ANUNTURIStiri

O pastilă „minune” vindecă 7 tipuri de cancer

sapte tipuri de cancer (Foto: Daily Mail)Deocamdată a fost testat doar pe cobai. Însă oamenii de știință care au creat medicamentul ce ajută sistemul imunitar să descompună și să distrugă tumori canceroase sunt optimiști. Ei speră ca, în doi ani, medicamentul să fie adaptat și disponibil pentru uzul uman.

Medicamentul și-a arătat, până acum, eficiența în cazul a șapte tipuri de cancer: la sân, stomacal, de prostată, ovarian, cerebral, de vezică și la ficat. Ba chiar, studii anterioare au arătat că pastila „minune” ar putea lupta și contra unor cancere de sânge, relatează Daily Mail.

Mai important, dacă este administrat din timp, medicamentul ar putea constitui chiar un tratament de vindecare. Anticorpul dezvoltat de cercetători este eficient datorită interacțiunii sale cu o proteină numită CD47, care se găsește la suprafața celulelor canceroase, în cantități mari. Proteina împiedică celulele imunitare macrofage să absoarbă celulele canceroase. Medicamentul maschează semnalul de auto-protecție al celulei canceroase și permite astfel sistemului imunitar să atace cancerul.

Jurnalul de specialitate Proceedings of the National Academy of Sciences apreciază că medicamentul a crescut „dramatic” rata de surpaviețuire a cobailor cu tumori canceroase. Cercetătorii care au dezvoltat medicamentul speră ca acesta să fie disponibil într-o variantă pentru oameni, în doi ani de zile.

Dr Irving Weissman, de la Stanford University of Medicine din California, cercetătorul care a făcut descoperirea, spune că, atunci când este folosit pentru tumori mici, medicamentul are proprietății „potențial curative”. Și alți experți sunt încântați de descoperire. Philip Ashton-Rickardt, expert în imunologie în cadrul Cancer Research UK, a subliniat mai ales posibilitățile ca acest medicament să fie împotriva celulelor canceroase rezistente la chimioterapie sau radioterapie. „Însă mai e nevoie de teste clinice pentru a dovedi beneficiile pentru pacienți,” a conchis expertul.

--

sursa: semneletimpului.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura