Intrebari & Raspunsuri

De ce unii creştini se leapădă de credinţă?

Întrebare:

De ce unii oameni cred în Domnul Isus Hristos, se pocăiesc şi unii chiar şi se botează, dar după aceea se leapădă de credinţă şi se întorc înapoi să trăiască în păcat? Ce spune Biblia în acest sens? Care sunt pricinile şi ce putem face pentru aceşti oameni?

Da, este o realitate a zilelor din urmă şi Dumnezeu ne-a avertizat în această privinţă. Pricinile cred că sunt multe şi aici voi aborda doar unele din cele mai frecvente şi care sunt prezentate pe paginile Sfintelor Scripturi.

1. Nu înţeleg Cuvântul lui Dumnezeu

În vestita pildă a semănătorului, Domnul Isus a spus:

--

Sămânţa căzută în locuri stâncoase este cel ce aude Cuvântul şi-l primeşte îndată cu bucurie; dar n-are rădăcină în el, ci ţine până la o vreme; şi, cum vine un necaz sau o prigonire din pricina Cuvântului, se leapădă îndată de el. (Matei 13:20-21)

Sunt aşa oameni care atunci când aud Evanghelia o cred şi o primesc  îndată, dar nu au rădăcină în ei, adică nu au o înţelege a Cuvântului lui Dumnezeu suficientă ca să poată sta tari când vine prigoana sau necazul. Şi atunci când omul se pocăieşte, multe necazuri şi prigoane vin uneori peste el mai ales din partea membrilor familiei şi a celor apropiaţi lui. Trist este că aceşti oameni ajung să aibă aşa o frică pentru viaţa şi viitorul lor încât nici nu caută să înţeleagă în profunzime Cuvântul lui Dumnezeu şi cum să stea tari în faţa acestor încercări prin care trec.

2. Îngrijorările veacului acestuia şi înşelăciunea bogăţiilor

Aceasta este o altă cauză prezentată de Domnul Isus în aceeaşi pildă a semănătorului când a zis:

--

Sămânţa căzută între spini este cel ce aude Cuvântul; dar îngrijorările veacului acestuia şi înşelăciunea bogăţiilor îneacă acest Cuvânt, şi ajunge neroditor. (Matei 13:22)

Când zice îngrijorările veacului acestuia se referă la cei ce fac din împlinirea nevoilor materiale o prioritate mai mare decât nevoia creşterii spirituale. Ei vor să câştige bani, să-şi facă carieră, să-şi facă studii, nu ştiu ce alte realizări să mai facă şi îşi îndreaptă eforturile şi timpul lor în aceste direcţii şi nu fac o prioritate din creşterea în cunoaşterea lucrurilor sfinte. Este foarte tristă să fii în aşa o stare şi Domnul Isus în predica de pe munte i-a asemănat pe aceşti oameni cu păgânii pentru că felul lor de gândire şi de trai seamănă cu cel al păgânilor.

În Epistola 1 către Timotei mai este scris:

Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd şi pierzare. Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri. (1 Timotei 6:9-10)

Dorinţa de îmbogăţire este o ispită şi un laţ în care din moment ce este prins cineva încep să lucreze în el multele pofte nesăbuite şi vătămătoare care îl cufundă în prăpăd şi pierzare. Iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor şi cei care se lasă atraşi şi conduşi în viaţă de iubirea de bani, mai devreme sau mai târziu vor rătăci de la credinţă şi singuri se vor străpunge cu o mulţime de chinuri. Viaţa şi-o fac singuri mizerabilă aceşti oameni. Şi trist este că unii din ei când se pocăiesc rezistă la persecuţiile pe care le au de îndurat din partea celor dragi şi a membrilor familiei, dar nu sunt înţelepţi ca să se ţină cât mai departe de iubirea de bani.

3. Dragostea pentru lumea de acum

Când descria situaţia sa înainte ca să fie executat, Apostolul Pavel i-a scris lui Timotei astfel:

Căci Dima, din dragoste pentru lumea de acum, m-a părăsit şi a plecat la Tesalonic. Crescens s-a dus în Galatia, Tit în Dalmatia. (2 Timotei 4:10)

Dima a fost un colaborator al lui Pavel şi, se pare că, a avut o frumoasă trăire şi experienţă creştină până la un moment când a lăsat în inima sa să se îndrăgostească pentru lumea de acum. Lumea de acum încearcă continuu să ne seducă cu plăcerile care le promite şi unii creştini care nu veghează, se lasă seduşi încetul cu încetul. Şi am mai văzut că unii se întorc la plăcerile lumii de acum înc are au trecut altă dată, dar o fac sub pretext că se întorc la confesiunea din care au trecut, mai ales dacă în acea confesiune sunt tolerate acele plăceri păcătoase...Citeste tot raspunsul aici click

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

6 Comments

 1. De ce nu spui si pe altele care sunt scrise in Sfanta Scriptura si anume ca noi numai suntem lumini in lume, ca lumea nu-L mai vede in noi pe Hristos,ca avem programe crestine si filme pentru evanghelizari in locul faptelor credintei, ca dragostea celor mai multi dintre noi s-a racit si credinta data sfintilor s-a imputinat.

 2. IN BIBLIE SANT UN SINGUR EXEMPLU DE CRESTINI ADICA FAPTELE APOSTOLILOR CAP 2 VERSETUL38 SI 39 . DIN CAUZA INVATATURII FALSE , SI A DOCTRINELOR ,,POPORUL PIERE DIN LIPSA DE CUNOSTINTA,, DECI SA NE INTOARCEM LA INVATATURA APOSTOLICA SI SA LASAM ETICHETELE FARA VALOARE . PAVEL A ZIS CALCATI PE URMELE MELE CA EU CALC PE URMELE LUI CRISTOS, PAVEL A MAI SPUS CA ,,,DUPA EVANGHELIA CARE EL A PREDICATO DUMNEZEU VA JUDECA LUMEA .

 3. asa este cei ce iubesc banii se cufunda in prapastie fara sa-si dea seama.am o prietena care este medic dar banii care-i vin in buzunar in fiecare zi si traiul asa zis bun care il traieste i-au dus sufletul la pirzanie.ea nu vede am incercat sa-i explic ca cel care ne ajuta este d-zeu si trebuie sa ai incredere deplina in el.mi-a raspuns cu vb foarte urite iar eu m-am mihnit in inima mea si nu cred ca trebuie sa-l detesti pe cel ce-ti da sanatatea de zi cu zi si puterea de-a munci pentru simplu fapt ca te-a parasit un barbat .

 4. Ca sa cazi de la credinta e neaparat sa parasesti biserica? Cunosc ,,pocaiti” care pozeaza pe sfintii in adunari, iar afara i-si pun cornite. Comportamentul unora ca ei- alunga pe necredinciosi( si determina pe cei slabi in credinta sa se intoarca in lume caci au constatat ca acolo macar nu se minte– sintem sfinti mintuiti,pusi deoparte ,avem Duhul Sfint etc.) de la calea pe care de fapt ,ei trebuie sa-i cheme . Ei cred ca pot sa insele prin aparentele lor dualiste pe oameni , dar sint sigur ca pe Dumnezeu nu-l poate minti –se insala pe ei insi-si

 5. -pt mike- ,,…sa se intoarca in LUME(,) caci au constatat ca acolo macar NU SE MINTE..“(!!!) ..fara comentarii…(..dar cu p.s.:ce-i aia ,,pe ei insi-si“ ??)…>E B A<

 6. Pentru Mihai.
  Foarte bine ai spus si ai pus punctul pe i.
  Asa este,degeaba in asa zisele biserici asa zisi pocaiti isi urmeaza programele impuse de catre alti asa zisi pocaiti si totul este mecanic,legea lui Dumnezeu ramane in continuare scrisa inafara inimi omului.
  Daca cineva nu se leapada de tot ce are nu poate fi ucenicul meu a spus Hristos…acum sa vedem pe toti care vor sa contrazica acestea spuse de domnul drag.Caci stiu ca sunt multi,si nu multi,poate gresesc in exprimare..toti..cine vrea astazi sa se leapede de tot cea ce are pentru a da saracilor lumii acesteia?.Cine isi iubeste aproapele atat de mult incat sa dee saracului si sa rabde el in loc??????….cine vrea intradevar sa isi aduca trupul sau ca jertfa vie pentru domnul???;…
  Are cineva habar ce ne cere domnul?,la ce pocainta radicala suntem chemati?,ce fapte radicale sunt asteptate de la noi???.
  Acum sa vad cum fiecare isi baga coada intre picioare si cauta sa vina cu explicati aiurea…texte scoase din contexte si folosite ca pretexte numai ca sa nu faca ce a zis domnul…
  Acum sa vad toti asa zisi pastori si alte slugi ai acestora care se rusineaza ca ei nu implinesc asta,si isi spun : avutia mea este o binecuvantare a domnului;….dar nu este asa…se iau care cum dupa vechiul testament ,dupa Iov si alti…dar noi vom fi judecati nu dupa Iov sau Avraam sau alti,ci dupa vorbele lui Isus,si vorbele lui sunt clare…

  Acum o sa apara toate explicatiile posibile ca nu aia a vrut domnul sa zica…toate explicatiile numai ca: da, intradevar asa este, nu o sa zica.
  Si asta a fost doar unul dintre lucrurile spuse de Hristos…doar unul,dar oare ce facem cu restul??…
  Va dati seama cu adevarat cat de ingusta este calea,,pe care nu orisicare vrea sa o urmeze.
  Isus nu a promis bani,avuti…el a promis 2 lucruri:
  -o cruce pe care sa mori pentru el,
  -viata vesnica.

  Cine are intradevar urechi sa auda atunci sa auda.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: