ULTIMELE STIRI

„Fetele crestine au voie sa poarte, cercei. lanturi sau inele?”

Sustine. Doneaza, Dumnezeu te va rasplati!

$3.00

Intrebare: "Fetele crestine au voie sa poarte, cercei. lanturi sau inele?"
Raspuns: Se vehicula un adevar asa zis biblic, dar trunchiat si anume: "Dumnezeu se uita la inima, nu la imaginea fizica." Este adevarat ca Domnul se uita la inima, dar intreb eu, omul la ce se uita? In 1 Sam. 16, profetul Samuel a fost trimis de Dumnezeu in casa lui Isai pentru a alege de acolo pe unul din fiii lui in slujba de imparat al Israelului. Samuel ca toti oamenii, chiar daca a fost profet s-a uitat la cel mai inalt, la Eliab si a zis: "Negresit acesta este unsul Domnului". Desprindem din acest pasaj, un principiu valabil pentru noi toti in fiecare zi, si anume ca Domnul nu se uita la infatisare, insa omul se uita. Si cand orice om (crestin sau necrestin) se uita la noi nu are voie sa isi spuna semne de intrebare privitor la pocainta noastra.


De aici putem intelege ca unul dintre motivele pentru care noi ca si crestini (nu numai fetele, ci si baietii), nu avem voie sa purtam podoabe, este acela ca purtandu-le nu suntem diferiti de lume. Noi trebuie sa fim diferiti de lume. Intotdeauna cand o persoana intra intr-o relatie personala cu Domnul Isus Hristos, aceasta se schimba. Se schima mai intai in interiorul ei (realizandu-se in viata ei nasterea din nou) si apoi tot exteriorul ei se schimba. Trupul ei devine o jertfa continua pe altarul Domnului.(Rom. 12:1) Persoana aceasta nu mai este a ei, ea devine proprietatea lui Dumnezeu.(1Cor. 6:19). Mai mult, Biblia declara, ca tot ce este in inima iese afara (Marcu 7:21). Asadar daca o persoana poarta podoabe inseamna ca in inima ei se afla acestea. Ma intreb in acest context oare care este motivatia pentru care o fata poarta podoabe? Vrea sa semene cu fetele din Biblie? Vrea ca prin acesta sa se stie sigur ca este mai aproape de Dumnezeu?… Sau isi doreste sa adauge ceva la modul in care a creat-o Dumnezeu?
Daca privim la un caz concret din viata patriarhului Iacov, trebuie sa remarcam ca acesta dupa ce a intrat intr-o relatie personala cu Dumnezeu, a simtit ca nu se poate apropia de Dumnezeu (el si familia lui) fara ca mai inainte sa se debaraseze de tot ce era podoaba in familia lui (Gen. 35:4). Deducem de aici ca apropierea de Dumnezeu presupune renuntarea la podoabe.
Un alt pasaj biblic care vorbeste de acest domeniu este cel aflat in capitolele 2 si 3 din cartea Isaia. Acolo profetul prezinta soarta finala a celor care vor purta podoabe.
Iar pentru a nu spune cineva ca pana acum am dat argumente doar din Vechiul Testament, iar in cadrul Noului Testament lucrurile s-au schimbat, va rog sa cititi ceea ce spunea apostolul Petru in 1 Petru 3:3.
Asadar intotdeauna solutia pentru a renunta la podoabe este apropierea de Dumnezeu prin reliefarea zilnica a „omului ascuns al inimii.” Domnul sa ne ajute pe toti la aceasta!

Cu respect si pretuire,
Nechifor Caleb
http://calebn.wordpress.com/

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (26187 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

90 de comentarii la „Fetele crestine au voie sa poarte, cercei. lanturi sau inele?”

 1. Stiu ca nu o sa imi publici comentariul, asa cum ai facut si cu cele doua dinainte. Oricum, iti spun ca ar trebui sa iti fie rusine ca asa abordezi problema. Stii bine ca nu rezolvi nimic postand blog-post-urile unui om frustrat, numai isti polemici, fara nicio finalitate. Si asta de dragul traficului. Urmatorul articol ar trebui sa il numesti „Avem voie de ne tinem de flecarii, numai de dragul vizitatorilor pe blog?” Datorita oamenilor ca si tine, care raspandesc miros de moarte, nu mai vin oameni la pocainta..Dumnezeu ne cheama viata libera, in El, nu la alta robie, asa cum vrei sa insinuezi prin titlurile mizeriilor ce le scrii…”Avem voie…?” Urmaresc blog-ul/site-ul asta, ce e , de ceva vreme, dar azi mi-a ajuns..Pentru ca atititudinea astea se vede si in biserici si de-aia sunt goale. Sa va fie rusine!

 2. Caleb văd cu stupoare că tu predici tradiţia penticostală, sau vorbeşti despre cum interpretează ai tăi Scriptura. Tu trebuie să predici Scriptura nu altceva!

  Georges Florovsky zicea : „ Predicatorii creştini nu trebuie să predice opiniile lor particulare. Preoţii( pastorii) au datoria, fiind hirotonisiţi în Biserică, de a predica Cuvântul lui Dumnezeu.
  Termenul de refeinţă în predica lor este fix – Evanghelia lui Iisus Hristos – iar ei trebuie să se dedice în totalitate propovăduirii mesajului unic şi peren al acesteia.”

  Vrei să afirmi un „adevăr”, anume că e pacătos lucru să porţi podoabe, să te înţoleşti ca neamurile. Aducu chiar versete biblice, şi până la urmă de ce să nu fi crezut,nu ?
  Şi o să fi crezut în continuare de toţi aceia care sunt mediocrii cu Sfintele Scripturi.
  Nu e cinstit demersul exegetic care-l faci. Nu aşa ai învăţat la ITP. Poate la biserica ta, dar nu la facultate. Profesorii tăi o să vadă ce prostii scri.

  „De aici putem intelege ca unul dintre motivele pentru care noi ca si crestini (nu numai fetele, ci si baietii), nu avem voie sa purtam podoabe, este acela ca purtandu-le nu suntem diferiti de lume. „

  Ai luat pasaje din Vechiul Testament şi l-ai „uitat” pe cel cu Rebeca. Oricum toţi cunosc povestea de dragoste dintre Isaac şi Rebeca,nu ?

  „Iar omul acela[sluga lui Avraam] se uita la ea cu mirare şi tăcea, dorind să ştie de i-a binecuvântat Domnul călătoria sau nu. Şi dacă au încetat toate cămilele de a mai bea, a luat omul acela şi i-a dat un inel de aur, în greutate de o jumătate de siclu, şi două brăţări la mâinile ei, în greutate de yece sicli de aur.” Geneza 24,21-22.

  Şi acum ceva despre podoabe din Noul Testament, din pilda Fiului risipitor:

  „Şi i-a zis fiul: Tată, am greşit la cer şi înaintea ta şi nu mai sunt vrednic să mă numesc fiul tău.
  Şi i-a zis tatăl către slugile sale:
  – Aduceţi degrabă haina lui cea dintâi şi-l îmbrăcaţi şi daţi inel în mâna lui ….

 3. …Vrea sa semene cu fetele din Biblie?
  De unde stii cum aratau fetele din Biblie, ai vazut pe vreuna ?

  …Deducem de aici ca apropierea de Dumnezeu presupune renuntarea la podoabe.

  Apropierea de Dumnezeu presupune credinta in jertfa Domnului Isus, o credinta care transforma pe inchinator din interior in exterior, exact inversul a ceea ce ne propui tu…o schimbare exterioara care sa duca la una interioara, au incercat si altii inaintea ta , asa ca renunta la genul acesta de teme pentru ca nu zidesc spiritual pe cei care le citesc…
  Daca nu poti sa publici altceva, mai bine lasa- te.

 4. cam dur comentariul lui sandoval, dar…..pe jumatate adevarat!

 5. Subscriu la primul comentariu. E foarte amuzant! Stiti ce butoane sa apasati si de ce… felicitari din partea mea, rusine sa va fie din partea lui Dumnezeu.

 6. Te salut Emanuel şi prin tine şi pe Caleb! Nu ştiu care a fost motivaţia lui Caleb când a scris aceaste ganduri, dar vreau să întreb oare chiar în batic, într-un lănţişor sau în inelul de logodnă sau poate în verighetă stă spiritualitatea unei persoane? Dacă da, atunci ce facem cu cei care sunt creştini în vest? Oare atunci ar trebui să nu mergem în 15 martie la concertul Gaither din Bucureşti, sau să nu mai ascultăm piesele lor? (şti dece spun asta) Ema, apreciez sait-ul, şi pe Caleb la fel, dar eu cred că ar trebui să reflectăm. Eu merg la o biserică din Arad, aici fetele nu vin cu batic pe cap, soţiile poartă inel de logodnă, oare ar trebui să-i spunem păstorului că suntem o biserică care merge pe un drum greşit??? În rest să auzim numai de bine.

 7. Si acest articol este din ciclul „Fetele au voie sa…”
  Raspunsul corect este: cele din bisericile protestante si baptiste etc… AU voie, iar cele din bisericile penticostale NU AU voie”
  Si asta atat timp cat Biblia NU spune daca au sau nu voie, doar cei care interpreteaza Sfanta Scriptura.

 8. Sunt curios daca il posteaza comentariul asta.

  Draga Sandoval – incearca discutiile astea

  http://www.facebook.com/pages/Secretul-celui-preaiubit/287646176481?v=app_2373072738

 9. @Sandoval Subscriu!

 10. ––––––-

 11. „Domnul sa va binecuvinteze frate…Ati atins o tema care trebuia.Normal ca nu le place la multi pentru ca deja crestinii nostri isi fac „BIBLIA” lor….Este scris in Biblie despre toate astea dar cine nu vrea sa inteleaga nu vrea..Eu sint o domnisoara de 23 ani si ma bucur ca mai exista frati crestini adevarati care mai pot da o invatatura sanatoasa…Dupa cum se vede din comentarii la multi nu le place,si ii gidila urechile dar e vremea de pe urma…Este scris ca oare cind va veni Mintuitorul va gasi el oare credinta pe pamint?????

 12. Articolul ca articolul, dragii mei, dar miza este mult mai mare. Noi între noi ne știm cam ce ne poate capul (sau cel puțin capul unora) însă problema vine atunci cînd alți oameni care nu cred în Dumnezeu văd „dilemele” și nelămuririle noastre.

  Problema este nu dacă purtăm batic, pantaloni, inel la biserică, ci faptul că imaginea noastră are de suferit enorm în spațiul public cu astfel de contre. Cred că avem nevoie urgent de o răscumpărare a imaginii evanghelicilor în fața celorlalți, de o revopsire a fațadei în albul curat pe care ni l-a dat Domnul să-L purtăm în fața Neamurilor. În caz contrar este greu de crezut că cei ce ne văd o să vrea vreodată să devină ca noi.

 13. @Sandoval
  Nu cred ca este cazul sa vorbesti asa urat.Parerea mea este ca sunt bine venite aceste intrebari pentru ca sunt tineri care se confrunta cu aceste probleme.Daca poti sa dai un sfat bun ,sa incurajezi pe cei tineri care sunt generatia de maine a Bisericii ,sa-i ajuti sa inteleaga ca trebuie sa nu se asemene cu lumea.Nu uita ca vom da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care il spunem.

 14. @ Andrei
  DA!

 15. @Emanuela: Imi pare rau s-o spun, dar esti intr-o mare eroare! De mai multe ori ai spus, ca si in ultimul comentariu, ca purtarea baticului/pantalonilor/bijuteriilor, ne deosebeste de lume, ca si crestini. Eu personal, nu am nimic cu persoanele care traiesc dupa „regulile” enumerate de tine. Foarte bine, Dumnezeu sa ii tina! Dar, prin asta vrem sa fim altfel decat lumea?! Dar, in acelasi timp putem sa ne invidiem unii pe altii, putem sa fim avari, putem sa barfim, sa uram, sa ne purtam cu superioritatea fatza de fratii nostri, putem sa mintim, sa dam spaga, asa cum dau cei din lume, sa inselam statul? Am mai mai spus-o intr-un comentariu, tot la un articol de genul: Isus, Domnul nostru a spus: „IUBITI-VA UNII PE ALTII! PRIN ASTA VOR CUNOASTE CA SUNTETI COPII MEI!”
  In alta ordine de idei, nu am vorbit urat cu nimeni. Cred ca genul asta de articole aduce multe deservicii credinciosilor si nu mai trebuiesc scrise. Ma tem ca azi-maine, o sa urmeze articole de genul „Avem voie sa purtam ceas, cravata, freza intr-o parte?” Mie mi se pare jenant genul asta OTV-ist de abordare.

 16. Fetele ca si toate femeile care se numesc crestine, trebuie sa urmeze pildele Domnului Isus Hristos ,toate citesc Biblia dar nu o implinesc si mai ales cea a Mariei Magdalena ,cu toate stim cine a fost ea si cine a devenit in urma intalniri cu Isus Hristos .In rest toate cuvintele sunt de prisos si nu va certati pentru niste panarame care habar nu au de Biblie ,e clar ca ele nu merg la biserica ca sa isi schimbe viata in sfintenie, ci ca sa isi etaleze bijuteriile ,celularele,posetele,nuri in pantaloni si multe alte uraciuni.
  din DEX :NUR ~i m. mai ales la pl. Aspect atrăgător al unei femei. ♢ Cu ~i cu deosebită putere de atracție. A face ~i a-și etala grațiile pentru a seduce pe cineva.
  Isaia 3:1-26
  15-. Cu ce drept calcati voi in picioare pe poporul Meu si apasati pe saraci? – zice Domnul Dumnezeul ostirilor.”
  16. Domnul zice: „Pentru ca fiicele Sionului sunt mandre si umbla cu gatul intins si cu priviri pofticioase, pentru ca pasesc maruntel si zornaie cu verigile de la picior –
  Doamne ai mila de ele.
  Cine s-a intalnit cu Isus Hristos in adevar stie ce are de facut si cum sa se poarte ,cine nu, urmeaza pe fiicele filistenilor, de aceea este cearta si dezbinare in popor din pricina lor, a felistenelor si filistenilor .
  Nu judec este un Dumnezeu care judeca, dar saracii Domnului, se uita la voi si suspina pe ce dati voi banii,pe spurcaciuni si le raniti cugetul lor slab ,se poticnesc pur si simplu in uraciunile voastre, caci stiu ca nu-i plac Domnului ,pocaitii nu au voie sa fie asa ,ori arati ca o pocaita ,ori arati ca Dalila…(parerea mea)

 17. deci mie mi personal mi se pare aiurea…sa merg cu baticu pe cap si fusta pana in pamant si viata mea sa fie varza…sau sa merg in timpu saptamani la scoala, servici oriunde cu inel sau lant si la biserica sunt sfant…nu merge asa.
  In plus nu cred ca e gresit sa porti lant sau inel atata timp cat ele nu devin un idol si devin ceva de care fara nu ai putea…Mie personal mi se pare ca atatat timp cat nu devin idoli sau nu investec in ele mai mult ca in relatia mea cu Domnul sunt binevenite. Si sustin parerea celor mai de sus de unde sti cum aratau fetele in Biblie?;):)
  Fiecare are defectele lui atata pacat sa fie sa purtam lant fetele, dar de ce nimeni nu se ia de ,, Baieti nu au voie sa faca…” de ce? Credeti ca ispita vine numa prin fata? Si baieti au luptele lor si nu au voie sa faca anumite lucruri si mi se pare incorect sa tot faca aluzie la fete:)
  Parerea mea.

 18. Margea Florin // 23 februarie 2011 la 16:12 //

  Stiti problema este ca noi nu citim Biblia .In Vechiul Testament sta scris : scoate-ti podoabele tale cand te infatisezi inaintea Mea. asta era pe vremea aceea, acum noi suntem mereu in prezenta lui Dumnezeu. Oare daca am fi avut nevoe de podoabe nu ne-ar fi facut Dumnezeu asa ? sau nu ne mai place pocainta? si pana la urma de ce sa se poarte podoabe, frumusete nu dau ci mai degraba arata prostia si nemultumirea si sfidarea Divinitatii . si nu era vorba de inel de logodna sau de verighete.

 19. Cine este nascut din nou traieste dupa Cuvantul lui Dumnezeu si dupa calauzirea Duhului Sfant.Nu sunt,, regurile ,,mele ci sunt cuvintele lui Dumnezeu care ne spune :,,Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara,care sta in impletitura parului,in purtarea de scule de aur sau in imbracarea hainelor,ci sa fie omul ascuns al inimii ,in curatia nepieritoare a unui duh bland si linistit, care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu,,Cuvantul lui Dumnezeu este de folos ca sa invete,sa mustre,sa dea intelepciune pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.Tot Cuvantul ne spune sa nu ne asemanam cu lumea,sa cultivam roada Duhului Sfant in viata noastra.

 20. @ Emanuela, nu te vad cu naframa pe cap, in poza de avatarul tau, presupunand ca esti tu acolo. Asta e un aspect neimportant in discutia noastra, oricum.
  Argumentul tau e din epistola lui Petru…Cred ca in loc „podoaba voastra sa nu fie impletiturile de par, scule de aur etc” putea sa fie, la fel de bine „Podoaba voastra sa nu fie casa voastra, masina voastra, realizarile voastre, cariera voastra”, si era la fel de legitim. Petru ne indeamna sa nu acordam materialului mai multa importanta decat i se cuvine! Puneti mana si cititi cartea Rascumpararea Memoriei, de Vasilica Croitoru…o sa vedeti ca multe din pornirile astea legaliste isi au radacina in comunism! De ce hraniti atata firea voastra si incercati sa inlocuiti JERFA LUI CHRISTOS cu evlavia asta personala?

 21. @Sandoval
  Ai inteles gresit.Eu nu sunt de parere ca doar baticul sau purtarea de bijuterii trebuie sa ne faca deosebiti de cei din lume.Dar despre acestea era vorba aici.Pocainta incepe din interior si se vede in exterior.Daca ai Duhul Sfant,se vad si roadele Duhului in viata ta.(Gal.22-23)Ti se schimba ordinea prioritatilor,atitudinea,valorile,imbracamintea,vorbirea,totul.Cele vechi s-au dus.Iata ca toate lucrurile s-au facut noi.Pocainta este un proces continu.

 22. Eu,personal nu sunt de acord cu purtatea podoabelor de carte fete.Bineinteles,nu am nimic daca au inel de logodna,verigheta sau daca poarta pantaloni.
  Nu stiu,insa unii din noi vrem sa auzim doar ce ceea ce ne place,nu acceptam mustrarea si de aceea ne ducem tot mai in jos.
  Daca azi acceptam lantisorul,maine acceptam cercelusul,dupa aia acceptam fustita mini,apoi mai stii ce.Noi tot timpul spunem ca INTERIORUL CONTEAZA,insa daca tu porti podoabe si fustite mini,alte haine nepotrivite te vei mai asemana cu un Jesus follower sau vei semana cu cei din lume.Ne-am obisnuit sa spunem ca aia nu-i pacat,cealalta nu-i pacat,dar atunci ce mai ii pacat??Nu zic ca nu exista unele fete care se imbraca numai in fuste si poarta baticuri,dar care-s rele,si exista unele care nu poarta fuste si baticuri,dar is mult mai pocaite!Daca in Biblie scrie ca purtatea noastra nu trebuia sa fie in scule de aur si podoabe noi de ce tot o palavragim atata si o schimbam si ne certam pe teme care sunt explicate foarte bine de catre Biblie.Daca chiar asa de mult vi s-a lipit inima de podoabe,mergeti la ortodoxi si acolo nu o sa mai aveti treaba,daca nu puteti rezista acestei tentatii care este si o forma a satanei de a-i atrage pe cei alesi!Caci chiar daca nu ni se pare chiar asa de rau sa ne permitem prea multe,o sa ne obisnuim sa ne permitem tot mai multe si o sa ne fie mai drag de lantisor decat de Isus.Asta-i adevarul,chiar daca unora nu ne convine si vrem sa il mai schimbam!!

 23. Elisabeta Gratiana Radu // 23 februarie 2011 la 21:06 //

  Consider ca aricolul este corect fundamentat pe Biblie.
  Desi subiectul pare superficial este unul serios.
  Dar astfel de mesaje zgarie la urechi crestininii lumesti majoritari in bisericile evanghelice.
  Din nefericire si pastorii (cu tot mai rare exceptii) propovaduiesc crestinismul american (”lat de 1 km si adanc de 1 cm”); crestinismul trait in sfintenie nu mai este la ”moda”.
  Cine-i sfant sa continue cu ravna viata de sfintenie.
  Suflete preacurvare cine se joaca cu iadul isi va arde sufletul.

  ”Pentru ca atititudinea astea se vede si in biserici si de-aia sunt goale. Sa va fie rusine!” citat din primul comentariu. Indirect si la mine se refera. Petru il urma pe Isus de departe. De departe e locul caderii. Bisericile se golesc de regula incepand cu cei ce il urmeaza pe Domnul de departe. In definitiv Dumnezeu ne vede inima si daca traim in Sodoma, nu-i asa ?

 24. Margea Florin // 23 februarie 2011 la 22:36 //

  Asa e Claudia pe un barbat normal nu ar trebui sal atraga podoabele nici infatisarea ci sa priveasca mai adanc la inima altfel se alege doar cu carcasa. Nu sunt fetele de vina ca atrag barbati ci barbati ca se la sa atrasi si se aprind in poftele lor nebune dar asta e lumea de afara nu oameni adevarat pocaiti . eu as zice ca aceste lucruri nici nu ar trebui discutate intre noi crestinii ,.

 25. Oare credem ca numai fetele noastre din Ro care poartă batic, sau nu poartă un lănţişor sau un inel sunt „după” Biblie? Oare alte creştine care trăiesc într-un mediu în care nu s-a pus nici odată problema acestor aşa zise podoabe nu vor fi mântuiţi? Hai să fim serioşi! Se citează aşa de mult versetul care spune „Podoaba voastră să nu fie….” cu alte cuvinte Sfânta Scriptură vrea să ne spună că nu trebuie să punem accentul sau preţul pe lucrurile exterioare ci pe cele lăuntrice! Cred că ar trebui să medităm mai mult si să fim foarte rigizi în ce priveşte doctrina credinţei noastre, iar în ce priveşte lucrurile din „zona gri” să fim mai îngăduitori.
  Să auzim numai de bine!

 26. @Sandoval
  Era vorba de tinuta femei in adunari.Femeia cand se roaga sa aiba capul acoperit.Sa nu crezi ca sunt o legalista.Sau ca eu nu am purtat pantaloni,dar aici se punea problema despre purtarea lor in adunare.Eu stiu ca mantuirea este doar prin Isus.Jertfa Lui este completa.Nu mai trebuie sa adaugam ceva.Totusi noi trebuie sa fim lumini in lume si sa ne lasam transformati de Duhul lui Dumnezeu.In adunarea lui Dumnezeu sunt oi,oite, si mielusei.Noi crestem in credinta si in asemanarea cu El.Cu timpul devenim maturi spirituali si vedem lucrurile din perspectiva lui Dumnezeu.Fii binecuvantat de Domnul.

 27. Bunul DUMNEZEU se uita la inima si dupa cum este scris curatiti-va inimile pacatosilor si nu cinstiti pe DOMNUL doar cu doua buze .
  La multi le este mai usor sa dea bani la preoti ,pastori sa se roage pentru ei ,sa puna batice ,cruci sa aprinda o lumanare sa nu poarte inele din acestea exterioare dar la inima nu umbla caci dupa cum este scris din inima ies curviile ,uciderile ,imbuibarile ,hotiile etc de aceea inima trebuie schimbata dragii mei .
  Daca nu ai jucat fotbal in viata ta poti sa te echipezi cu adidasi cu crampoane ,costum adidas ca tot cu stangul in dreptul o sa dai asa si asa numiti crestini pot sa nu poarte inele ,sa poarte batice ,cruce ,costume si altele dar daca nu il au pe HRISTOS e in zadar ,daca nu traiesc pentru HRISTOS e in zadar ,daca nu isi dau viata pentru HRISTOS e in zadar .
  Iubitii mei un inel dat pentru sotia mea de logodna ma desparte de HRISTOS ,o verigheta de asemenea dar altii poate nu poarta inele dar au celulare mult mai scumpe acelea nu sunt podoabe ,parfumuri ,haine de fite acelea nu sunt podoabe ,pentru ei podoabe sunt si cerceii de plastic
  De asemenea pocaitii nu danseaza ,joaca dar pentru ei toti dansatorii sunt pacatosi , este scris fie ca beti fie ca faceti altceva sa faceti pentru slava lui DUMNEZEU sa se joace pe calculator ,sa joace fotbal ,sa se uite la nora pt.mama au voie ,filme au voie si altele dar nu au voie sa se bucure cu sotia lor in DOMNUL dansand la o nunta .
  Iubitii mei DOMNUL sa ne ajute sa intelegem voia lui DUMNEZEU si sa o implinim si sa nu fim doar vorbitori insellandu-ne singuri . AMIN

 28. Copiii lui Dumnezeu trebuie sa aiba alte prioritati decit podoabe si alte accesorii folosite in viata pamanteasca. Lumea foloseste aceste lucruri pentru asi arata personalitatea si poftele lumesti. Faptul ca exista pe unii crestini asemenea accesorii arata totusi o atractie spre aceste lucruri care nu este tocmai buna.
  Totusi la judecata pe foarte multi crestini nu o sa-i mai intereseze absolut deloc aceste lucruri, chiar tone de aur sa fie.
  Stimate crestin !!!! Un singur lucru te va interesa atunci : „Sa scapi de iad”!!! Si iti spun eu ca, va fi greu.

 29. Afirmatia lui Petru:
  ,,Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara,care sta in impletitura parului,in purtarea de scule de aur sau in imbracarea hainelor,ci sa fie omul ascuns al inimii ,in curatia nepieritoare a unui duh bland si linistit, care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu,, inseamna pentru mine ca FEMEILE PURTAU IMPLETITURI, PURTAU SCULE DE AUR SI HAINE FRUMOASE mai ales cele bogate, IAR PETRU LE SPUNE CA SA NU PUNA ACCENT PE ALEA, nu ce purtati voi femeilor zi de zi conteaza….
  Va rog recititi cu atentie ce spune Petru.
  Gresesc?

 30. @Remus. Frate scump legat de expresia ta ultima: „Stimate crestin !!!! Un singur lucru te va interesa atunci : “Sa scapi de iad”!!! Si iti spun eu ca, va fi greu”

  Daca ai spune asa ceva unui om necrestin as zice, insa crestinilor……. e putin rostit fara o analiza mai adanca. Adica eu sau noi care L-am iubit si L-am slujit pe Domnul cand vom fi inaintea Lui la judecata SINGURUL lucru ar conta sa scap de IAD??? Eu (si ca mine multi) abia astepta sa ma intalnesc cu Isus si sa-i sar in bratele celui ce ma iubit si ma salvat. CRESINUL NU TERBUIE SA SLUJEASCA, SA IUBEASCA PE DOMNUL CA SA SCAPE DE IAD!!!!

  Legat de topic: UMBLATI CALAUZITI DE DUHUL SFANT! Aici este solutia la multele discutii de acest gen. Urcati putin mai sus in relatia cu Domnul. Cautati plinatea Duhului si nu o sa mai aveti probleme „vestimentare”. Priviti atent mesajul Domnului Isus.
  Multe binecuvantari!

 31. nu conteaza // 24 februarie 2011 la 10:04 //

  Am citit in mare parte comentariile la acest articol.Personal eu nu port nici un fel de podoaba dar nu dispretuies pe cei ce le poarta.Mezina mea are si cercei si verigheta dar lucreaza cu copii din canale,ajunge acasa cu purici si alte minuni si are viata in totalitate in slujba Domnului.Sa spun ca ea nu este crestina?Am avut tinere la tara de unde provin cu baticul legat in barba si fusta pana in pamant dar le gaseai prin padure filtrand cu soldatii de la frontiera.Iertati-ma dar e adevarul gol golut .Si atunci?Va las pe voi scumpele mele surori si frati sa trageti concluzia.Numai Dumnezeu ne sondeaza inimile si ne cunoaste cine si ce suntem cu adevarat.

 32. …observ un conflict mare de idei intre voi , nu stiu cati dintre voi va considerati crestini….pentru ca observ cuvinte destul de taioase intre voi. multi vorbesc despre o inima curata la care se uita Dumnezeu da oare…?…”Oare din aceeaşi vână a izvorului ţâşneşte şi apă dulce şi apă amară? ..

 33. Ca si ceilalti, am citit si eu comentariile voastre cu privire la acest articol,nici eu nu port bijuterii,insa in lucrul acesta nu sta pocainta,cel putin nu pentru mine.Lucrul acesta,ca si multe altele,tine de intriorul fiecaruia.Cu cat relatia ta cu ISUS este una speciala,asa cum si trebuie sa fie,cu atat Duhul sfant te calauzeste in toate lucrurile bune si placute LUI DUMNEZEU TATAL.Nu spun ca cei ce poarta bijuterii sunt mai rai,iar cei ce nu poarta sunt mai buni.Nu baticul sau fusta te apropie de ISUS,ci mai degraba o inima sincera si curata.Doresc ca DUHUL LUI DUMNEZEU,sa ne lumineze in lucrurile neintelese de cei ce vor sa fie in imparatia cerului.AMIN.

 34. @Sorin
  Am aceeasi parere ca si tine,ISUS sa te binecuvanteze!

 35. Fratilor,BIBLIA ne invata ca, daca in lucrurile in care nu am ajuns sa fim de acord sa ne rugam ca Duhul SFANT sa ne descopere EL cu privire la „vestimentatie”,iar in celelalte lucruri in care suntem de acord „sa umblam” impreuna.Sunt de acord cu tine Mariana,DOMNUL sa te binecuvinteze si sa te pastreze curata ca la VENIREA LUI sa fim toti gasiti curati.Sa nu uitam ca in rom 12,1:2 ne invata ceva…Va doresc o saptamana binecuvantata.Iubeste-L pe ISUS si fa ce vrei,poti?!!!

 36. Fratiilor nu mai strecurati tintarul ,si lasam camila sa treaca mult mai usor.

 37. nu pot sa ma abtin sa nu imi spun si eu parerea…..eu personal cred ca nu prin cercei, lant sau bratare se vede pocainta noastra si faptul ca suntem copii a lui Dumnezeu, in primul rand cred ca comportamentul nostru ar trebui sa arete asta, sa vada „cei din lume” ca suntem mai buni, ca nu suntem rautacios, ca suntem dispusi sa ajutam atunci cand ni se cere ajutorul, ca nu vb urat, ca nu barfim, ca nu ne culege nimeni de pe drum beti, ca aratam iubire fata de toata lumea si suntem in stare sa ajutam un
  om nu sa il criticam, ca vb frumos, ca nu mintim, s.a…cred ca prin asta ar trebui sa se vada ca suntem pocaiti si apoi exterioru…bine nu sunt
  deacord cu lanturi exagert de mari sau cercei lungi care sa atarne, sau 10 bratari pe mana, totusi modestia si limita, dar nu am nimic impotriva la o perche de cercei micuti, sau un inelus pe mana ….inima, sufletul si comportarea conteaza in fata lui Dumnezeu ….apoi celelalte…parerea mea!!!!

 38. BV….. Monica !! mi-a placut ras tau

 39. la intrarea in rai o sa ai trei mari surprize.una ca nu sunt acolo acei la care te asteptai ..a doua..ca sunt acolo acei la care tu nu te asteptai si a treia ..ca esti tu acolo..dar ca,sa vezi asa ceva trebuie sa te inchini inaintea lui DUMNEZEU in DUH si ADEVAR. asta inseamna ca trebuie sa urmezi primcipiile BIBLIEI si nu incredintarile tale..ca asta e bine ca asta nu e bine ..ca nu tu faci regulile.
  Nu vrea sa fiu rau dar daca
  mergi la inchinare asa cum mergi si la shoping..scuza-ma dar nu stiu ce respect ai areti tu lui DUMNEZEU asa..
  Fratilor nu e de jucat cu Mantuirea..nu e de glumit cu vesnicia ..aici sa traim cum vrem noi si sa avem parte si de vesnicie..total gresit intr-o zi vom da socoteala pt tot ce am facut in viata noastra.DUMNEZEU sa va binecuvinteze.

 40. Cred ca in tratarea oricarui subiect trebuie sa se aiba in vedere principiile biblice si punctul de vedere teologic,moral,social,cultural etc,nu incredintarea personala sau parere subiectiva a cuiva.In Vechiul Testament iata textele in care podoabele nu au constituit o problema ci au simbolizat ceva:un cadou pentru viitoarea mireasa a lui Isaac-Rebeca(Geneza 24:47)pentru a o impodobi,o punere in functie lui Iosif-(Geneza 41:42)si a lui Daniel(Daniel 5:16) si in sens figurat in N.T. in pilda fiului risipitor-o acceptare din nou in pozitia de fiu-,,puneti-i un inel in deget” Exemplele in care podoabele au constituit o problema a fost folosirea acestora gresit :in cazul lui Aaron cand face din cerceii donati de popor un idol,cand Iacov pentru rededicarea lui si a familiei a considerat ca aceste podoabe sunt o piedica in inchinare si le-a ingropat si fiicele poporului Israel-Isaia 3 care se mandreau cu podoabele purtate.Deci principiul este,,ORICE LUCRU CU CARE TE MANDRESTI SAU IL FOLOSESTI IN SCOPURI GRESITE TE POATE FACE SA PACATUIESTI”.Scopul podoabelor este sa infrumuseteze, este estetic.Atitudinea oamenilor implicati in exemplele negative de mai sus a contat.In 1 Petru accentul se pune pe importanta omului ascuns al inimii,pe un duh bland si linistit la femei,si nu pe purtarea podoabelor in sine.Deci ce ,,spurca pe om sau il face sa pacatuiasca ?”Purtarea sau nu a unui lucru neaparat(podoabele nu sunt indecente!!!!)?Sau ce iese din inima?(Matei 15:18-20).EU nu port podoabe,dar nu ma poticnesc in surorile care le au.Asa de slabi sa fim spiritual sa ne poticnim in lucruri de nimic,in loc sa ne preocupe zidirea unui caracter crestin si atitudini,fapte,vorbe,ganduri ca lui Christos?Oare nu strecuram tantarul si inghitim camila?Unele surori arata ca niste Quaqeri sau calugarite in exterior dar au pacate ascunse sau lipsa modestiei.Nu priviti la aparente ci la esenta vietii de crestin!Iubiti si cautati sa investiti timp in rugaciune,milostenie,slujire,sacrificiu pentru aproapele,cunoasterea lui Isus nu in fleacuri!

 41. Ne legam de podoabe in loc sa ne legam de ce trebuie! Intr-adevar, nu ni s-a interzis sa nu le purtam, dar nici nu ni s-a poruncit sa sarbatorim nasterea sau invierea Domnului Isus. Unde scrie in Biblie ca El s-a nascut pe 25 decembrie sau ca a inviat in aprilie, FACEM EXACT CE FACE LUMEA mai mult decat credem! Iar Biblia spune ca femeia trebuie sa aiba un semn al stapanirii ei, ca e batic, inel sau mai stiu eu ce… iar daca vrem sa fim exemple pentru lume atunci sa nu mai facem nuntile ca la ortodocsi sau catolici, pastorul trebuie sa binecuvinteze perechea, unde scrie asta??? De cand binecuvanteaza pastorul, ea vine numai de la Dumnezeu! Poti veni ca pereche in fata bisericii, dar nu pentru un ritual care se face de atatia ani. Ma gandeam intr-o zi… de unde atatea religii, pentru ca diavolul a intunecat mintile celor ce trebuia sa-L slujeasca pe Hristos, in duh si adevar, in predicarea Cuvantului la orice faptura, asa cum o fac Martorii lui Iehova. Ma intreb care dintre penticostali, baptisti sau adventisti ar avea curajul sa faca asta… nici unul, noi avem evanghelizari si invitam americani si mai stiu eu cine ca sa predice cuvantul si noi venim pur si simplu la spectacol, ne luam portia de predica si zicem ca suntem crestini. Ar fi atatea de spus, dar…

 42. lucian // 9 martie 2011 la 19:48 //

  eu sunt femeie casatorita penticostala,inainte sa devin penticostala fetita mea purta cercei,ia primit de la bunica ei,nici o clipa nu m am gandit sa o fortez sa renunte la ei,nu ma poticnesc deloc in acesti cercei,,si nici in altii sa lasam pa fiecare sa decida in dreptu lui, de cercetarea pers pa care o are.asta e parerea dumitale frate am si eu parerea mea dovezi biblice sunt multe,ca nu e pacat sa porti bijuterii,dar bineanteles cred ca toate in limita bunului simt se fac,va multumesc.

 43. Elisabeta // 10 martie 2011 la 6:56 //

  Eu traiesc in State de cind eram mica. Cind ma duc la biserica Romana ma imbrac frumos cuvincios dupa ingaduirea fratiilor din biserica. Cind ma duca la biserica Americana ma imbrac frumos cuvincios dupa ingaduirea fratiilor din biserica. Sunt in state de peste 20 de ani, daca baticul, pantalonii, si cerceii, impiedica pe o femeie sa ajunga in cer, va asigur ca nici o femeie crestina americanca nu va fi acolo. Adica numai femeile crestine din Romania si din Rusia, pentruca nici in Asia, nici in America de Nord, America de Sud, sau Europa de Vest, vei gasi femei crestine cu fuste, batic si fara bijuteri.

  Va rog sa nu mai fim copii cind citim cuvintul lui Dumnezeu ci oameni mari in credinta.

  p.s. Scuzati-ma va rog daca am gresit cumva gramatical. 🙂

  Domnul sa ne binecuvinteze

 44. Scorbut Serafim Emanoil // 11 martie 2011 la 23:36 //

  imi spunea mai demult un prieten ca el a baut bere (in cantitati mici ma gandesc) dar ca acum nu mai bea pentru ca nu il apropie mai mult de Dumnezeu cu nimic. pai dupa gandirea asta, atunci nu mai beau suc sau ciocolata calda, ca nu ma apropie cu nimic de Dumnezeu…daca bei 1 bere nu inseamna ca ai problema cu relatia ta cu Dumnezeu; asa si cu podoabele… sincer, nu stiu de ce va certati atata: „avem voie sa purtam podoabe?!?!” voi pur si simplu va cenzurati pe voi… avem voie sa scriem acest comentariu? si tot voi va dati singuri raspunsul… am mai auzit aici un tip care spunea cum ca religia este „o fuga de IAD” .. cei mai multi crestini gandesc asa.. ei fug de iad..si orice ati spune, asta e adevarul; legat de podoabe, persoana poate avea ce podoabe crede de cuviinta, atata vreme cat ea considera ca relatia ei cu Dumnezeu nu este alterata… cu sigurantaaa, multi o sa se uite urat si o sa isi zica in minte: „asta nu-i ca mine, poarta cercei, lant de aur, ceas, pantaloni .. eu sunt cu siguranta mai bun/buna .. Dumnezeu il va pedepsi pe respectivul/respectiva ptr ca poarta podoabe” Doamne, ce gandire primitiva, infantila… si poate cel care zice asta in mintea sa este departeee de cel cu podoabe la capitolul traiere cu Dumnezeu.. Respect Sandoval pentru ai curajul sa iti spui opinia; sper ca nu o sa imi stergi comentariul pentru ca nu zidesc sufleteste… eu cred ca daca cineva are ratiune, cu care ne-a inzestrat Dumnezeu pe toti (bine, aproape pe toti… :)) ), poti sa judeci de unul singur si comentariul meu nu te va zidi sau te va destrama sufleteste.. de unde lasitatea asta, tot ceea ce nu ne convine stergem si cenzuram? toate intrebarile fara raspuns preferam sa le musamalizam… sunt sigur ca nu te-am zguduit sufleste si poti decide tu cu mintiutza ta ceea ce poti extrage bun sau rau din comentariul meu 😉

 45. ALIN TICAU // 19 martie 2011 la 2:17 //

  Ma asteptam sa gasesc articole cu altfel de titluri,nu doar intrebari cu caracter de interdictie.De ce nu apar articole cu titlul ,,Biserica intre legalism si libertatea in Cristos” sau Mesajul bisericii pt. societatea sec. 21”sau ,,Solutii pt. eradicarea mediocritatii din biserici”,si lista ar putea continua.De ce nu li se spune oamenilor si ce au voie cu adevarat sa experimenteze? Avem voie sa crestem spiritual, sa fim consiliati de pastor, sa gasim modele in cei din conducere,sa fim incurajati si sustinuti cand dam faliment, avem voie sa fim noi insine in biserica nu sa fim siliti sa ne conformam unor sabloane comuniste si stupide, avem voie sa traim in supranatural cu Dumnezeu, sa facem istorie cu El,avem voie sa plantam biserici, sa nedescoperim darurile si sa le punem in valoare pt. extinderea Imparatiei?Avem voie toate astea?

 46. Nu neacoperitul capuluiconteaza ci razvratirea fata de Cuvint;
  nu conteaza cerceii si podoabele? atunci de ce nu le arunci?
  nu le arunci pentru ca NU POTI!
  esti legata de ele.
  Smerenia din Duhul si iubirea fata de Mintuitorul , care desi Fiu de Dumnezeu si Dumnezeu a lalsat toata Imparatia si slava, a fost scuipat si batut pt tine.
  Tu ce faci din iubire pentru celk acre s-a jertfit
  ca un om blestemat pe crucea de lemn?
  Nimic, pentru ca tii la acsete obiecte care vor narde cu foc si cu trosnet.
  Ai grija dar: citeste Cuvintul si asculta-L;
  daca nu, degeaba ai crezut.
  Fara scultare nue cununa.
  Domnul Isus a fost Dumnezeu, dar in toate a asculatta de Tatal Lui; asculta si tu de Dumnezeu si vei fi binecuvinatta in veci.
  De ce sa ramii cu pdoabele tale dragi la care tii atit, aici jos, cind va veni Rapirea?
  Nu te razvrati impotriva Cuvintului daca vrei sa ai parte cu EL, nu asculta de cei superficilai, acre cred ca ei au scris Biblia.
  Fie-ti mila de ei.

 47. Imi cer scuze pentru greseli, ti-as fi recunoscatoare daca nu ai posta asa si ai corecta.Multumesc.

 48. Va invit sa cititi un articol fulminant dar sa treceti si la actiune. http://ioan8.wordpress.com/2011/04/12/nebunia-de-inspiratie-demonica-in-biserica-2/
  pastor Paul Dan San Diego

 49. Alin Ticau.
  daca a tari in supranatural cu Dumnezeu, pentru tine inseamna a trai cu lucrurile acsetea care nu aduc fericirea vesnica; e vai si amar>
  Titlurile pe care le sugerezi nu le-am vazut in Cuvint. De ce nu te axezi doar pe Cuvintul Domnului, strict ancorat fiind doar de EL?
  Legalismul impune, razvratirea duce in iazul de foc impreuna cu cel mai frumos inger LUCIFER.
  Din mindrie desarta nu ascultam cind ni se deschid ochii?
  apleaca-te pe genunchi si intreaba pe Domnul, daca din dragoste pentru El este bine sa umblam asa cum cere Duhul?sau cum cere firea paminteasca?
  Lucrurile Duhului nu au nimic in comun cu cele ale firii:
  ale FIRII pe care o indragim;
  AAAA ! legalism , daca ascultam de lucrurile Domnului, dar fata de cele ale firii, fata de care suntem mult mai credinciosi!
  cum se numeste aceasta ascultare, ca legalism nu e????
  Indure-se Domnul de noi; ca tare ni-s tari la cerbice

 50. Alin Ticau,
  nu vei mai vedea mediocritate in biserica cind va fi ascultare de Cuvint.
  Nu e nevoie de studiii…pentru elimiarea mediocritatii…ci numai izbinda:
  La Lege si la marturie.
  Intotdeauna cind vrei sa sculti si sa i te supui Stapinului va veni si Diavolul, ca asta e treaba lui; acuzindu-te de legalism, mediocritate ori altele.
  Vicleanul este foarte batrin, citi ani are?
  6000 parca?

 51. stelian andonescu // 16 aprilie 2011 la 12:14 //

  vreau sa ma abonez sa primesc de la crestintotal.ro cit si de la alte site pe care le cunoaste-ti, pe e-mail:ais@k.ro notati in informatii crestine.

 52. Trist,evanghelicii au ajuns sa se contreze pe teme atat de clare pana acum doua -trei decenii.Post modernismul a afectat vad multi pretinsi crestini dar Biblia spune clar ca,,multi vor zice Doamne Doamne….”,cred ca cei care argumenteaza cu multimea de credtini di Occident sau America ar trebui sa mai mediteze si sa nu uite ca adevaratii crestini merg pe o cale ingusta stiti, unde duce calea larga….
  Pacat ca unii au scuze si pt. 1 bere,un dans cu sotia la o nunta,podoabele sunt comparate cu bunuri indispensabile precum o locuinta…
  Ore chiar nu da de gandit intrebarea care se pune cu privire la faptul ca va gasi oare Domnul credinta la revenirea Sa?
  Acum nu ramane decat ca cine-i sfant sa se sfinteasca…..si sa cerem sa fim umpluti de Duhul Sfant nu de duhul lumii
  In ce suntem de aceiasi parere sa umblam la fel iar in ce nu Domnul va va lumina cu adevarul Sau, dupa cum indemna Pavel pe cei din Filipi

 53. CRESTINII NU AR TREBUI SA SE MODELEZE DUPA LUME ,,,CINE IUBESTE LUMEA SI LUCRURILE LUMII ,,DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU NU ESTE IN EL,,

 54. CHRISTINA.FORJESUS // 23 aprilie 2011 la 17:27 //

  DOMNUL ISUS A SPUS SANU FITI CA LUMEA..MAI MULT DE ATAT NU AR TREBUI SA NE GANDIM DOAR CE SCRIE IN SF.SCRIPTURA,. FITI LUMINA..PENTRU CEILALTI CUM AR FI ATUNCI DACA TOTI AM PURTA BIJUTERII CUM SAR CUNOASTE CA NOI SUNTEM COPII DOMNULUI??!!DACA NU PRIN INFATISARE…

 55. CHRISTINA.FORJESUS // 23 aprilie 2011 la 17:29 //

  **AR TREBUI SA NE GANDIM**

 56. Alin Ticau // 23 aprilie 2011 la 19:19 //

  Elisa ,sunt de acord cu ce spui legat de ascultarea de Cuvant,dar daca ar exista cu adevarat s-ar vedea si roadele in biserici.Cand nu ne cunoastem chemarea si identitatea ,vom incepe sa facem tot felul de reguli si traditii ,invartindu-ne in cerc mult si bine.Numai prin relatia cu Dumnezeu si ascultarea de glasul Lui vom avea vitalitate ,pasiune si impact in societate,altfel ne amagim singuri.Dar daca mergi doar in virtutea unei experiente pe care au avut-o cei batrani acum 40-50 de ani,si nu mai auzi astazi glasul Domnului pt. generatia ta,nu vei avea nici o relevanta,va lipsi prospetimea si rezultatele vor fi pe masura.

 57. DOMNUL ISUS A SPUS OILE ,MELE AUD GLASUL MEU,,,,,,,IN GENERATIA NOASTRA ESTE UN SINGUR GLAS ,,CINE ARE O URECHE SA ASCULTE CE ZICE BISERICILOR ,,,,,DUHUL,, NOI TRAIM TIMPUL LUI NOE ,,,,,AZI ESTE ACEIASI CONFUZIE ,,ATITEA RELIGII ,,, SI TOTUSI O SINGURA POARTA STRIMTA SI PUTINI SANT CEI CE O AFLA ,,,

 58. MARI // 2 mai 2011 la 15:55 //

  Buna.Am citit toate comentariile voastre si sincer sunt un pic bulversata.Sunt la inceput de drum,dar simt ca a venit timpul sa ma apropii de Dumezeu.Sunt ortodoxa si sincer debusolata ptr ca nu stiu daca sunt pregatita ptr pasul asta.Daca ar exista cineva cu care as putea vorbi si sa-mi indrume putin pasii,i-as multumi.

 59. Flory Pătru // 2 mai 2011 la 19:00 //

  Mari, cauta-ma pe adresa de e-mail flory_patru@yahoo.com si te voi ajuta si ne vom ruga impreuna!!!

  Dumnezeu sa te binecuvanteze!!!

 60. Cei mai multi ati raspuns doar sa va justificati!!! Adaug doua versete. 2Tim4 3-4. 3.Caci va veni vremea cand oamnenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa, ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor.
  4.Isi vor intoarce urechea de la adevar si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite.
  Sunt de parere cu fratele Caleb…

  Cu respect. Timotei Muresan

 61. Timi,

  explica ce justificare am vrut cu textele astea? sa nu port naframa?

  „Iar omul acela[sluga lui Avraam] se uita la ea cu mirare şi tăcea, dorind să ştie de i-a binecuvântat Domnul călătoria sau nu. Şi dacă au încetat toate cămilele de a mai bea, a luat omul acela şi i-a dat un inel de aur, în greutate de o jumătate de siclu, şi două brăţări la mâinile ei, în greutate de yece sicli de aur.” Geneza 24,21-22.

  Şi acum ceva despre podoabe din Noul Testament, din pilda Fiului risipitor:

  „Şi i-a zis fiul: Tată, am greşit la cer şi înaintea ta şi nu mai sunt vrednic să mă numesc fiul tău.
  Şi i-a zis tatăl către slugile sale:
  – Aduceţi degrabă haina lui cea dintâi şi-l îmbrăcaţi şi daţi inel în mâna lui ….

 62. in legatura cu comentariile de mai sus .MAI oameni buni in loc sane smerim mai mult sa ne pocaim mai mult si sa ,urmam cum trebuie ,si sa facem cum invata CUVINTUL LUI DUMNEZEU.NOI stam la palavre cum asa……cum asa……CE VOI NU CITITI SAU NU INTELEGETI .Rugativa ca DOMNULsa va dea pricepere mai multa.DACA ati citit despre SOLOMON EL NU A cerut bogatii a cerut intelepciune pricepere si chipsuinta.ASAcum vorbeste DOMNUL in cuvint EL spune sa ne deosebim de lume cum……insusi prin portul nostru.SA fie un port decent nu cu aur nu cu impletituri de par .CE VRETI MAI CLAR….Asa ca stati si judecati niste lucruri care ne sint clare in BIBLIE.VEDETI VOI si aveti grija ca dupa cuvintele care ne ies din gura vom fi judecati.

 63. Frumuzachi // 5 august 2011 la 18:37 //

  Am citit un comentariu mai sus in care spunea ca e aiurea sa mergi cu baticul pe cap.E mai aiurea sa faci ceva rau decat sa ai un baticut pe cap si nu te obliga nimeni sa il porti din respect pentru Dumnezeu

 64. @ matei. sa se bucure in Domnul dansand cu sotia la o nunta? si ma rog….pe ce melodie ai putea dansa?pe melodia „As vrea Isuse scump sa fiu ca Tine?” POCAITI-VA SI VENITI-VA IN FIRE OAMENI BUNI!!!!!!!!!!!!!!!! unde zice in Biblie k Isus a avut podoabe? k pt crestini EL e modelul,nu ne trebuie altul.

 65. Fetele crestine au voie sa …. ? De cand trebuie sa se puna asemenea intrebari ? Ce urmeaza? Avem voie sa ne drogam? sa fumam? sa ne facem tatuaje?, etc . Cu alte cuvinte cat de mult putem sa semanam cu lumea? cat de mult ne putem asemana cu ei ? Baticul cat de lat trebuie sa fie ? Nu s-ar putea sa nu-l am si totusi sa fiu pe placul lui Dumnezeu ? As putea cumva fenta Cuvantul lui Dumnezeu si sa intru in rai pe usa din dos, cu eticheta penticostal, ortodox, baptist, etc ? Cand esti plin de Duhul Sfant , ca si Stefan, iti vine sa-ti pui podoabe ? Stiti ca si in vechiul testament Dumnezeu a cerut ca in prezenta Lui sa se stea fara podoabe ? Oare de ce ? nu oare pentru ca ele inspira mandrie ?

  ” FITI SFINTI CA EU SUNT SFANT ” Amin.

  Sfant fara batic, sfant cu cercei, sfant cu podoabe, sfant in afara voii lui Dumnezeu ?

 66. iubiti credinciosi ortodoxia e credinta cea adevarata si singura credinta mantuitoare despre care nemernicii de sectari vorbesc si o critica cand colo niki ei nus mai buni mai ales ca sunt aliatii francmasonilor si a altor organizatii mincinoase si ca respecta BIBLIA iar in BIBLIE scrie sa postim marturisim si sa ne iubim unii pe altii nu sa ne jignim si sa ne facem de tot rasu suntem mai rau ca si africanii

 67. Cu cat citesc mai mult cu atat ma ingrozesc mai mult cand vad cu ce libertate luati toate aceste lucruri de parca n-ar fi nimic. Am avut nesansa de a cunoaste pe cineva care am crezut ca e o persoana deosebita si chiar era, doar ca a lasat ca lumea sa intre intai prin muzica, cercei, tv, internet apoi D-zeu a devenit Alah, sotul nu a mai fost respectat ca sot si decadere peste decadere, pt ca vrut sa fie ca lumea…Asta va doriti? Cu cine vreti sa semanati? Daca bijuterrile nu’s idoli va provoc stati fara ele cel putin o saptamana sa vedem daca puteti fara ele si apoi veti avea raspunsul…

 68. frumuzachi mariana // 20 septembrie 2011 la 17:49 //

  dar ce spuneti este pacat sa purtam verigheta ca crestini care este pareria voastra eu cred ca nu este verigheta este un simbol al legamatului dar vriau sa stiu pareria la mai multi

 69. citesc si ma ingrozesc cind vad ca tiniri crestini si pe cei invarsta au luato razna culegind din fuga ceiea ce inaintasi nostri au aruncat socotind ca sunt rele si pacat nu stiu ce sa mai zic as fi dorit ca sa se puna intrebari cum putem sa ne sfintim mai mult cum putem sa traim ca si ISUS cum putem avea o partasie sfinta cu ISUS etc punem intebari daca e pacat cutare lucru sau fapta oameni astea nu cunosc biblia si nici nu sunt iteresat ceia ce stiu ca inte israeliti cind au esit din egipt au esit si multi care erau socotiti adunaturi si au facut mari probleme vezi dragulmeu tu ce esti israelit sau faci parte din adunaturi un gind toti lebertinisi ar trebui sa se adune sasi formeze biserica libera sa traiasca cum vor si vor culege ce seamana d-l sa aiba mila de toti srt purtarea podoabelor pantaloni la partea femenina si provocatoare fie barbati fie femei este o uriciune inainte d-l ISUS noi trebui sa traim cum a trait ei ascultind numai si numai de el de ISUS domnul sa binecuvinte pe toti cei ce vor sa se sfinteasca si sa aiba o viata interioara sfinta si curata cu un exsterior cuviincios aparind si traind adevarul si respectind biblia cititio si iar cititio ca in ea aveti toate raspunsurile la toate intrebarile oameni din frunte unor biserici lasa lucrurile in voia lor si pe placul tinerilor pentru o pozitie mai inalta si sasi faca un renume mindriea ividia etc d-ne ai mila

 70. Danut-Lucian // 14 noiembrie 2011 la 14:32 //

  Parerea mea este ca un copil al lui Dumnezeu trebuie sa arate ca un copil a lui D-zeu iar invataturile sfintilor apostoli scrie clar si lamurit.Un crestin care vrea sa traiasca cu adevarat o viata in Hristos se imbraca modest si curat..nu extravagant,iar o crestina traitoare in Hristos trebuie sa se difere prin purtarea ei si prin imbracamintea ei de femeile necredincioase

 71. Bytz Daniel // 18 noiembrie 2011 la 14:45 //

  LUMEA POARTA CLOPOTEII EI SI ZUGALAII EI,
  LUMESTII DIN BISERICI VOR SA NE ADUCA LUCRURILE LUMII CU FORTA DUPA CE AU VENIT IN VIZITA SI MAI COMENTEAZA CA NU LE PLACE REGIMUL IN BISERICA.
  TOATA LUMEA COMENTEAZA LA PRINCIPIUL CA: VA TRIMITE DUMNEZEU PE TOATA LUMEA IN IAD ?
  SIGUR CA DA CA SI DUMNEZEU SUVERAN SE VA RAZBUNA PE RAZVRATIRE SI IMPOTRIVIRE SI NEASCULTARE DE PORUNCILE LUI.
  FI-TI SFINTI IN TOATA PURTAREA VOASTRA.
  ACEASTA PORUNCA LE VA JUSTIFICA PE TOATA IN SCURGEREA TIMPULUI.
  TOATE DESFINARILE MICI SI MARI VOR ATRAGE DUPA ELE JUDECATA LUI DUMNEZEU.
  PLATA PACATULUI ESTE MOARTEA! CARE MOARTE.
  MOARTEA A DOUA/VESNICA ADICA IAZUL DE FOC SI PUCIOASA.
  FIECARE SA-SI FACA SOCOTEALA DACA POATE STA IN FOC ACUM SAU IN VESNICIE SI SA ALEAGA.
  AVEM O CHEMARE LA SFINTENIE DECI CINE O INTELEGE SA TRAIASCA IN EA.
  SA NU INTRAM SUB ULTIMUL DECRET AL LUI DUMNEZEU IN PARTEA NEGATIVA.
  „CINE-I SFINT SA SE SFINTEASCA SI MAI DEPARTE”
  URMEAZA FRAZA A DOUA ACESTUI VERSET SI ESTE
  O PEDEAPSA URMATA DE OSINDA.
  „CINE-I INTINAT SA SE INTINEZE SI MAI DEPARTE”
  SA NE PAZEASCA DUMNEZEU DE ACEST FEL DE OSINDA.
  DE CE SPUNE INTINAT, A FOST CURATIT/SFINTIT DE DUMNEZEU SI S-A SPURCAT CU PACATELE CE A CONTINUAT SA LE FACA ABUZIV CALCIND CUVINTUL LUI DUMNEZEU.
  SFINTII VOR FI CU DUMNEZEU IN RAIUL SAU.
  PACATOSII VOR PRIMI PLATA PENTRU PACATELE LOR IN IAD.
  FIECARE ALEGE ASTAZI SI TRAIESTE DUPA CUM VREA PENTRU RAI SAU PENTRU IAD.
  IN REST LA CUVINTUL LUI DUMNEZEU SCRIS IN BIBLIE CARE ESTE SFINT SI INCERCAT DE DUMNEZEU NU AVEM DREPTUL SA ADAUGA NICI SA SCOATEM CI DOAR SA-L IMPLINIM.
  DACA CALCAM ABUZIV PORUNCILE LUI DUMNEZEU VOM FI OSINDITI DE DUMNEZEU.
  NU AVEM CE COMENTA LA CALITATEA SFINTENIEI.
  SFINTENIA ESTE DESCRISA CLAR IN BIBLIE SI ESTE STANDARD DE VIATA NU AMALGAM DE PRINCIPII ERONATE CE NU AU NIMIC CU CREDINTA IN DUMNEZEU.
  MULTIMEA COMENTARIILOR COMBATIND ACEST ARTICOL SUNT NISTE BATJOCORI LA ADRESA CUVINTULUI SFINT AL LUI DUMNEZEU.
  ACESTE TIPURI DE COMENTARII DESCRIU STAREA DE RAZVRATIRE IN CARE TRAIESTE FIECARE CARE LE-A SCRIS SI MIZERIA SPIRITUALA IN CARE SE COMPLACE SCALDINDUSE CA PORCII IN NOROI IN PACATELE DE CARE ESTE ROBIT.
  DUMNEZEU SA SE INDURE SI SA LUMINEZE MINTILE CA SA INTELEAGA TOTI CE CITESC IN BIBLIE ADEVARUL.
  „SFINTENIA ESTE PODOABA CASEI TALE DUMNEZEULE CIT VOR TINEA VEACURILE”.
  CUM ? ASA CUM SCRIE IN BIBLIE „SFINTA SCRIPTURA”.

 72. Constanta // 27 noiembrie 2011 la 18:10 //

  Si inca ceva mai doresc sa adaug.
  Maica Domnului este modelul nostru si putem invata cum sa ne purtam de la EA.
  In timpul unei predici, un preot ne-a pus urmatoarea intrebare:
  ”Imaginati-va cum ar fi daca Maica Domnului ar purta cercei, margele,ar fi fardata,rujata si cu unghii facute? Cum vi s-ar parea ? ”
  Credeti ca atunci cand ne impodobim, bunul Dumnezeu mai e langa noi? Si daca EL numai e langa noi, restul numai conteaza!
  Cu mult drag!

 73. Un subiect dificil….mai ales cand e vorba de sotia ta sau de fetele tale , dar trebuie sa recunoastem ca moda lumii afecteaza din ce in ce mai mult viata noastra sau mai corect felul nostru de a ne imbraca si a ne prezenta in fata lui Dumnezeu .De multe ori ca sa ne scuzam felul nostru destrabalat de a ne imbraca ne aparam …ca inima conteaza…dar oare de und iasa tot ce se vede ? nu din inima ?
  Capitolul di 1 Corinteni 11 se pare ca deranjeaza tot mai mult in ultima vreme si ma intreb si eu ca tot omul …daca ai renuntat la batic de ce o sora nu se opreste aici ? de ce se tunde ? apoi se vopseste ? apoi asi pune un lantisor ? apoi asi face buza de sus mai groasa prin operatiiestetice.. ptr ce ? ca sa fie placuta Domnului sau domnilor de pe strada sau Biserica ?

 74. Berculean Iosif // 7 decembrie 2011 la 20:03 //

  Dumnezeu sa va binecuvinteze ca vorbiti adevarul pe care biblia il arata….

 75. Vai vai….bine zici Biblia ca in zilele din urma oamenilor ne la va mai placea pocainta si ca isi vor pune invatatori dupa placerile lor!!!! Asta-i POCAINTA oameni buni, nu va place, alegeti in continuoare calea cea larga si veti vedea la urma unde duce!!! Fiti una cu lumea in continuoare ca apoi unde ajunge lumea garantat si voi, „drum bun”!!!!!!!!!!

 76. bwe ela***... // 26 ianuarie 2012 la 17:16 //

  fetele pocaite nu ar trebui sa poatte pripoane in urechi tinichele spanzurate la gat si toate tampeniile alea pe care voi le credeti podoabe nuuu trebuie sa fii simplu nu cu toate handraghelele dupa tn cruci inmi si toate modelurile nik simplu…

 77. Toate prostiile acestea cu purtatul de scule de aur, le-au adus așa zișii frați ai noștri, de peste hotare. Au fost la lucru și acolo au făcut ce au vrut, crezând că nu îi vede nimeni, că doar italienii,nemții,poartă de toate, și nu au ce comenta la adresa românilor că este păcat sau nu! Mă refer la pocăiti,că la iei se poartă orice! Dar nimeni nu se gândește că DUMNEZEU de sus veghează și vede totul. Văd acum și frați predicatori cu verighete și nu pot înțelege ce ia determinat să poarte așa ceva? Un tâlhar dacă vrea să se lege de o femeie a unui pocăit, se va teme cumva? Scrie pe acea verighetă numele soțului? Sau s-a întâmplat vreodată ca femeile să agațe bărbații ori săi ia cu forța fiindcă nu aveau verighetă la deget? Deci este un semn al mândriei, după așa-zisul chip al veacului acestuia!!! Un frate predica recent despre acest lucru și a citit din 1PETRU:3:VERS:3,4,5., -3: Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur, sau în îmbrăcarea hainelor….! A citit acest verset doar până la jumătate, apoi a trecut la versetul 4,5, când m-am uitat mi-am dat seama de ce a făcut așa, avea verighetă la deget! În zilele noastre mulți nu înțeleg pe deplin ce înseamnă pocăință,și toate acestea se întâmplă din cauza unora care au transformato într-o religie! S-au construit atâtea adunări, ca și cum ar fi case de parada modei. Nimeni nu ține frâul cum trebuie că se teme să nu piardă membri! Înainte de revoluție fetele credincioase umblau cu baticuri de spumă pe cap prin oraș, dar acum rar unde mai vezi, și când, doar duminica unele că majoritatea merg cu capul gol și își iau baticul la poarta adunării. Unele își vopsesc părul, își fac unghiile, își smulg sprâncenele și le vopsesc, și normal e rușine să fie văzute de lume în halul acesta și încă cu batic de spumă ca pocăiții ca să știe toți că merg la adunare! ,,Ce va zice OLARUL când va vedea că vasul nu seamănă cu cel făcut de mâna LUI?” Nu cumva va spune: Pleacă de la mine blestematule în focul cel veșnic, căci ai lucrat fărădelege!!!

 78. luminita // 17 martie 2012 la 17:44 //

  ce ziceti de asta…sora mea merge la o biserica unde se poarta cercei si inele ,eu merg la o biserica unde nu se poarta asta ,dar ascultati aici ea cand vine la mine an vizita vine la biserica mea eu merg la a iei ,si ne antelegem de minune cei din biserica ei se roaga pt mine ,avem partasie unii cu alti si e atat de frumos anvatati sa va iubitii unii pe altii nu va mai uitati la ce izbeste ochiul caci un crestin autentic al veti cunoaste du ce ai iese pe gura dar ai iubesc pe cei din biserica ei si anca ceva are un pirsig an dinte si asa cu ala a primit botezul cu duhul sfant …credinta e cea care conteaza.DZEU NE IUBESTE PE TOTI:NU MAI FITI CARCOTASI:

 79. Misiunea Elohim // 4 mai 2012 la 16:49 //

  Curentul „sa nu porti podoabe si sa mergi doar la biserica cutare” e unul destul de periculos pentru ca scoate in evidenta lucruri ce EL nu le-ar scoate si astupa lucruri ce EL le-ar dezgropa. Daca baticul e acoperamantul capului, surorile noastre sa faca bine sa-l puna pe tot capul, ca doar capul nu e 2 cm de material sau sarma pe cap. Daca bratarile sau alte podoabe (accesorii) sunt pacate, atunci pacate ar fi si aranjarea parului, purtarea de haine asa cum am intelege din epistola lui Petru. Dar oare sa fie asa? Daca TV-ul e pacat, atunci ma intreb, iubirea de TV mai mult decat pe DUMNEZEU ce e? Dar iubirea unei emisiuni de etica crestina la radio sau TV? Ma indoiesc sa fie pacat! Multi crestini au impresia ca sunt mantuiti si bine inaintea lui Christos daca poarta surorile baticul, fusta lunga iar barbatii Biblia la brat si predica de la amvon. Oare sa fie asa simplu? Ce facem cu Isus in biserica? Dar in strada sau societate? Ce facem cu baticul cand mergem la servici, dar la iesiri in aer liber? Nu e acolo si Dumnezeu? Ce facem daca purtam un ceas pe mana, dar o bratara cu un mesaj clar: „Isus e Domnul!”? Ce facem cand uitam dragostea dintre noi dar la colturi avem alte [biserici] traditionale si barfim pe altii? Nu oricine spune „Doamne, Doamne…” va fi salvat ci acela care mai are inima ce bate deodata cu a Sa, indiferent de religie, vestimentatie, loc si timp. Fiti binecuvantati, si sa umblam smeriti, curati si sfinti! Depinde ce intelegi prin asta!

 80. Florin // 7 mai 2012 la 20:40 //

  invata sa scri mai explicit!!! si vezi exact cum scrie in biblie „tinuta femeii in ADUNARE”!!!!!!!!! mai bine ai pune un subiect cu ce e in interiorul nostru nu in xeterior, ca de cele mai multe ori interiorul bate exteriorul!!! am vazut destule fete si din biserica mea si chiar fete de pastori care umbla asa „doar fuste lungi si batic pe tot capul” si pe strada si cand stai putin cu ele de vorba nuti vine a crede ce au in cap, sant doar hainele de ele! si ma indoiesc ca sta la cineva pocainta in haine!

 81. opinia mea // 11 mai 2012 la 23:37 //

  Apostolul Pavel a spus ca toate lucrurile ne sunt ingaduite in Hristos dar nu toate sunt de folos( 1Cor 6:12)Apropo, in acelasi capitol din 1 Corinteni,apostolul Pavel ne da o lista cu cei care nu vor fi in cer..n-am gasit nici o lista unde sunt omisi cei care poarta podoabe…cu cat insistati mai mult pe imbracaminte cu atat mai mult aceasta va fi o problema in bisericile noastre,de ce?Povestea cu fructul oprit pe care o stiti si voi…unora dintre noi le e frica de schimbare si vin cu tot felul de argumente cica biblice impotriva oricarei schimbari,au impresia ca invatatura din bisericile noastre de pana acum a fost perfecta si nu mai e loc de nici o modificare.Hai sa va spun ceva,asa am crezut si eu ca voi pana ce am iesit din tara.Am fost surprinsa sa vad ca femeile de aici,desi nu le interzice nimeni sa nu poarte podoabe,nu poarta,in general si sunt mult mai modeste decat femeile de la biserica romaneasca de aici la care mergem.Cand merg la biserica romaneasca trebuie sa fiu foarte atenta cum ma imbrac si eleganta pe deasupra ca sa nu te critice iar la biserica cealalta(de aceeasi confesiune de altfel) poti sa te imbraci mult mai modest si nu te baga nimeni in seama cum te imbraci si nu intereseaza pe nimeni.sunt de parere ca inaintea lui Dumnezeu trebuie sa mergi cu frica si sfiala si sa-i arati tot respectul.De aceea trebuie sa ai o tinuta decenta si ingrijita dar ar trebui sa ne invatam unii pe altii in dragoste ca felul in care venim inaintea lui Dumnezeu arata celor din jur respectul si reverenta noastra fata de Dumnezeu chiar daca noi nu suntem constienti de asta,intotdeauna.Felul cum ne imbracam la biserica face parte din inchinarea noastra inaintea lui Dumnezeu,n-ar trebui sa facem din asta un motiv de cearta si critica unii la adresa altora.Cand iubesti din toata inima pe cineva incerci sa-i arati prin tot ceea ce faci si esti, dragostea pe care o ai pentru persoana respectiva.Sunt convinsa ca oamenii care il iubesc pe Domnul din toata inima lor vor incerca sa-i faca pe plac Lui…iar despre restul..sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne sensibilizeze inimile la toti cei din biserica ca sa ne marturisim pacatele si sa devenim mai mult asemenea Lui.GBU all

 82. Gabriel // 14 mai 2012 la 20:09 //

  Claudia (permitem sa vb la per-TU) ,EXPRESIA ACEASTA :
  In plus nu cred ca e gresit sa porti lant sau inel atata timp cat ele nu devin un idol si devin ceva de care fara nu ai putea.
  Fara nu ai putea inseamna ceva cum ar fi ,fara tigara nu pot ,fara alcool nu pot ,fara …..etc…. nu suna a patima ? nu ii ceva care te stapaneste ? trage concluzia ,nu toate folosesc si ce nu duce la bine nu duce la Dumnezeu (cred eu ) ,sa fi stapanita de un lucru (nu pot fara ) ii bai .Eu cred ca Dumnezeu ii foarte intelept si nu uita daca nu poti fara atunci ii bai ,fara sa iti dau coteste din biblie trage tu concluzia II BINE. CINE TE STAPANESTE II STAPANUL TAU .

 83. Gabriel // 14 mai 2012 la 20:31 //

  Podoaba voastra sa fie …… deci stralucirea noastra sa fie smerenia ,dragostea ,pacea pe cand noi incercam sa placem in alt mod,ce avem in inima ne iese afara si ne tot miram de ce din inima iese tot bijuteri ,pofte , dragostea de a placea ochiului (daca ma vede cineva) pe cand din inima dragostea ,ne iese prea putin,rugaciunea in odaita prea putin timp (jumate de ora ne echipam ,frezam exagerat alta ,ne vopsim exagerat,alta ,etc si ne rugam in odaita …..PE DRUM CAND MERGEM ).Ne dam seama ca din inima ne iese ce ne place mai mult : roada firi si nu roada Duhului si vine Isus si ne invata ca : CINE TREBUIE SA FIE PE PRIM LOC IN VIATA NOASTRA . daca ar fi asa nu am avea atata timp de toate .Nu uitati ca ne invata caci nu toate lucrurile folosesc,sau ce ti-am incredintat tine pentru tine dar sa nu cumva incredintarea sa devina pricina de poticnire pt ceilalti caci (,tot cuvantul ne invata) inseamna ca nu avem dragoste ,pe cand ii cum spuneti uni ,ca drgoste si iubire si …etc ar trebuii sa avem .Dar nu vedem ca aceste lucruri toate arata dragoste ca noi suntem sa ne luptam traim in pace si cu cei slabi si tari ,iar daca nu ai timp de Dumnezeu atunci cum o sa reusesti sa iubesti da nu pe fratele tau (si pe el ne este greu sa ill iubim) ce pe cel ce ne minte,insala ,pe cand eu la majoritatea care ii cunosc ocupandu-se foarte multe de aspectul exterior ,din pacate la examenele care sunt dispusi in fiecare zi cad .SI MOTIVUL ESTE AM FOST PREA OCUPAT .
  Este scris : nici carnea sa nu o mananci daca este pricina de poticnire ,cadere pentru cel slab .
  CE IESE DIN INTERIOR SPRE EXTERIOS IN VIATA TA ? CU CE ROADA O POZI COMPARA? SI AI SA INTELEGI CA PUNANDU-I IN FATA LUI ISUS PAHARUL TAU SI CU O PICATURA DE CENUSA CAZUTA IN PAHAR ,I-A VEZI MAI VA SPUNE CA APA ESTE CURATA? (PODOABELE SUNT DOAR O PICATURA DIN PACATELE CARE LE FACEM IN FIECARE ZI ,NU IUBIM,NE CERTAM,NE URAM,….ETC)
  dOAMNE DA-MI VOINTA SI PUTEREA SI NU MA LASA TU SA CAD .AMIN

  ii doar parerea mea si nu o luati in seama daca nu ii buna ,cei rau lasa-ti de-o parte.eu nu am nici scoala ,nici studi nimica ce ma lupt cu trairea .Fiti binecuvantati totii cei care inteleg si totii cei care nu inteleg CUVANTUL .,spun asta pentru ca Dumnezeu trage la socoteala pe cei ce nu vor sa inteleaga nu pe cei ce nu pot sa inteleaga .

 84. iosif // 26 mai 2012 la 22:23 //

  NUNU

 85. Ea n-asculta de niciun glas, nu tine seama de mustrare, nu se increde in Domnul, nu se apropie de Dumnezeul sau. (Tef.3:2)

 86. Cum biblia arata clar in vechiul testament ca femeile purtau podoabe nimeni nu poate nega .Tot la fel arata vechiul testament ca barbatii aveau mai multe neveste asa ca luativa si voi barbatilor vreo 700 de neveste ca SOLOMON si porniti spre cer cu surorile incarcate cu podoabe Vedeti cat este de simplu sa ajungeti in cer aceptanduva doctrinele unii altora luand fiecare ce ne place din bible si daca chiar gasim diferente mari de opinii le trecem la pareri impartite si putem merge mai departe spre cer impreuna .Cine vrea sa gaseasca o religie simpla nu este o problema luom cateva versete din biblie care ne convin o facem si pornim spre cer ca doar noi nu judecam pe nimeni cum fac altii aratandune ce a spus PETRU SAU PAVEL. Unii au facut religia homosexualilor ca au gasit versetul din vechiul testament care spune de iubirea dintre DAVID si IONATAN CARE ERA MAI PRESUS DECAT PENTRU O FEMEIE .Aveti grija sa nu ii judecati spunandule ca nu este bine ca voi nu stiti inima lor crestina .Asa ca surorilor nici pe voi sa nu va judece pentru aur margaritare farduri rochii scurte sau transparente prin care sa vad chilotii vostrii curati ca doar ei nu stiu ce este in inima voastra crestina . ACEASTA ESTE RELIGIA ACEPTATA DE MAJORITATEA CRESTINILOR DIN SEC 21 CU CARE PORNESC SPRE CER SI NU II MAI BATETI LA CAP CU ISUS PETRU SI PAVEL CA ACESTIA SINT DIN SECOLUL INTAI SI NU MAI SANT DE ACTUALITATE.OARE VA MAI GASII CREDINTA PE PAMANT CAND VA REVENII MANTUITORUL.

 87. @ Cozmescu Gheorghe:
  Nenea Cozmescu…s-ar parea ca in aceste vremuri dificile, „masina de comentarii„ a dv. merge din plin… Numai ca `fabrica` rebuturi,„insirand cuvinte goale`,…Ce ar fi sa verificati REPLICILE la comentariile dv, si sa ne onorati cu ceva ..RASPUNSURI ? Cat despre `lenjeria intima` ce s-ar vedea prin rochiile transparente…Hmmm ! In cei 22 ani de cand frecventez cea mai mare biserica din tara, n-am vazut asa ceva…
  ( cat despre CREDINTA..puteti fi linistit ! cele zece fecioare ATIPISERA, e adevarat…dar AVEAU ulei in candele !) Domnul sa ne dea intelepciune , ca celor cinci fecioare… intelepte !…
  ..Gigel, gradinita or. CALAN, HD. ….

 88. erata: –– CINCI dintre ele AVEAU ulei in candele….

 89. A republicat asta pe Noutati Crestine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: