ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Provocare

În ce vă priveşte pe voi, fraţilor, eu însumi sunt încredinţat că sunteţi plini de bunătate, plini şi de orice fel de cunoştinţă şi astfel sunteţi în stare să vă sfătuiţi unii pe alţii. – Romani 15,14

E totuna să ai datorii sau să fii plin de datorii? Să ai o bubă sau să fii plin de bube? Să fii un om nervos sau să fii plin de nervi?

Provocarea pentru azi e să fim plini de bunătate, ca cei din Roma. “Omul rău nu te ajută la necaz, chiar dacă ar putea să o facă uşor.”(Hanibal)

Omul bun ajută mereu. Levitul şi preotul din parabola samariteanului milos nu ajută, ci trec înainte pe alături.

Omul plin de bunătate nu poate trece fără să ajute. Mai dă şi doi lei. Lasă că m-oi descurca eu, ajută Domnul! Avem exemplul Domnului Isus. La vestea tristă despre Ioan Botezătorul, vrea să fie singur. Se retrage, dar, văzând mulţimea care- L aştepta, I se face milă şi Se apucă de treabă.

Omul rău oboseşte, gândeşte, explică, face calcule. (Până când? Nu me­rită! Iară? De ce nu lasă ţigările?. Omul plin de bunătate vede şi acţionează. Nu “gândeşte”, nu “aude”, doar ştie că trebuie. Nimic nu-l poate împiedica. Are gingăşie în vorbire, seninătate în privire, blândeţe în mustrare, este al­truist în dăruire: “Roada Duhului, dimpotrivă, este bunătatea, facerea de bine, îndelunga răbdare, dragostea … ” (Gal. 5,22). Decât un pom înalt cu puţine roade în vârf de creangă, mai bine un pom pitic, dar plin de rod.

Astăzi, nu Pavel zice “sunt încredinţat”, ci universul care ne priveşte.

Domnul ne-a făcut o carte deschisă, o privelişte pentru lumi, îngeri şi oa­meni. Niciodată n-aş vrea să fiu altfel decât bun, însă provocarea constă în a demonstra cerului că sunt fiul Tatălui ceresc.

Celui ce-ţi cere, dă-i şi nu întoarce spatele celui ce vrea să se împrumute de la tine; du-i două mile bagajele, nu una, lasă-i şi cămaşa; milostenia ta să fie făcută în ascuns, şi Tatăl tău îţi va răsplăti.

“Nu mai este nimeni din casa lui Saul ca să mă port cu el cu o bunătate ca bunătatea lui Dumnezeu?” întreba David. (2 Samuel 9,3 )

Nu mai este nimeni care să aibă nevoie de ajutor? Doamne, deschide-mi ochii şi inima faţă de cei din preajmă şi ajută-mă să fiu plin de bunătate!

 de Corin Bobiş > www.oaza.elim.ro

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: