ULTIMELE STIRI

De ce iubesc oamenii?

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

 Nu vi s-a întâmplat niciodată să staţi pe o bancă, la o masă, într-un restaurant, sau în orice alt loc de unde puteţi observa lumea şi să zâmbiţi pur şi simplu? Să analizaţi gesturile oamenilor, să ascultaţi replicile lor şi să le vedeţi reacţiile. Mai apoi, să vă vină să vă ridicaţi şi să strigaţi “oameni, îmi sunteţi dragi!”. De ce iubesc atât de mult oamenii? Pentru că atunci când se întâlnesc cu persoana iubită, în ochii lor se aprinde o luminiţă, obrajii li se colorează frumos într-o nuanţă trandafirie, iar zâmbetul, oh, zâmbetul se întinde pe toată faţa, ajungând


aproape până la urechi. În acelaşi timp, au o pasiune în priviri care, dacă s-ar putea descrie în cuvinte, aş folosi cuvântul “focos”.

Pentru că atunci când se uită o mamă spre copilul ei, întreaga faţă i se schimbă. Trăsăturile îi devin mai blânde, răsare o gingăşie ca de nicăieri, ochii răspândesc o lumină caldă şi mâinile i se întind instantaneu în faţă pentru a-şi îmbrăţişa odorul.

Pentru că oricât de rău şi indiferent ar încerca să fie, omul, atunci când ajunge acasă, lasă jos greutatea imensă  pe care-o cară în spate, deschide scârţâind uşa ruginită a celulii inimii, respiră profund şi îşi odihneşte sufletul ostenit. Atunci, pune deoparte masca pe care o foloseşte de atâţia ani şi îşi aminteşte cu durere momentele şi clipele care l-au determinat să fie aşa. El nu e rău, este doar rănit.

Pentru că atunci când întâlneşte iubirea, omului îi tremură inima. Îi tremură atât de tare, încât întreg corpul îi este cuprins de frisoane. Simte că e în prezenţa Divinului, a acelui lucru care nu poate fi pervertit, oricât s-ar arunca în el cu noroi.

Pentru că oamenii sunt ca un burete. Absorb tot ce este în jur. Dacă le oferi pace, iubire, siguranţă, bunătate, vor fi plini de aceste sentimente. Dacă le oferi ură, violenţă şi răutate, nu vor face altceva decât să absoarbă ce li s-a dat.

Pentru că nimic nu se compară cu privirea plină de admiraţie pe care o are un copil pentru

părintele lui. Cu privirea plină de curiozitate a unui prunc care abia descoperă lumea. Cu uimirea din ochii lui când aude un sunet ciudat. Cu mângâierea pe faţă a mamei cu mânuţele lui mici şi pufoase. Cu păşitul pe urmele paşilor tatălui, pentru că el e modelul.

Iubesc oamenii pentru că a fi om e lucru mare. Iar când spun a fi om, mă refer ca la o calitate. Da, ai citit bine, o calitate. Iubesc oamenii pentru că fiecare în parte este atât de diferit, de unic, de special… de neînlocuit. Tu de ce iubeşti oamenii?

Articol scris de Alina Ilioialinailioi.ro

Imagini preluate de pe: http://www.deviantart.com

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27160 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: