ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

O porunca noua si totusi invechita!

Ioan 13:34 Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. O poruncă nouă dată de Mântuitorul, dar veche pentru mulţi creştini azi. Veche în sensul că atunci când un lucru este spus de mult timp, tinde să fie uitat şi fără semnificaţie. Exact ce spune Biblia că în vremurile din urmă dragostea celor mai mulţi se va răci. Este atât de adevărat. Văd în jurul meu mulţi oameni, mulţi creştini care aleargă spre rău, care se bucură atunci când pot întrista pe fratele lor. Vâd în biserici fraţi care doboară pe cel câzut. Nu mai există duhul blândeţii care mângâie, ridică, leagă răni, iubeşte necondiţionat. Unde este dragostea AGAPE? Dacă spunem că suntem din Dumnezeu, trebuie să iubim aşa cum El ne-a iubit.

M-am gândit mult timp la această poruncă: Să vă iubiţi unii pe alţii. Înainte practicam cu totul diferit dragostea aceasta. Adică alegeam pe cine să iubesc. Mai târziu adâncindu-mă în tainele Scripturii am înţeles că dragostea adevărată nu înseamnă să iubesc doar pe acei care mă iubesc. Dragostea e dincolo de cuvinte, dincolo de ceea ce simţim o perioadă iar apoi avem resentimente. Dragostea este DUMNEZEU şi doar cunoscându-L pe EL cu adevărat şi având în noi iubirea Lui, vom putea iubi necondiţionat şi nelimitat.

Şi cel mai mare test pe care îl putem avea, dând dovadă de dragoste, este să iubim pe vrăşmaşul nostru, pe cel ce ne-a făcut rău, pe cel ce ne urăşte, pe cel plin de invidie şi judecată. Ştiu, e greu, şi eu am căzut de multe ori la acest test, dar trebuie să ne ridicăm şi să cerem iar putere din puterea Divină. Nu e uşor să iubeşti pe vrăjmaş, dar prin dragoste îl putem câştiga pentru cer.

Iată de ce în ziua de azi şi în multe biserici dragostea se răceşte tot mai mult: Matei 24:12 Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci. Păcatele noastre pun un zid de despărţire între noi şi Dumnezeu! Astfel noi nu mai putem fi alimentaţi din Dragostea Divină, devenim irascibili, indiferenţi şi nu mai putem să-i iubim nici pe cei din casa noastră.

Este timpul să dărâmăm zidul de despărţire. Este timpul să ne sfinţim. Cine nu are dragoste nu poate vedea pe Dumnezeu. Dacă pe aproapele nostru pe care îl vedem nu îl putem iubi, atunci cum Îl putem iubi pe Dumnezeu pe care nu Îl vedem. Şi să nu uităm: să iubim pe toţi oamenii este o PORUNCĂ, nu e alegerea noastră. Cine calcă o singură poruncă, se face vinovat de încălcarea Legii în totalitate. Suntem chemaţi să ne sfinţim, să ne iubim, să ne ajutăm unii pe alţii şi să nu stăm nepăsători faţă de cei în necaz şi suferinţă.

FACĂ DOMNUL CA ÎN NOI SĂ CURGĂ IUBIRE DIN BELŞUG, DRAGOSTEA AGAPE SĂ LEGE BISERICILE ŞI PE NOI TOŢI, AMIN!

Editorial scris de Florina Margea© www.crestintotal.ro 

Citeste mai multe editoriale de Florina, Te astept in fiecare Sambata

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. mult adevar. asa este Flory. Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ne dea intelepciunea necesara pentru a dori sa ne apropiem mai mult de El…asa vom putea primi din dragostea Lui ca sa dam si noi mai departe. Fii binecuvantata.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: