ULTIMELE STIRI

Hristos a inviat!

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Ce salut minunat plin de adevar care se afla pe buzele tuturor crestinilor de pretutindeni! Dar, oare toti cei care se saluta cu aceasta formula cred ei cu adevarat ca Hristos a murit si a inviat dintre cei morti? Au ei aceasta certitudine si in inima? Isus al nostru este viu in vecii vecilor. 1 Corinteni 6:14: ,, Şi Dumnezeu, care a înviat pe Domnul, ne va învia şi pe noi cu puterea Sa.,,

Sa privim la marea transformare pe care a facut-o intalnirea cu Domnul Isus, Regele Regilor, Domnul Domnilor si Mantuitorul tuturor celor ce cred in El. Ucenicii au trecut de la frica si ascunzis de oameni, locuiau intr-o incapere departe de lume, la a fi plini de curaj in raspandirea Evangheliei.


Sa privim la apostolul Pavel care, dintr-un prigonitor a ajuns un prigonit, un apostol al bisericii. Cine are o intalnire reala cu Domnul Isus, acel om nu va mai ramane acelasi. 2 Corinteni5:17: ,,Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.,,Se schimba cuvintele, atitudinea, ordinea prioritatilor. Daca inainte cautam sa imi satisfac propriile mele placeri, acum caut sa fac voia lui Dumnezeu, sa traiesc pentru placerea Lui. O alta dovada convingatoare este mormantul gol. Daca Hristos nu ar fi inviat, atunci unde este trupul Sau? Atat ucenicii cat si o mare multime de oameni au vazut pe Domnul cand a fost ingropat. Dar, cand s-au intors la mormant, trupul nu mai era acolo. Ingerii au marturisit ca Isus a fost inviat dintre cei morti asa cum a promis. Matei 28:5-7, Dar îngerul a luat cuvântul şi a zis femeilor: „Nu vă temeţi; căci ştiu că voi căutaţi pe Isus care a fost răstignit. Nu este aici; a înviat, după cum zisese. Veniţi de vedeţi locul unde zăcea Domnul şi duceţi-vă repede de spuneţi ucenicilor Lui că a înviat dintre cei morţi. Iată că El merge înaintea voastră în Galileea; acolo Îl veţi vedea. Iată că v-am spus lucrul acesta.”Apostolul Pavel explica de ce este crucial sa credem in invierea lui Hristos. Ea este importanta din urmatoarele motive:1. Daca Hristos nu ar fi inviat din morti, nici crestinii nu vor fi inviati. 1Corinteni15:12-15,, Iar dacă se propovăduieşte că Hristos a înviat din morţi, cum zic unii dintre voi că nu este o înviere a morţilor ? Dacă nu este o înviere a morţilor, nici Hristos n-a înviat. Şi, dacă n-a înviat Hristos, atunci propovăduirea noastră este zadarnică, şi zadarnică este şi credinţa voastră. Ba încă noi suntem descoperiţi şi ca martori mincinoşi ai lui Dumnezeu; fiindcă am mărturisit despre Dumnezeu că El a înviat pe Hristos, când nu L-a înviat, dacă este adevărat că morţii nu învie.,,2.Daca Isus Hristos nu ar fi inviat, sacrificiul Sau pentru pacatele noastre nu ar fi fost suficient. Invierea lui Isus inseamna ca moartea Sa a fost acceptata de Dumnezeu ca rascumparare pentru pacatele noastre.3 .Toti cei ce cred in El vor fi inviati la viata dupa cum si El a fost inviat. Isus a venit sa faca ispasire. El a venit sa moara. Isus stia ce i se va intampla cand va veni pe pamant. Acesta era o parte din planul pe care El si Tatal L-au facut inainte de creerea lumii. Golgota nu putea fi evitata. El a declarat:,,Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustiu, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului,, Religia care nu are in centrul ei ceea ce a avut loc la Golgota care nu pune accent pe sangele lui Hristos, aceea nu este dupa Biblie. Evrei 9:22,,Şi, după Lege, aproape totul este curăţat cu sânge; şi fără vărsare de sânge nu este iertare.,,Ce simti cand spui : Hristos a inviat? Este El viu si locuieste cu adevarat in inima ?

Articol scris de Stoica Emanuela

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27175 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

1 comentariu la Hristos a inviat!

  1. Ioan Marinoiu, ortodox, veterean de razboi // 2 mai 2012 la 8:15 //

    Hristos nu a inviat trupeste, a inviat, traeste, spiritual prin invatatura Lui ” Pace pe pamant, intre oameni buna invoire” Cristos a lasat o singura biserica crestina prin Sf.Apostol Petru cel care a fost primul episcop anii (64-67)al crestinilor la Roma. Urile invidiile, dorinta episcopilor bizantini de a fi egali cu episcopul Romei au adoptat rangul de patriarh, si dogma Ortodoxa. Biserica ce-a „una” lasata de Cristos ( nu Hristos ) suntem crestini „NU”Hrestini. Faptul ca Imparatul C-tin cel Mare a numit patriarhii, deci, a doua biserica crestina de rasarit este biserica laica. „NU” Biserica Apostolica cum pretind ortodocsii.Dupa 20 de secole, nu teoretic ci practic,vedem un Occitent catolic,calvin, luteranii, neoprotestant civilizate in cele 166 Universitati catolice. „UN” Rasarit Ortodox sarac si inapoiat,Lucru pe car-l vedem chear in Romania noastra, Vechiul Regat inapoiat si sarac, O Tansilvanie civilizata, instarita prin scolile si liceile Greco-Catolice. In concluzi: Catolici prin scoli si Universitati au civilizat. Ortodoxii prin pomeni, parastase, pomeni si pomeniri etc. au indobitoc si indobitocest omul. Intra pe Google ” Cine a scris biblia” vezi intunecarea in care zace romani ortodocsi .saraci si inapoiati, cu preoti bogati care se lafaesc in lux, „Vezi pe Google Averea Bisericii” sa te convingi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: