ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Puterea lui Dumnezeu

În general, cei mai multi oameni tânjesc dupa putere… Pare sa fie ceva in ei ce vibreaza atunci cand au loc diverse manifestări ale puterii. Mai ales cand este vorba despre conceptul de putere nelimitata, muritorii de rand vegheaza continuu ca poate-poate vor surprinde o fărâma de demonstratie a omnipotentei divine. Nu de putine ori ti se da sa auzi în multe medii creștine, printre suspine si oftaturi prelungi, expresii de genul: “as vrea sa vad puterea lui Dumnezeu si astăzi  asa cum o intalnim in Scripturi.” Si normal, ca intotdeauna cand se speculeaza cele mai arzatoare dorinte umane, intra în scena si pleiada de sarlatani flamanzi dupa o bucata de paine castigata “cinstit” prin furnizarea de manifestari ale puterilor divine. Multi oameni sinceri refuza sa creadă ca Dumnezeu s-a schimbat si, indiferent de ce as spune eu in acest articol sau alții in alta parte, ei una vor: sa vada puterea lui Dumnezeu si acum asa cum era odinioara. Le-as spune tuturor ca au dreptate, ca Dumnezeu este același ”ieri, azi si in veci” (Evrei 13:5). Si ca da, Mantuitorul Isi arata aceeasi panorama a puterilor Sale ca întotdeauna. Numai ca nu pe circuitul furnizorilor de ocazie. In fiecare secunda a zilei, Mântuitorul Isi arata puterea cu aceeasi intensitate, ramane doar ca noi s-o remarcam.

Apostolul Pavel ne spune sa-L propovaduim pe Hristos cel rastignit, care pentru iudei este o pricina de poticnire si pentru neamuri o nebunie, dar pentru cei chemati este puterea si intelepciunea lui Dumnezeu. (1Cor. 1:23-24) Prin urmare, cand intrebam obositi, unde este puterea lui Dumnezeu, raspunsul va fi: in Hristos cel rastignit! Fiecare clipa in care rastignirea lui Hristos este valabila consituie o clipa in care puterea lui Dumnezeu este vizibila. Puterea divina nu trebuie cautata in tunete si fulgere, ci in Hristos cel rastignit. Cata vreme sacrificiul Sau este valabil, puterea lui Dumnezeu ramane in picioare. Si cum jertfa Domnului Isus este valida o data pentru totdeauna (Evrei 10:10), inseamna ca fiecare moment din existenta celui credincios este incarcat cu puterea lui Dumnezeu.
In concluzie, draga cititorule, indiferent de situatiile prin care treci, pastreaza-ti credinta, stiind ca in jertfa Mantuitorului, Dumnezeu iti arata la fiecare pas imensitatea puterii Sale.

Sursa: istorieevanghelica.ro

________
Pastor Dr. COSTEL GHIOANCA
Biserica Crestina Baptista Nr.1 „Emanuel”
DEJ (ROMANIA)
http://www.emanueldej.ro

   

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: