ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Este bine să mă văd mereu vinovat ?

 

Unii creștini într-o viața de om nu învață mai mult decât știa Petru in ziua întâlnirii cu Isus : ” Pleacă de la mine, Doamne, ..sunt un om pacatos”-vinovat. Cam atât e tot ce invata intr-o viața  si tot ce repetă in rugăciune. In plus vor să-L învețe si pe Dumnezeu că sunt vinovați. Isus spunea intr-o pildă că unii in ziua de pe urmă vor amuții. În sfârșit nu-l  vor mai învăța pe Domnul că sunt păcătoși vinovați. Fiind în fața scaunului de judecată își vor da seama cât de bine se văd de acolo păcatele oamenilor, și că o viață întreagă L-au plictisit pe Dumnezeu învătându-L că sunt păcătoși; cum zicea cineva : „dacă vrei sa plictisești pe cineva spune-i tot ce sti „.
Cum aș ajuta un tânăr confruntat cu sentimentul vinovatiei ?
Indemnuri…sfaturi, teologii, 12 legi…., total aiurea. E prea puțin.

1. L-aș asigura că sunt un sfânt uman.

Cea mai gravă greșală a liderilor creștini,  este să imbrace ” haina autoritătii formale” in fața enoriașilor. Oamenii se tem de haina polițailor,  de roba procurorilor. Ochii vinovatului întotdeauna va vedea pe ușa biroului păstorului in loc de „birou      pastoral” -„cabinet de biciuire”. Asa că : asigură-l că ești om. Destul de des întâlnim slujitiri invincibili in lupta cu ispita pornografiei, furtul ori alcoolul, însă, cad așa de ușor la testul: „motorină la negru și roșu la semafor”.

2. I-aș zice : „Vino după mine ! „.

Fiul Risipitor a trebuit să se țină departe de cocina porcilor ca să depășească nivelul lor. Ce statut poți avea când găsești plăcere in roșcovele porcilor? El a fost Șeful porcilor, la tatăl lui. Apoi a fost angajat” la porci” . După aceea a ajuns „ca porcii”- la troacă.
Deci pe cel vinovat l-aș lua cu mine o  vreme.

3. Aș zice Adunării :  „Dezlegați-l și lăsați-l să umble.

De obicei primele cuvinte spuse de biserică unui vinovat iertat sunt acestea: „N-ai voie !”. El n-are voie să umble la intrerupătoare, să atingă un microfon sau să dea mâna cu musafirii. Lăsați-l să umble liber. Nu-l lăsați sa umble legat, vinovat.

4. Mi-aș da toată silința să slăbesc 200-300 g  pentru el.

Știu că la o anumită vârstă kilogramele o i-au razna, că unii slujitori sunt  sub  tratament, alții au disfuncționalități, etc. Nu la ei mă refer.
Numai că un frate păstor pe care-l respect enorm (de aceea nu-i dau numele) spunea că undeva era un slujitor in vârstă,  care dacă te vedea că ai burta mare nu te punea să predici dacă ajungea-i la ei la biserică zicând : ” -Ăsta  nu postește des !”
Nu cred că e normal ca biserica să devină tot mai vinovată si eu tot mai obez.
Sentimentul de vinovăție îmbracă două forme : una obiectivă (pozitivă, legală, biblică) ce duce la mărturisire și pocăință, și una subiectivă (negativă, psihică, ne
-biblică) ce duce la boală și moarte. Dacă vrei să o omori pe cea pozitivă și să ai de a face cu cea de a doua, atunci dă-i primei o porție de „tochitură de păcat „. Amestecă 6 zile de materialism cu o duminică monotonă. Așează-te un minut -două zilnic pe vatra rugăciunii la foc mic.  Mai adaugă un vârf de cuțit de mânie și un strop de iuțime. Adaugă doi căței de răutate, după care pune toate ingredietentele la cuptorul bârfei al sorei Clevetescu, și nu mai simți nimic…., adică doar atât :  „ci doar o așteptare înfricoșată a judecății, și văpaia unui foc, care va mistui pe cei răzvrătiți „. (Evrei 10:27)

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea.

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: