ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Ce preţ pui pe tine?

Se spune că un lucru valorează atât cât îl faci tu să valoreze, nu neapărat cât e valoarea lui. Tu cât valorezi? Cât ceri pentru ceea ce eşti?Este important să investeşti în tine. Să nu fii doar o carcasă frumoasă şi goală care adăposteşte un suflet neîngrijit şi pustiu. Oamenii cu adevărat importanţi nu erau de la început aşa, ci pentru că au pus preţ pe creşterea caracterului şi a pe persoana lor, i-au convins şi pe ceilalţi să creadă că sunt importanţi. Orice lucru valoros, este valoros pentru că s-a investit timp şi bani în el. O melodie este bună, atunci când s-a muncit mult la ea. O carte este nepreţuită, atunci când scriitorul a dat ce a avut el mai bun. O construcţie este solidă şi frumoasă, atunci când cei care lucrează la ea se străduiesc să facă totul conform planului şi perfect.

Să nu începi să devii ca unul din acei oameni care la început au pus un preţ rezonabil pe propria persoană, iar cu timpul, fiind descurajaţi şi pângăriţi de societate, au început să facă reduceri considerabile. Atunci când plantezi o sămânţă şi din acea sămânţă vrei să iasă o plantă frumoasă, trebuie să o îngrijeşti, să-i oferi resursele necesare şi să nu o dai uitării. Tot aşa este şi cu sufletul nostru, cu persoana noastră. Ca să fii o persoană demnă de admirat trebuie să nu te dai uitării, să îţi îngrijeşti sufletul, să-i dai resursele necesare creşterii spirituale şi să ai grijă ca pe zi ce trece să creşti cât mai mult.

Interesant. Ne dorim bani, dar nu vrem să muncim pentru ei. Ne dorim o familie, dar nu vrem să fim responsabili. Dorim o locuinţă, dar nu suntem pregătiţi să plătim cheltuielile. Dorim să iubim, deşi nu vrem să dăm ce avem mai buni din noi, nu vrem să suferim. Mereu mi-am imaginat viaţa ca pe un cerc, ca pe o roată, ca pe un ciclu. Lucrurile interacţionează între ele.

Dacă începi să-ţi baţi joc de tine, ceilalţi se vor simţi îndreptăţiţi să facă şi ei acelaşi lucru. Dacă te consideri nevaloros, nici cei din jur nu vor pune preţ pe tine. Întrebarea care ar trebui să te frământe este: “Ce preţ pui pe tine?”

Imagine preluată de pe: http://www.deviantart.com

--

Scris de Alina Ilioi >> www.alinailioi.ro

-

Related Articles

One Comment

  1. Pentru mine, persoana cea mai importanta din viata mea, sunt eu, dar aceasta nu dintr-un egocentrism, ci dintr-o experienta de viata. Daca mie imi merge bine, si cei din jurul meu sunt fericiti si multumiti, deoarece pot sa-i sprijin cu toata fiinta mea.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: