ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Micsoreaza bucuria lui Satan!

Scopul meu nu este sa ii fac in ciuda lui Satan, dar stiu ca Isus a venit sa-i nimiceasca lucrarile (1 Ioan 3:8), iar eu sunt chemat sa urmez exemplul lui Isus. Ce inseamna a fi “mai mult decat biruitor”?

Nu voi expune niste tehnici senzationale ca sa fac spectacol, ci micsorarea bucuriei diabolice, in primul rand va fi o consecinta a faptului ca Isus va avea mai multe motive de bucurie (Tefania 3:17);

De ce se bucura Satan? Sau chiar se poate bucura o asemenea fiinta? Ce il intristeaza? Nu-mi place sa vorbesc despre el, dar pentru a nu-l lasa sa aiba vreun motiv de bucurie din partea mea, ar trebui sa ii ignor planurile?(2 Corinteni 2:11). El cauta fioros pe cine sa mai inghita (1 Petru 5:8), vrea sa lesin de foame, impiedicandu-ma sa mananc din Cuvant, si cate nu mai vrea el…

In Uganda am auzit niste povestiri cumplite de la un grup de prostituate care doreau o shimbare reala, dar e usor sa iti imaginezi cat de mult s-a bucurat tatal minciunii, doar gandinu-te la durerea coplesitoare provocata de pacat unei persoane apropiate, sau chiar la… doar eu am fost inselat de Satan?…si cat de mult s-a intristat Duhul Sfant pentru asta… La un moment dat, Isus s-a infiorat in duhul Lui, s-a tulburat, si chiar a plans cand, plina de durere, Maria i-a spus: “daca ai fi fost aici nu ar fi murit fratele meu” (Ioan 11 :32-35). Probabil atunci Isus a vazut mult mai mult decat Maria, adica intreaga creatie in agonie, pentruca acolo unde nu domneste El, inselatorul isi face de cap. Parca il aud pe Richard Wurmbrand vorbind despre imensa durere provocata de comunisti, de persecutori, si nu numai. Cum sa nu iti vina sa urli: “destul – satisfactia lui Satan trebuie sa scada”!

Mai putem avea azi autoritate “peste toata puterea vrasmasului”? (Luca 10:19). Ce se intampla cand o persoana este rascumparata? Cand cineva incepe sa zburde in libertatea data de Duhul Sfant, cand umbla in chemarea divina si savureaza tot mai mult partasia autentica cu Isus… imagineaza-ti o persoana care isi depaseste mereu limilele in efortul de a trai in integritate; care incepe sa creada cu adevarat cuvantul divin, iar roadele Duhului Sfant sunt tot mai naturale in viata acestuia… Isus este rascumparatorul! Satan trebuie sa dea inapoi mai mult decat a furat.

Ce se intampla daca o intreaga familie este restaurata in Isus? Isi poate cineva imagina efectul unei treziri spirituale care cuprinde o biserica intreaga? Chiar e posibil ca un oras intreg sa accepte domnia lui Isus la toate nivelurile (educatie, afaceri, sport, etc.)? Poate cineva estima bucuria lui Isus cand o tara intreaga se lasa guvernata de principiile Imparatiei Lui?

Daca ucenicii lui Isus au autoritate impotriva lui Satan, atunci ei au si responsabilitatea de a face cat mai multi ucenici, pentruca inca Satan este in culmea bucuriei. Ca el sa se bucure in continuare, ucenicii lui Isus trebuie sa… nu faca nimic.

Dumnezeul pacii va zdrobi în curand pe Satana sub picioarele noastre… (Romani 16:20)! O Doamne, ajuta-ma sa experimentez asta in viata mea tot mai mult!

sursa: http://micaelbog.wordpress.com/

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: