ARTICOLUL ZILEIEDITORIALEPovesti

Isus este prietenul tau?

În vara anului 1981, un actor ce a avut un rol important într-un show de televiziune pentru copii a murit. În piesa pe care o interpreta era cunoscut sub numele de domnul Hooper. Moartea lui, a creat o multime de probleme pentru echipa care punea în scena aceasta emisiune. Una dintre acestea era: Cum sa anunte moartea acestui actor îndragit, ce a ajuns sa fie idolul a peste 10 milioane de copii sub varsta de 6 ani. O alta problema a fost: daca vor decide sa anunte moartea acestui actor, cum sa explice decesul pe întelesul copiilor. Ei doreau sa prezinte ceea ce s-a întamplat în asa fel ca cei mici sa înteleaga realitatea, fara a fi profund afectati.

     Scriitorul acestui program de televiziune pentru copii, a ridicat si multe alte întrebari: Ce am dori sa afle cu adevarat copiii? Cum vor primi ei aceasta veste? Ce întrebari vor framanta inimioarele lor, fara ca noi sa le putem raspunde? El a afirmat: „indiferent de modul pe care îl vom folosi pentru a comunica aceasta veste, trebuie sa spunem copiilor adevarul. Trebuie sa avem întelepciunea sa o facem într-un mod în care copiii sa fie în siguranta, fara a crea afectiuni majore.
     Un expert în consiliere, a subliniat anumite aspecte ce nu trebuie mentionate: Sa nu spuneti copiilor: „Domnul Hooper, s-a îmbolnavit si a murit”; pentru ca nu toti cei care se îmbolnavesc vor muri. Copiii, nu pot sa faca diferenta între o boala cauzatoare de moarte si o boala trecatoare. Sa nu spuneti nici ca „Domnul Hooper a fost batran, de aceea a murit.” Si parintii multora dintre copii sunt batrani. Facand aceasta declaratie, acestia vor fi afectati profund în relatiile pe care le au cu parintii si bunicii lor. La fel sa nu spuneti nici ca „Domnul Hooper, a plecat la spital si a murit!” În acest fel se vor ridica în inima copiilor temeri false despre spital. Dupa ce a mentionat ce sa nu se spuna, acest consilier a aratat si ce ar trebui spus: Cu siguranta spunea el; trebuie aratata realitatea, sa se anunte ca domnul Hooper nu se va mai întoarce si tuturor ne va fi dor de el. Daca va pare rau si sunteti întristati, toti suferim la fel! Spectacolul ce a urmat, în care trebuia anuntata moartea domnului Hooper, a avut loc în ziua multumirii. În aceasta zi parintii puteau urmari emisiunea împreuna cu copiii lor. Ca sa prezinte adevarul, realizatorii emisiunii au aranjat ca în timpul emisiunii în platou sa intre un vultur mare care sa aduca poze pentru toti actorii din scena. Vulturul i-a anuntat ca are o surpriza pentru fiecare. În timp ce împartea pozele, a ramas cu cea a domnului Hooper.
     Ridicand poza acestui actor, vulturul a spus: „Ard de nerabdare sa-i dau poza domnului Hooper! Dar unde este domnul Hooper? i-a întrebat pe toti cei din scena! Vreau sa-i dau poza!
     Un actor din scena a intervenit în acele momente spunand: „Vulture nu fi uituc! nu stii ca ti-am spus deja: „Domnul Hooper a murit! Nu mai este printre noi! Oh da! a raspuns vulturul. Am sa-i dau poza cand se va întoarce! În acel moment, toti ceilalti actori au înconjurat vulturul spunand: „Vulture mare; domnul Hooper, nu se mai întoarce. Sa stii de acum ca toti cei ce mor nu se mai întorc, numai daca sunt prieteni cu Domnul Isus!”
     Ce adevar maret, spus pe întelesul copiilor. Se vor ridica din mormant, sau vor veni pe norii cerului, numai cei ce sunt prieteni cu Domnul Isus!

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

--

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
                                         +40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: