ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Când lumea-ţi întinde covorul roşu-Săptămâna Patimilor

Mulţimea a simţit nevoia de a-L primi pe Isus în Ierusalim pe „covorul roșu”.Numai că pe Isus nu trebuie să-L punem nici în golurile neexplicabile, nici în topul celor mai bogați oameni, nici în topul celor mai cunoscuți. Isus trebuie lăsat să fie ceea ce a vrut  El să fie ; Mântuitor ci nu vedetă.

Iată care sunt pericolele acceptării covorului roșu:

I.VEI   DUCE  LIPSĂ.   (Marcu 11:12-14)-ziua de Luni

                1. Lipsa discernământului.

În  ziua intrării în Ierusalim toti sau simțit bine: multimea, măgărușul, ucenicii, mai puțin Domnul. Ucenicii isi imaginau că, dacă așa de bine au fost primiți cu o zi înainte astăzi vor fi miniștri.

                2. Lipsa pâinii.

Ziua următoare erau flămânzi cu toții. Nimeni nu-i invită la un ceai, la un  breakfast.Isus știa că nu estevremea smochinelor,dar de la  smochin au primit lectia despre împaratia pe care o asteptau ei: „ Împărăția Frunzelor”, a frunzelor pe care au călcat.

II. VEI  FI  TRĂDAT.   (Marcu 11:20-14:10)-ziua de Marți

1.       Prietenii au trădat.      Marcu 11:20 „Dimineaţa, când treceau pe lângă smochin, ucenicii l-au văzut uscat din rădăcini.”

Până și după înviere Fp.1:6-7, ucenicii mai sperau la șefie.

2.       Teologia a trădat. (Farisei, Saduchei,Cărturari)

Isus a avut importante dialoguri cu ei in ziua de marti.Raspunsul lor era altul; crucea. Întrebările filozofiei, raspunsurile teologice, promisiunile religiilor converg intr-un singur punct : Hristos !

Când acestea converg spre cruce,ghilotină,inchiziție sau întemnițare aspectul acesta se numește trădare.

3.       Integritatea a trădat.         Marcu 14:10„Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece, s-a dus la preoţii cei mai de seamă ca să le vândă pe Isus.”

Iuda n-a fost ales casier la jocul de barbut. Până și aurolacii și-ar alege de casier pe unul care mai are atâta integritate încât să nu confunde pungile.

III. VEI  FI  ÎNȘELAT .  ( Luca 22:39-53)- ziua de joi

Diavolul v-a incerca să te naturalizeze în răsucire. Iată câteva răsuciri:

1.Adunare fără Biserică.       Luca 22:40 Când a ajuns la locul acela, le-a zis: „Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.” Diavolul spune invers :„după ce cădeți rugați-vă.”Cea mai lungă slujbă, predică este cea neascultată. La Adunare in Ghețimani sau oriunde:  ori te rogi, ori cazi în ispită.

 

2.Rugăciune  fără  adevăr.         

 Luca 22:42  „Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la  Mine! Totuşi facă-se nu voia Mea, ci a                                                        Ta.” Hristos iși exprimă în rugăciune și durerea (deși era în prezența ucenicilor), noi în rugăciunile publice doar perfecțiunea.Si aceasta se numește neadevăr.

ILUSTRAȚIE: Am auzit un frate in biserică ce se ruga individual asa: „Doamne iți mulțumesc că a fost fain la Biserică Duminică dimineața.Și Duminică seara o fost fain….Joi nu stiu că nu am fost , Doamne !”

3.Oboseală  fără efort.  Luca 22:46  „Pentru ce dormiţi? Sculaţi-vă şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.”  Nu în zadar i-a întrebat Domnul:„pentru ce ce dormiți?”Nu veniseră de la plug, însă cei mai obosiți oameni de pe planetă  vor rămâne cei care slujesc la doi stăpâni.

4.Pricepere fără înțelegereLuca 22:48 „Şi Isus i-a zis: „Iudo, cu o sărutare vinzi tu pe Fiul omului?” -„ Nu,cu trei zeci de arginți” și-o fi zis Iuda. Era Iuda priceput în ale lumii, dar pocăința n-o putea înțelege; să risipești deodată un vas de alabastru cu mir….era o prostie pentru  Iuda.

„Lazăr va învia ”-a zis Isus Martei. Ea a răspuns: „Stiu(pricep) că va învia,la înviere în ziua de apoi.”Pricepea dar nu înțelegea.

5.Acțiune fără permisiune.       Luca 22:51 „Dar Isus a luat cuvântul şi a zis: „Lăsaţi-i! Până aici!” Şi S-a atins de urechea omului aceluia şi l-a vindecat”.

 

Aseară spunea cineva că a fost bine că nu a fost Petru samurai, ci doar pescar că-i tăia capul robului nu doar urechea.Și l-o fi imaginat Petru pe rob un pește, ori peștele n-are urechi numai branhii. De l-ar fi lăsat Domnul măcar „cinci minute” il curăța pe rob de toți solzii.

Lasă-i pe cei ce nu fac nimic in Biserică să facă ei regulă, să-i vezi cum se trezesc deodată din mahmureala somnului ca Petru și încep cu sapa, cu lopata, cu flexul…scântei, ambulanța, comisia de disciplină a Comunității Regionale…internet,Răscumpărarea ambițiilor…

În Săptămâna  Mare Isus S-a făcut punte și altar.Pe cruce unul dintre tâlhari și-a dat seama,celălalt a continuat să rămână șmirghel.

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea, Te astept in fiecare Vineri

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. pentru că oamenii nu au crezut, Isus s-a arătat doar de câteva ori după Înviere. Până când şi femeile erau triste. Le-a spus de întrupare, dar poate fi întrupare prin noi, se răspândeşte ca florile. Esenţa este dată de purtători de cuvânt. Grădinar s-a arătat Nemuritorul. aşa vom fi şi noi, îngrijind natura. Creaţia.
    să nu ne pierdem speranţa. Părem a fi muritori… Nu ne cunoaştem; fiind buni, suntem altfel, străin-prieten.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: