ANUNTURIComunicate

4 tineri romani arestati pentru tranzactie cu Biblii

In Indonezia au fost arestați patru tineri, Titel Maghiar cu vârsta de 38 de ani, Ionuț Maghiar, de 33 de ani,  Sergiu Berci, de 35 de ani și Denis Daniel Ross, de 36 de ani. Au fost depistați și arestați în timp ce făceau o tranzacție de Biblii în Indonezia, insula Maluku, în Ambon.  Aceștia lucrează împreună ca misionari la The Christian and Missionary Aliance, cu  sediul în statul Colorado USA. Titel Maghiar și Ionuț Maghiar aveau planificat să se căsătorească în luna octombrie 2012.  Nunta lui Titel Maghiar este programată pentru 6 octombrie, iar nunta lui Ionuț Maghiar este programată pentru 13 octombrie. Titel și Ionuț s-au născut în Suceava, mama lor fiind din Voitinel, dar locuiau în Cluj. Împreună cu ei au mai fost arestați încă doi tineri care erau din Alba-Iulia, numele lor fiind Sergiu Berci și Denis Daniel Ross.

Titel Maghiar a mai fost închis în Indonezia patru luni în anul 2009 tot pentru tranzacții de Biblii.

Ei fac de mulți ani tranzacții de Biblii, ultima tranzacție fiind făcută în luna august, în Jakarta, și au reușit! Însă în noaptea dintre 07 septembrie și 08 septembrie 2012 au făcut o tranzacție de Biblii în Indonezia, insula Maluku, în Ambon și au fost depistați și sunt arestați!

Informația vine din sursă sigură, fiind informați de verișorul lui Titel și Ionuț, pe nume Ionatan Zlibut, care este și el misionar, și cunoaște situația de a fi arestat în Asia sau Africa. Acesta provine din Suceava, iar în prezent locuiește în Colorado USA de la vârsta de 13 ani. El mărturisește că n-a dormit toată noaptea și face apel credincioșilor de pretutindeni SĂ SE ROAGE PENTRU ELIBERAREA LOR! Geanina Gula, logodnica unui dintre tinerii arestați în Indonezia pentru că făceau tranzacții cu biblii, a declarat că cei patru știau riscurile la care se expun. Geanina Gula a aflat despre reținerea celor patru de la alți misionari care se află în Indonezia. ”Ceea ce se întâmplă acolo este foarte periculos. Ei ştiau la ce riscuri se supun şi pot să vă spun că au mai fost arestaţi şi au stat la închisoare pentru diferite perioade de timp, de la două până la patru luni. Ce se întâmplă în Indonezia este foarte periculos. Cei de acolo dau foc la bisericile creştine şi nu dau voie la introducerea de material creştin în ţară. Dacă te prind cu biblii faci închisoare”, a povestit Geanina Gula.

Titel Maghiar, fratele lui Ionuț Maghiar, dar și Sergiu Berci şi Daniel Ross au plecat în Indonezia în urmă cu o săptămână și urmau sa revină acasă, când au fost arestați. ”Pe drumul de întoarcere au fost prinşi. Noi nu vrem să apelăm la autorităţi deoarece credem că Dumnezeu îi va ajuta şi de această dată. Au mai fost prinşi şi arestaţi şi s-au întors de fiecare dată”, mai spus Geanina Gula

Cei patru erau adepți au cultului penticostal.

Titel Maghiar a absolvit Facultatea de Filosofie, Ionuţ Maghiar, cursurile Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii.

Sergiu Berci a terminat Filologia şi vorbeşte la perfecţie engleza, franceza şi italiana. Despre al treilea tânăr, Daniel Denis Ross, nu se știu multe date.

Liviu Crețu este un misionar care a plecat săptămâna trecută împreună cu cei 4 tineri români arestați pentru tranzacție de Biblii în Indonezia spre Maluku, unde a rămas ca misionar acolo cu Alin Terec și încă cu un frate american. La ora 5 dimineața au primit știrea la centru că cei patru tineri au fost arestați. Liviu Crețu a fost în cursul zilei de ieri, împreună cu Alin Terec și cu un frate creștin de naționalitate indoneziană, pe nume Rahmat Gumelar să îi viziteze pe cei patru tineri arestați, dar nu li s-a acceptat vizita, ci au primit vestea că vineri, 14 septembrie 2012 aceștia vor fi cercetați, zi în care vor afla dacă vor fi eliberați sau rămân în închisoare. 

Iată mesajul transmis de Liviu Crețu către redacția revistei „Orizonturi eterne”:

„Pace vouă! Mă numesc Liviu Crețu, am 33 ani și sunt venit ca misionar în Indonezia, insula Maluku, am fost ieri împreună cu Alin Terec, coleg de misiune cu mine, și cu un frate creștin de naționalitate indoneziană, numele lui este Rahmat Gumelar, am fost la ei să îi vizităm, dar nu ne-a dat voie să îi vedem, abia vineri 14 septembrie vor fi cercetați. Și se va afla dacă vor fi eliberați sau dacă vor rămâne mai departe în închisoare! Voi reveni cu informații. Până atunci vă rugăm să ne unim mai departe în rugăciune! Fiți binecuvântați de Domnul!”

Liviu Crețu împreună cu misionarii de acolo și cu frații creștini din Indonezia și-au luat angajamentul că vor încerca să intervină pentru a vedea dacă pot face ceva pentru eliberarea lor, dar au afirmat că au nevoie și de rugăciunile dumneaovstră a tuturor. Domnul să vă răsplătească!

Sursa: OrizonturiEterne

Related Articles

9 Comments

 1. Dumnezeu sa asculte rugaciunile tuturor credinciosilor,si sa aduca eliberarea acestor tineri minunati.

 2. Dumnezeu a lasat pe pamant pe fiecare cu darul sau, pentru a ne ajuta unii pe altii…nu putem fi de toate…nu putem fi peste tot.Ar trebui sa se apeleze la autoritati…sunt lasate acolo tot de Dumenezeu,sunt acolo ca sa-i ajute.El a trimis deja ajutorul potrivit,numai ca nu profita nimeni de asta.Nu va pica nimic din cer…salvarea va veni tot prin oamenii trimisi de Dumnezeu.Trebuie doar sa o vezi!

 3. COMUNICAT

  Departamentul Diaspora al Partidului Conservator, luand act, prin intermediul mass-media, de arestarea în Indonezia, in data de 09.09.2012, a patru tineri romani: Titel Maghiar, cu vârsta de 38 de ani, Ionuţ Maghiar, de 33 de ani, Sergiu Berci, de 35 de ani, și Denis Daniel Ross, de 36 de ani. Cei patru romani faceau parte din Organizatia The Christian and Missionary Aliance . Acestia au fost ridicati abuziv din aeroport de catre autoritatile indoneziene , fiind suspectati ca făceau tranzacţii de Biblii în Insula Maluku, în Ambon. Solicitam Ministerului Afacerilor Externe sa intervina de urgenta prin reprezentantii Ambasadei României în Republica Indonezia pentru acordarea intregului sprijin in vederea clarificarii si rezolvarii situatiei acestora.

  Presedinte PC – Diaspora
  Avram Gal

 4. Stau si ma intreb cine este responsabil pentru trimiterea acestor tineri care in ciuda faptului ca stiau ca este o tara musulmana totusi au mers sa imparta biblii?? Si ce ma pune pe ganduri este ca: au mai fost si altii acolo sa vesteasca cuvantul Lui Dumnezeu. 0752681183

 5. Nu este o ‘noua noutate’ opozitia si persecutia fata de crestini. A spus Mantuitorul caci : „Iata va trimit ca pe niste miei in mijlocul lupilor”.Dupa inaltarea in ceruri,la Tatal,potrivnicul omenirii,diavolul a inceput urmarirea ‘ramasitei’,urmasilor lui Isus.Aceasta s-a produs de-a lungul sutelor de ani si continua si azi. Se estimeaza caci numai in timpul inchizitiei catolice(evul mediu),au fost nu doar arestati,schinzuiti ci chiar li s-a luat viata ,la aproximativ -40 milioane de crestini.Regimurile ateiste,cat si cele fasciste,au ‘contribuit’ cu alte milioane de crestini persecutati,anihilati. Unde sunt ei,sufletele lor ? Ai gasim in locul,’conpartimentul’, pregatit de dinainte pt.ei.Ai gasim cel mai aproape de Dumnezeu.Sub altarul lui Dumnezeu.Ei totusi cer sa li se faca dreptate,sa le fie razbunat sangele,viata lor de pa pamant,asupra celor(si-a urmasilor lor),care i-au prigonit,exterminat,ucis.Fiecare natiune isi da ‘tributul’ de martiri ai dreptatii ai credintei in Dumnezeu si Mantuitorul Isus,iar apoi acestia for fii judecatorii natiunilor respective,cat si liderii de conducere (cu mana forte),in era,mileniul pacii pe pamant,dupa revenirea Mantuitorului Isus in persoana.

 6. Dumnezeu sa faca voia sa dar dorinta mea ca frate este sa deschida portile inchisori asa cum sa intimplat ,cu Pavel si Sila daca am auzit de aceasta stire mam rugat si ma mai rog ca aceasta lucrare sa nu fie intimidata ci sa fie purtata mai departe de noi biruitori si zic ca tuturor participantilor sa li se dea inimi ceresti ca sa putem vedea si gindi ceresc

 7. @Cristea George
  Dragostea fata de aproapele este responsabila . Atunci cand Il iubesti pe Dumnezeu, iti pasa de mantuirea celor care ratacesc departe de Fata Lui. Aceasta ne-a motivat si pe noi ca familie sa ne implicam si mai mult in vestirea Evangheliei.Credinta trebuie pusa in actiune.

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: