EDITORIALE

Dacă aş fi învăţat..

Ştiu că sunt mulţi tineri care nu ştiu ce să facă în viaţă pentru că le este teamă că nu vor reuşi, aşa că renunţă la şcoală şi adoptă atitudinea „totul e în zadar” pentru a-şi scuza dezinteresul pentru învăţătură şi pentru a se putea concentra pe lucruri ce nu le vor aduce beneficii mai târziu în viaţă. Adevărul este că nu putem să devenim dintr-o dată dezinteresaţi de şcoală şi să mai avem pretenţii să ajungem ceva în viaţă. Trebuie să luptăm cu toate armele de care dispunem dacă dorim să ajungem cineva, dacă într-adevăr vrem asta. Ştiu că uneori ni se pare că nu contează ce înveţi în şcoală, că oricum vei uita totul şi că atunci va mai bine să nu îţi mai baţi capul cu lucrurile astea, însă adevărul este că un om învăţat are mai multe şanse de reuşită în găsir4e48075680f8f6bbd7e60381ce206c68ea unui loc de muncă bun decât unul nesigur şi negativ. În loc să băgăm de vină, haideţi să ne vedem de şcoală şi să dăm tot ce avem mai bun pentru a reuşi. Să nu facem compromisuri doar pentru că „nu se merită să mai înveţi”. Atunci ce se merită? Să îţi faci de cap şi să nu mai înveţi deloc?

Nu trebuie să te lupţi să ieşi pe primul loc în clasă, ori să plângi din cauza vreunei note proaste sau să toceşti o zi întreagă pentru ca a doua zi să nu mai ţii minte nimic. Trebuie să înveţi într-un asemenea mod încât să ştii că mai târziu îţi va folosi şi în alte domenii, nu doar la şcoală. Ştiu că majoritatea lucrurilor pe care le învăţăm în şcoli le vom uita mai târziu, dar asta nu ne ne oferă scuza că nu mai trebuie să învăţăm deloc. Cred că niciunul dintre voi nu mai ţine bine minte ce a făcut în urmă cu câţiva ani, însă asta nu înseamnă că zilele din trecut au fost trăite în zadar. Aşa că să ne ferim de scuzele ieftine pe care le adoptă majoritatea leneşilor care consideră că ţigările fumate în faţa liceului le sunt mai de folos decât notele bune din catalog. Noi trebuie să fim cap, nu coadă. Şi pentru asta trebuie să luptăm pentru că lucrurile nu vin de la sine în cazul acesta. Fiecare om are dreptul să aleagă ce vrea să facă cu  viaţa lui. Însă decât să ai regrete mai târziu cu privire la ce ai fi putut ajunge dacă ai fi învăţat, mai bine pune-te acum şi învaţă că eşti tânăr şi ai tot timpul la dispoziţie. Cât despre mine, aşa voi face. Mi-am dat seama că trebuie să mă pun serios pe învăţat dacă într-adevăr doresc să fac ceva în viaţă. Scuzele sunt pentru leneşi. Şi eu nu vreau să fiu una dintre femeile care peste mulţi ani îşi vor spune lor înşişi: „Dacă aş fi învăţat….”

Putem face mai mult decât credem. Odată vorbit cu o fată care învaţă foarte bine la şcoală şi am întrebat-o la ce facultate ar dori să meargă. Răspunsul ei m-a dezamăgit oarecum: „Nu mai mă duc nicăeri. Cine ştie, poate mă voi căsători şi voi avea copii. Atunci la ce bun că am mers la o facultate?”
Ea deja şi-a prezis viitorul. Mi-a spus cuvintele astea cu dezamăgire-n glas, ca şi când ea defapt nu ar fi vrut asta, dar nu avea de ales. Este foarte important să nu renunţăm la şcoală în vremurile acestea. Pentru că avem nevoie de ea!

Imagine de pe Pinterest

Scris de Milena Cismașiu – sursa:  intrebarileinimii.blogspot.ro

libraria biblii-pentru-toti

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise. Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul. Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313 +40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: