ANUNTURIPovestiStiriSTIRI MISIONARE

Poveste: Și-a transformat tema într-un proiect caritabil în Africa

Foto: USA TodayLa doar 9 ani, micuța Martha Payne, din Marea Britanie, se poate lăuda cu un succes online de invidiat. Cu un blog și cu multă perseverență, ea a reușit doar să transforme un proiect pentru școală, într-un veritabil fenomen web, în doar șase săptămâni.

Blogul Marthei – NeverSeconds („niciodată o a doua porție”) – a început ca un exercițiu de scris, făcut pentru școală și a devenit o modalitate de a strânge bani pentru un proiect social în Africa.

Martha postează pe blog fotografii ale măncării pe care o primea la cantina școlii, împreună cu o evaluare critică a meniului. Food-o-metrul Marthei pune o notă meniului, per ansamblu, număra „gurile” de mâncare cuprinse de meniu, pune o notă pentru aportul la sănătate al acestuia, notează prețul și numără chiar firele de păr găsite în mâncare. Din fericire, toate mesele evaluate de ea au avut mereu „0″ la această ultimă categorie.
MarthaDe când s-a lansat, blogul Marthei a fost urmărit de 3 milioane de oameni din întreaga lume. Cititorii i-au trimis, la rândul lor, fotografii cu mâncarea de la ei de la școală, împreună cu evaluările lor.

Succesul de care s-a bucurat proiectul micuței le-a displăcut însă membrilor consiliului local, care au fost deranjați mai ales de fotografiile postate, relatează USA Today. În plus, publicitatea de care blogul a beneficiat din partea presei i-a speriat pe angajații de la cantină. Într-o postare recentă Martha povestea că a directorul școlii i-a interzis, în mod personal, să mai facă poze mâncării, după un titlu supărător care apăruse într-un ziar.

Foto: USA TodayLa scurt timp după, șeful consiliului local, Roddy McCuish a cerut celorlalți politicieni să fie totuși rezonabili. „Ultimul lucru pe care ni-l dorim este să persecutăm o fetiță de 9 ani,” a declarat el pentru BBC.

Povestea Marthei este una cu happy-end. Blogul continuă să funcționeze, iar cititorii lui au strâns nu mai puțin de 71.000 de dolari pentru campana „Mary’s Meal” menită să utileze și să întrețină cantina unei școli din Malawi (Africa).

sursa:  semneletimpului.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: