă, încât nu mai ştiu cu ce să-şi ocupe timpul liber, aşa că sunt toată ziua prin mall-uri achiziţionându-şi ultimele articole trendy. Iar apoi se gândesc la băieţii care le-ar putea face să se simtă bine, aşa că fac orice pentru a le intra pe sub piele. Bineînţeles, după ce se satură de un băiat caută altul şi aşa mai departe. Este şi mai bine dacă el are maşină; şi ar face bine să aibă una scumpă! Aceste fete trăiesc vieţi goale şi lipsite de sens. Caută împlinirea peste tot şi cred că o vor găsi într-o poşetă scumpă sau într-o remarcă la corpul lor ieşită din gura vreunui băiat care doar atât ştie să observe la ele. Ce păcat că ele nu ştiu că Isus este Prinţul din visele copilăriei lor! Şi ce Prinţ minunat pierd ele!Ştiu că poate suna amuzant pentru orice tânără care nu-L cunoaşte pe Isus să creadă că El chiar valorează infinit mai mult decât o duzină de băieţi care le doresc trupul şi atât, pentru că ele nu-L cunosc pe Isus decât ca pe un om care odată a murit pe o cruce. (şi nici măcar nu sunt sigure dacă cred asta!)
Pentru mulţi oameni Isus este doar un personaj istoric, cineva care, dacă a existat măcar, nu mai există. Ei bine, am veşti bune. Isus există şi este mai viu ca niciodată în inimile celor care-L primesc. Şi El este mai mult decât îndeajuns pentru orice tânără. Preocupările fetelor nu se schimbă de la o generaţie la alta. Cam toate aleg aceleaşi lucruri care le şi plictisesc pe deasupra. Dar în fiecare generaţie sunt câteva tinere care fac o alegere diferită. Şi acele tinere care L-au ales pe Isus au schimbat lumea într-un fel. V-o pot da ca exemplu pe Katie Davis, o tânără din America care la vârsta de 18 ani avea tot ce-şi putea dori o fată. Avea un prieten, avea o familie iubitoare şi viitorul îi era asigurat. Dar a ştiut că există ceva mai mult decât atât. A ştiut că trebuie să facă o alegere diferită. Aşa că L-a ales pe Isus. În prezent locuieşte în Africa, este mama adoptivă a 13 fetiţe şi conduce o organizaţie non-profit. Katie a ales calea cealaltă, calea de care toate fetele aproape că ar fugi. Care tânără normală ar alege praful din Africa pentru şoselele din ţara lor? Şi care tânără şi-ar asuma responsabilitatea de a le fi mamă unor fete orfane? Doar cele care au făcut o alegere diferită. „Nu am mai fost niciodată mai fericită şi mai împlinită ca acum.”, le răspunde Katie cu un zâmbet larg pe buze oamenilor care nu cred că fericirea şi împlinirea se poate găsi într-o ţară îndepărtată din Africa.Nu vom putea trăi niciodată vieţi pline de sens, vieţi împlinitoare şi fericite cu adevărat, nu ne vom putea găsi un bărbat integru dacă Isus nu este totul în viaţa noastră. El nu vrea să ocupe primul loc, El doreşte totul din inima ta. Nu-L poţi mulţumi cu puţin, ori Îi dai totul… ori nimic. În fiecare generaţie sunt doar câteva fete care Îi dau totul.

Scris de Milena Cismașiu – intrebarileinimii.blogspot.ro

 

Banner sbro.ro /

--

Banner KERIGMA/

--

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura