ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

De 1 martie al femeilor, pentru bărbaţi – V.Pustan

 Afară e un soare tăios ca fosta mea profesoară de biologie. Frumoasă şi rece, doamnă şi soldat. E un risc să scrii despre femei, dar e un risc şi mai mare să nu scrii. Ernesto Sabato glăsuia, că în Evul Mediu femeia era iobaga bărbatului dar în realitate era centrul lumii. Acum e centrul lumii dar în realitate e o sclavă dar asta numai până la dizolvarea timpului în ceaţa lăptoasă a veşniciei când nu vor mai fi nici femei, nici bărbaţi.

Vor dispărea azi toate florile de pe tarabele florăreselor, flori aduse din hulita Olandă ca apoi să putem sta relaxaţi încă un an, încercând cu succes să recuperăm cheltuiala de început de primăvară prin cămăşi călcate, şniţele, aspiratoare subţiind covorul, copii născuţi la timp şi dolofani, ochelari găsiţi în cele mai ciudate locuri…

Poate de aceea ştim atât de bine că femeia ca şi soţie trebuie aleasă sâmbăta nu duminica, dar asta dovedeşte o sărăcie a visului. Triumful Martei asupra Mariei. Pentru cei interesaţi însă sfatul meu e să alegeţi şi sâmbăta şi duminica, pentru că într-o zi nu o sa vă mai satisfacă doar cămăşile călcate la dungă.

În nici un caz să nu vă îndrăgostiţi primăvara…

Iar pentru cei nedumeriţi de viaţă, cu buchetul nedăruit în mână, o cugetare a bătrânului Wilde ,,Femeile sunt făcute pentru a fi iubite, nu înţelese.”

,,La mulţi ani” tuturor celor ce veţi primi sau nu flori…

V l a d i m i r_ P u s t a n  > ciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

  1. ALELUIA MARANATHA .FOARTE FRUMOS SI BINE PUNCTAT.MULT HAR PACE SI BINECUVINTARILE DOMNULUI ISUS HRISTOS .

  2. Cat de frumoase si de avarate sunt cuvintele de mai sus! E adevarat ca aveti nevoie de noi sa va calcam camasile … si nu numai… Dar ne vreti si frumoase si elegante, iar noi ne dam silinta sa va fim pe plac. Suntem dispuse permanent sa ne punem inima in palma voastra si sa simtim alinare in fiecare zi. sa simtim ca inca mai suntem placute…desi am implinit 50 ani… Sa stim ca inca mai simtiti fiori cand ne tineti in brate…

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: