ANUNTURIStiri

Ce se întâmplă în organism după ce bei un pahar de Coca-Cola

Ce se întâmplă în organism după ce bei un pahar de Coca-ColaDupă ce a fost acuzată că produce cancer, Coca-Cola a decis să modifice metoda de fabricare a băuturii, schimbând felul în care se foloseşte caramelul ce dă culoarea maro băuturii şi care este cancerigen. Măsurile sunt prevăzute doar pentru Statele Unite şi chiar dacă vor fi puse în aplicare băutura rămâne un pericol pentru sănătate.

La doar 10 de minute de la ingerarea unui pahar de acest suc, în stomac ajunge cantitatea a zece linguriţe de zahăr, doza maximă recomandată zilnic. Organismul nu respinge conţinutul ridicat de zahăr, deoarece gustul de dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aromă, pentru a nu simţi gustul la intensitate maximă, informează blisstree.com.

După 20 de minute nivelul de zahăr din sânge creşte vertiginos, eliberând o cantitate masivă de insulină în organism. În urma acestui dezechilibru, corpul reacţionează transfomând zahărul în grăsime.

La 40 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola organismul absoarbe întreaga cantitate de cafeină. Tensiunea arterială începe să crească, iar ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt blocaţi, prevenind starea de somnolenţă.

După 45 de minute corpul accelerează producţia de dopamină, stimulând centrii plăcerii din creier. Conform Blisstree, acest tip de băutură carbogazoasă acţionează asemeni heroinei.

La 60 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola, acidul fosforic fixează calciul, magneziul şi zincul la nivelul intestinului subţire, ceea ce provoacă o accelerare a metabolismului. Organismul începe să resimtă şi efectele diuretice ale cofeinei conţinută de acest tip de suc.

O femeie din Noua Zeelandă a murit din cauza dependeţei de Coca-Cola. Obişnuind să bea zilnic câte 7,5 litri de cola, doctorul care s-a ocupat de cazul ei a constatat că suferea de hipokaliemie, o afecţiune ce presupune existenţa un nivel scăzut de potasiu în organism şi care ar fi fost cauzată, cel mai probabil, de consumul mare de Coca-Cola. Medicul crede că un alt factor care ar fi contribuit la decesul femeii ar fi fost nivelul ridicat de cafeină pe care îl conţin băuturile de tip cola.

semneletimpului.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

5 Comments

 1. Editorialul despre COCA-COLA,este super tare si scoate in evidenta un mare adevar.Pacat ca oamenii nu reactioneaza la astfel de avertismente;Eu am mai bine de zece ani de cand nu mai beau COLA(si nu m-i s-a intamplat nimic rau) iar acum vreau sa renunt la orice suc carbogazificat,trecand doar pe sucuri naturale de fructe si legume.

 2. e interesant. mă aşteptam la un cu totul altfel de discurs, apocaliptic. ăsta, medical, mă convinge mai mult. oricum, eu nu beau cola… ci doar apă. nici un fel de sucuri din comerţ.

 3. Medicul Nu crede, el demonstreaza.
  10-11 grame de zaharuri cat contine un pahar de suc (250 ml) nu echivaleaza a 10 lingurite. Putin exagerat, dar o exagerare a adevarului totusi.

 4. Dupa, pizza mai merge cite un pic de coca cola,dar femeia aia o exagerat cu 7L la zi /si au murit oamenii de cancer, fara sa bea coca cola si nici un fel de alcool si nici nu au fumat deloc /multi au murit de cancer la plamini si nu au fumat de loc.Daca DUMNEZEU va ingadui boala nu poate nimeni sa faca nimic./multi au mincat dupa carte sanatos si exercitiu la timp/si tot de cancer au murit/trebuie mincat cu grija, si baut cu grija dar sa te feresti de boli nu poti/ GOD BLESS YOU ALL

 5. Da SI EU SIMT SIMT CA DUPA O PIZZA AR MERGE O COLA SAU CEVA ACIDULAT.DAR cum ar fi daca am incerca sa mancam sanatos ca sa nu mai simtim nevoia de Cola.?
  Iar faptul ca unii au mancat dupa carte nu e neaparat ca au mancat si sanatos si chiar daca a fost asa asta nu inseamna ca nu poate sa faca cancer daca a fost genetic.
  pt.mai multe informatii urmariti articolele despre IMUNITATE si DIGESTIE cu TITLUL… „DUMNEZEU TE-A CREAT SANATOS CE FACI CU LUCRAREA LUI?”

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: