StiriSTIRI MISIONARE

Foamete în Africa

Foamete în Africa

Milioane de vieţi riscă să-şi piardă viaţa în cornul Africii
În cea mai mare criză de hrană din lumea de astăzi, mii de oameni au murit şi alte milioane de oameni se lupta să rămână în viaţă. În unele părţi din Somalia, Etiopia şi Kenya este secetă foarte mare de doi ani de zile. Naţiunile Unite au declarat că în anumite părţi din sudul Somaliei este foamete.

Mii de somaleji traversează graniţa ilegal să meargă la taberele de refugiaţi din Kenya şi Etiopia. Unii oameni merg zile în şir pe jos pentru a căuta ajutor. O femeie a spus că pe drum şi-a piedut trei copii.

Cei care supravieţuiesc călătoriei ajung la nişte tabere supraaglomerate care nu au suficiente resurse. Cea mai mare tabăra de refugiaţi din Dadaab, Kenya a fost construită să poată adăposti 90 000 de oameni. Acum adăposteşte peste 400 000 de oameni.

Accesul în zonele de nevoie este blocat de militanţii musulmani şi cei care duc ajutor umanitar sunt opriţi de rebelii care cer “taxe” pentru a-i lasă să treacă.

--

CAM are o echipă pe teren care face cercetări să vadă ce nevoi sunt şi caută metode prin care să colaboreze cu alte grupuri pentru a duce mâncare şi a organiza anumite proiecte de dezvoltare. Aceste echipe vor monitoriza şi asigura integritatea acestor proiecte.

Mulţi oameni din aceste zone secetoase sunt păstori.

Animalele sunt baza economiei de aici, a spus echipa noastră de cercetare. Când mor animalele (vacile, cămilele, caprele), oamenii le urmează.

--

Membrii echipei au discutat cu oamenii disperaţi, care au călătorit cinci sau şase zile pentru a căuta surse de apă, unde să-şi adape caprele şi vitele. Aceste cămile beau apă doar de două ori pe lună şi călătoresc aproape 70 de km de la păşune până în locul unde le adapă.

Sunt camioane care duc apă în unele sate, dar cei săraci nu-şi permit să o cumpere. Echipa noastră a vizitat o fântână din apropiere de Marsabit, Kenya care mai avea puţină apă. Câţiva bărbaţi au coborât pe peretele fântânii, pe o scară improvizată din nişte beţe mari şi formau un şir de oameni care să scoată apă din fântâna. Au scos aproximativ 120 l şi apoi au aşteptat 20 de minute până s-a mai adunat puţină apă pe fundul fântânii. Treizeci de femei aşteptau să-şi umple găleţile cu apă. Multe aşteptau toată noaptea şi toată ziua până le venea rândul.

În nordul Kenyei de-a lungul graniţei cu Etipia, ehipa CAM-ului a fost informată că 80% din vite şi 40% din cămile au murit de foame. Şi 80% din populaţia din această zonă au nevoie de hrană pentru a supravieţui.

Oxfam, o altă agenţie de intr-ajutorare a avertizat că această criză de hrană iese de sub control şi numărul de oameni aflaţi în nevoie ar putea în scurt timp să ajungă la peste 15 milioane.

Nevoile sunt foarte mari. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi ajutorul dumneavoastră, vom face tot ce putem să ajutăm la susţinerea vieţii şi să oferim speranţa oamenilor disperaţi de acolo. Dorinţa noastră e de a strânge 1 000 000 dolari. În primul rând vrem să ajutăm pe fraţii noştri aflaţi în nevoie (Gălăteni 6:10). Dacă simţiţi călăuzirea lui Dumnezeu să ajutaţi, darul dumneavoastră şi rugăciunile vor fi mult apreciate.

Domnul să vă binecuvânteze.

Christian Aid Ministries

Telefon 0230 533 032

Cum poţi ajuta…

Dacă Dumnezeu va pune pe inima să ajutaţi oamenii din Africa puteţi trimite donaţii:

a) prin MANDAT POŞTAL către Asociaţia International Christian Aid Ministries, la adresa O.P. 1, Gh. P. 1, C.P. 1 SUCEAVA, cod 720300, cont RO47 BTRL 0340 1205 I420 1303, C.U.I 15339650

b) sau direct în CONTUL BANCAR RO47 BTRL 0340 1205 I420 1303 deschis la Banca Transilvania, Suceava.

c) Cei care doresc să facă donaţii în valută sunt rugaţi să ne contacteze telefonic la 0230-533032 sau email la icamoffice@icamro.org.

Vă rugăm să notaţi “Africa” pe mandat sau transferul bancar.

100% din donaţia dumneavoastră se va folosi pentru Proiectul Foamete în Africa. Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru dărnicia dumneavoastră.

Asoc. International Christian Aid Ministries, Str. Lipoveni Nr. 10, Suceava, România 720084, Telefon: +4-0230-533032

Filiala Europeană a organizaţiei Christian Aid Ministries, P.O. Box 360, Berlin, Ohio 44610

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

 1. Biblia este Cuvantul Lui Dumnezeu descoperit ,prin promisiune si este, Da si Amin!
  Toate aceste lucruri trebuie sa se implineasca ,foametea v-a umple pamantul ,chiar si tara noastra este sub semnul secetei si cerul este inchis ,v-a fi o foamete mare si aici in Romania ca si in Africa,caci rautatea oamenilor s-a inmultit pe tot pamantul .Africani intradevar sunt cei mai respingatori oameni ,cei mai idolatri si nu il primesc pe Isus Hristos in credinta lor, decat un numar foarte mic si de acolo foametea v-a incepe in toata lumea ,toti cei care Il resping ,Il bajocoresc ,sunt fatarnici ,Il mint pe Isus Hristos, vor muri de foame ,sabie,ciuma si multe alte cataclisme.
  Nici o rugaciune ,nici un ajutor nu mai poate sta inaintea promisiunii Lui Dumnezeu, care a zis ca acest pamant v-a fi ars in foc cu toti cei care L-au respins si batjocorit. Acesta este inceputul durerilor,si mesajul Lui Dumnezeu este PENTRU NOI TOTI :ori ne pocaim , ori murim.
  Cel mai mare ajutor este, pocainta Africanilor si a intregi omeniri.

  Dumnezeu intotdeauna a cautat 10(zece)oameni neprihaniti pe tot pamantul ,sau intr-o cetate ca sa fie salvat prin mila Lui si cand nu a gasit decat 8(opt) suflete pe vremea Lui Noe, a fost distrus prin potop de ape,cand a gasit doar 3(trei) suflete pe vremea Lui Lot, a fost distrus in foc ,acum nu cred ca sunt 10(zece) oameni neprihaniti pe tot pamantul ,pentru care sa se arate mila Lui Dumnezeu, de aceea acest pamant v-a fi distrus.
  Toti oamenii sunt falsi,mincinosi si neimplinitori ai cuvantului Lui Dumnezeu in totalitate ,cat ne tinem noi de crestini ,nu suntem inca neprihaniti ,inca umblam pe doua cai si cu lumea si cu Dumnezeu ,de aceea Dumnezeu ne varsa din gura Lui si nu vom mai fi pomeniti in Imparatia Lui Dumnezeu niciodata daca nu ne smerim si pocaim cu adevarat.
  Meritam din plin pedeapsa Lui Dumnezeu, caci este scris: pedeapsa va veni si peste cel bun si peste cel rau.
  Caci nu mai este nimic bun sub soare cu adevarat care sa Il faca pe Dumnezeu sa ne mai tina pe acest pamant.
  APOCALIPSA ESTE CEA MAI ADEVARATA SI DOVEDITA PROROCIE A LUI DUMNEZEU. ESTE AMIN!AMIN!
  Caci nicio prorocie n-a fost adusa prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant. (2Pet.1:21)
  Asa ca ….suntem cu toti oamenii la mila Lui Dumnezeu ,nu numai Africanii ,TOATA OMENIREA ARE NEVOIE DE DUMNEZEU ! :((
  (aceasta e parerea mea).

  Asa vorbeste Domnul! in Marcu 13:1-37,
  8. Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; pe alocuri vor fi cutremure de pamant, foamete si tulburari. Aceste lucruri vor fi inceputul durerilor…Amin!
  ( iar acesta e cuvantul Domnului).

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: