Intrebari & Raspunsuri

Sunt despărţirile dintre creştini un păcat?

Cum credeţi, despărţirile dintre creştini sunt un păcat? Cum vedeţi o eventuală unire a baptiştilor cu ortodocşii?

Dragostea pentru alţii este dovada după care pot fi cunoscuţi adevăraţii creştini

La Cina cea de taină, Domnul Isus Hristos, după ce le-a spălat picioarele ucenicilor, le-a spus şi aceste cuvinte:

Copilaşilor, mai sunt puţin cu voi. Mă veţi căuta, şi, cum am spus iudeilor că unde Mă duc Eu, ei nu pot veni, tot aşa vă spun şi vouă acum. Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.” (Ioan 13:33-35)

Adevăraţii creştini sunt doar cei care rămân în Cuvântul lui Dumnezeu (Sfintele Scripturi)

Creştinii azi sunt împărţiţi pe confesiuni şi motivele sunt diferite. Unii au devenit confesiuni pentru că au adăugat multe învăţături şi tradiţii omeneşti la Cuvântul lui Dumnezeu lăsat pe paginile Sfintelor Scripturi ale Vechiului şi Noului Testament şi alţii au devenit confesiuni pentru că nu au mai acceptat să trăiască în minciuna devierilor grave de la învăţătura curată lăsată de Domnul Isus Hristos. Mântuitorul vrea să fim cunoscuţi de oameni ca şi ucenici ai Lui. Cu acest prilej, este bine să vedem cum defineşte El un adevărat ucenic:

Pe când vorbea Isus astfel, mulţi au crezut în El. Şi a zis iudeilor care crezuseră în El: „Dacă rămâneţi în Cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” (Ioan 8:30-32)

--

Conform acestui pasaj biblic, adevăraţi creştini şi ucenici ai lui Isus Hristos sunt:

  • cei care nu deviază, ci rămân în Cuvântul Lui, adică în Cuvântul lui Dumnezeu care este scris în Sfintele Scripturi ale Vechiului şi Noului Testament
  • cei care rămân la cuvintele Domnului Isus fără să adauge alte învăţături şi cărţi omeneşti
  • cei care cunosc adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu
  • cei care au ajuns şi trăiesc fiind slobozi de păcat tocmai prin cunoaşterea adevărului din Cuvântul lui Dumnezeu.

Cu multă întristare am aflat despre preotul din Stăuceni care de la începutul predării cursului de Religie, în loc să-i înveţe pe copiii din Sfintele Scripturi, a început să critice alte confesiuni şi să-i provoace la ură interconfesională şi religioasă. Oare este el un adevărat ucenic al Domnului Isus Hristos? Oare vor deveni aceşti copiii adevăraţi ucenici ai Domnului Isus primind astfel de învăţătură? Nu se teme el să otrăvească sufletele lor cu ură ca a fariseilor care L-au osândit şi condamnat pe Domnul Isus Hristos?

Creştinismul adevărat nu este monopolul unei confesiuni contemporane

O particularitate a ereziilor este exclusivismul, atunci când cred şi afirmă că mântuirea este doar la ei, doar prin ei şi că nimeni nu poate moşteni Împărăţia cerurilor dacă nu face parte din confesiunea respectivă. Nu aşa priveşte Dumnezeu lucrurile. Nu veţi găsi în Noul Testament o listă a confesiunilor care vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu şi o altă listă cu cei care nu o vor moşteni. Dumnezeu are un alt fel de a privi lucrurile şi, aşa cum am văzut anterior, El spune că adevăraţii ucenici sunt cei care au ales să rămână în Cuvântul Său. În cartea Apocalipsa, Apostolul Ioan scrie că a fost răpit în Duhul şi fiind în cer a văzut următoarele:

--

După aceea m-am uitat şi iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâini; şi strigau cu glas tare şi ziceau: „Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care şade pe scaunul de domnie, şi a Mielului!” Şi toţi îngerii stăteau împrejurul scaunului de domnie, împrejurul bătrânilor şi împrejurul celor patru făpturi vii. Şi s-au aruncat cu feţele la pământ în faţa scaunului de domnie, şi s-au închinat lui Dumnezeu, şi au zis: „Amin. A Dumnezeului nostru să fie lauda, slava, înţelepciunea, mulţumirile, cinstea, puterea şi tăria, în vecii vecilor! Amin.” Şi unul din bătrâni a luat cuvântul şi mi-a zis: „Aceştia, care sunt îmbrăcaţi în haine albe, cine sunt oare? Şi de unde au venit?” „Doamne”, i-am răspuns eu, „tu ştii.” Şi el mi-a zis: „Aceştia vin din necazul cel mare; ei şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului. Pentru aceasta stau ei înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu şi-I slujesc zi şi noapte în Templul Lui. Cel ce şade pe scaunul de domnie Îşi va întinde peste ei cortul Lui. Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă. Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii, şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.” (Apocalipsa 7:9-17)

Această mare mulţime din cer reprezintă Biserica Adevărată şi ei au ajuns să fie aşa pentru că şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului, care este Isus Hristos. Nu apartenenţa de o confesiune sau alta ne garantează intrarea în Împărăţia Cerurilor, ci felul cum ne raportăm la jertfa Domnului Isus şi la Cuvântul Său lăsat pe paginile Sfintelor Scripturi.

Despre păcatul despărţirii dintre creştini

Da, oricine s-a îndepărtat de adevărul Sfintelor Scripturi şi propovăduieşte o altă învăţătură păcătuieşte. Când i-a scris lui Timotei şi s-a referit la un caz particular, Apostolul Pavel a scris: … citeste continuarea

scris de Vasile Filat

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

5 Comments

  1. Ieremia 7 1-34
    13. Si acum, fiindca ati facut toate aceste fapte, zice Domnul, fiindca v-am vorbit dis-de-dimineata, si n-ati ascultat, fiindca v-am chemat, si n-ati raspuns,
    14. voi face Casei peste care este chemat Numele Meu, in care va puneti increderea, si locului pe care vi l-am dat voua si parintilor vostri, le voi face intocmai cum am facut lui Silo.
    15. Si va voi lepada de la fata Mea cum am lepadat pe toti fratii vostri, pe toata samanta lui Efraim! –
    Orice denominatiune fie religii,culte sau organizatii care s-au organizat si si-au intemeiat o dogma pe care o implinesc, Dumnezeu a lepadat-o de la fata sa de ce? pentru ca nu vor sa mearga mai departe sa se adanceasca in cuvant prin descoperire si raman la invatatura lor slaba si nu vor sa asculte de cuvantul Domnului,cum poti asculta cuvantul Domnului daca dogma ta nu te lasa sa crezi tot cuvantul ci numai ce vrea ea sa iti predice si astfel toti crestinii care s-au denominat sunt morti si nu pot ajunge la adevarul Lui Dumnezeu ,caci cuvantul lui Dumnezeu te slobozeste, dar daca apartii unei doctrine nu poti fi slobod,cum s-a intamplat in vremea Lui Moise asa este si azi ,care si-a scos poporul si au fost calauziti de stalpul de nor si stalpul de foc totusi au murit in pustie ca s-au denominat si si-au format dogmele lor false, doar Iosua si Caleb au pornit mai departe au iesit din mijlocul lor si au crezut adevarul nu dogmele si au ajuns in tara promisa ,au venit la frati si surorile lor si le-a arata roadele si le-au povestit minunatiile care le-a pregatit Dumnezeu pentru ei ,totusi au refuzat din cauza doctrinelor si nu au vrut sa paraseasca biserica lor, fratii si surorile lor lumesti si au pierdut totul , caci nu au vrut sa mearga in tara fagaduntei,doar Iosua si Caleb au parasit tot poporul si au lasat toti frati si surorile si au mers in tara promisa si s-au bucurat de fagaduinta Lui Dumnezeu si au fost in prezenta Lui pana in vesnicie si Dumnezeu i-a ajutat.
    DOGMA INSEAMNA MOARTE SPIRITUALA (INGRADIRE),(DESPARTIRE DE DUMNEZEU)CONFESIUNEA ORGANIZATA ESTE PIERDEREA PROMISIUNILOR LUI DUMNEZEU DE A MERGE MAI DEPARTE,(PUSCARIE) (PUTREZICIUNI ).DAR ASCULTAREA DE DUMNEZEU SI IESIREA DIN TOATE DOGMELE SI CONFESIUNILE ORGANIZATE TE SI MERSUL MAI DEPARTE INSEAMNA (LIBERTATE,SLOBOZENIE)SI VA V-A CONDUCE DIRECT IN PREZENTA LUI DUMNEZEU ,IN TRUPUL LUI ISUS HRISTOS SI IN IMPARATIA LUI.
    DUMNEZEU ISI DOVEDESTE PROPRIUL LUI CUVANT PAS CU PAS FIILOR SI FICELOR LUI,(DAR NU IN BISERICI DENOMINATE )PE CAND DOGMELE NU POT DOVEDI CA EI SUNT ADEVARUL ,CI SUNT ADAUGIRI LA CUVANTUL LUI DUMNEZEU SI SCOSI DIN CARTEA VIETII PENTRU TOTDEAUNA UITATI-VA UNDE A AJUNS LUMEA DIN CAUZA LOR LA MOARTE URA SI RAZBOI ,SUNT PUTREZI,FALSI SI LEPADATI DE DUMNEZEU.Prov.30:5. Orice cuvant al lui Dumnezeu este incercat. El este un scut pentru cei ce se incred in El.
    6. N-adauga nimic la cuvintele Lui, ca sa nu te pedepseasca si sa fii gasit mincinos. –
    NU VA INCREDETI IN DENOMINATIUNEA ,CULTULTELE VOASTRE CA SUNT O MINCIUNA NEDOVEDITA BIBLIC CI ESTE FIECARE DOAR O PARTE DIN CUVANT SI A SCOS AFARA RESTUL ADEVARUL DIN BIBLIE SI NU VA LASA SA MERGETI MAI DEPARTE SA CUNOASTETI ADEVARUL,ADICA PE DUMNEZEU.VOI NU VEDETI CA SUNTETI PRINSI IN GHEARELE DIAVOLULUI SI NU VA LASA SA CREDETI TOT CUVANTUL???!!!!!TREZITI-VA SI POCAITI-VA SI IESITI AFARA DI DOGMELE LOR ,PANA NU VETI FI LOVITI DE URGIILE LOR.BAPTISTI,PENTICOSTALI,ORTODOCSI,ETC SI TOTI CARE TRAITI IN MINCIUNA,DOCTRINE NEDOVEDITA BIBLIC ARATATI-MI IN BIBLIE UNDE SCRIE CA TREBUIE SA NE DENOMINAM SI SA CREDEM IN DENOMINATIUNE ?!!!!!NICAIERI ,TOTUL E O MINCIUNA SI MANEVRA DIAVOLULUI CAR V-A DESPARTIT DE DUMNEZEUL CEL VIU SI NU V-A LASA SA CREDETI TOATA BIBLIA .
    (PAREREA MEA)

    NICIODATA NU V-A FI O UNIRE IN ADEVAR A BISERICILOR DIN CAUZA DOGMNELOR SI TRADITILOR OMENESTI SI TOTI CARE RAMAN AFILIATI(MEMBRII)AI UNEI DOGME SAU CONFESIUNI VOR MURI IN INSUSI MINCIUNA SI CREZUL LOR DENOMINATIONAL .DE ACEEA TREBUIE SA NE RUPEM NOI CEI CHEMATI DE DOMNUL DE ORICE LEGATURA CARE NU TE POATE DUCE IN PREZENTA LUI DUMNEZEU SI IN IMPARATIA SA PRIN TOT ADEVARUL BIBLIC .
    De aceea: „Iesiti din mijlocul lor si despartiti-va de ei, zice Domnul; nu va atingeti de ce este necurat, si va voi primi. (2Cor.6:17)
    Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: „Iesiti din mijlocul ei, poporul Meu, ca sa nu fiti partasi la pacatele ei si sa nu fiti loviti cu urgiile ei! (Apoc.18:4)Amin

  2. Hmmm!
    Intrebare cu dichis. Astazi, in vremea aceasta e cam greu sa te gandesti la casnicie, daramite la un partener loial. Fiindca majoritatea oamenilor isi cauta partenri putin peste media saraciei majoritatea considera casnicia un LUX si ca atare nu se mai casatoresc oamenii, in general.

    Cat despre despartiri?
    Nu e o problema noua, despartirile au fost si vor mai exista. De ce? Fiindca majoritatea se baga in casnicie cu picioarele si cu cu capul si ca afect al iratiunii se despart pe motiv:
    -fie de nepotrivire de caracter,
    -fie de neloialitate,
    -fie unu din cei doi e infidel,
    -fie unul e lenes si nu vrea sa mearga la munca,
    -fie unul e obisnuit cu traiul de la masa si tat’su si nu se poate acomoda,
    -fie „-n” motive.

    Dar ce e trist ca in bisericile noastre e la fel ca si lumea de-afara. Probabil unii veti fi in asentimentul meu, dandu-mi apropbare, fie unii nu si ma veti acuza de prea mult scepticism.
    Din pacate REALITATEA cotidiana este ceea ce vedem, auzim si simtim.

  3. despărțiri întâlnim la tot pasul…atâta timp când doi oameni nu se mai înțeleg , nu se mai simt bine unul în prezenta celuilalt și apar diferite discuții și banalități pe post de cearta , părerea mea e ca mai bine își vede fiecare de drumul lui chiar dacă căsătoria e pentru toata viata . 🙂

  4. De ce pana in urma cu 70-80 de ani aproximativ, nu existau problemele astea cu asa-zisele „nepotriviri”?
    Ma uimeste faptul ca majoritatea sustineti ideea ca astea au fost dintotdeauna….
    NU au fost dintotdeauna, si NU au fost intentionate sa fie asa de catre Creator.

    Isus spune clar: din pricina IMPIETRIRII inimilor voastre. Ce s-a intamplat cu Faraon care si-a impietrit inima in mod constant?

    Mania lui Dumnezeu se descopere din cer impotriva oricarei necinstiri a lui Dumnezeu si impotriva oricarei nelegiuiri a oamenilor care inabusa adevarul in nelegiuirea lor.

    Doar ca mania asta a lui Dumnezeu are doua laturi: latura realitatii prezente (uneori efectele se vad imediat, cand Dumnezeu isi indreapta bratul impotriva celui nelegiuit) si latura realitatii finale (cand mania Lui se va manifesta in mod final si irevocabil la Judecata finala)

  5. Fratilor !!!
    despre CE? vorbim.
    Porunca este:”Sa-ti iubesti aproapele, CA PE TINE INSUTI”
    Atentie!= Religiile „ca si PARTIDELE”
    PAi ~ Ce facem?
    Suntem crestini sau CREDINCIOSI.
    Si CUi? slujim > unei religii sau Lui DUMNEZEU TATAL???
    Am stdiat BIBLIA, dar N-AM Gasit nicaieri trimitere la „vreo religie”
    De CE? credeti ca „Baptistii” au mai multa trecere Inaintea DOMNULUI, decat „Ortodocsii”
    – Pt. ca EI nu implinesc BOTEZUL NOU TESTAMENTAL;
    Dar !!! – Baptistii – cate? NU implinesc; Stiti ???
    DUMNEZEU TATAL cu Fiul Sau DOMNUL ISUS HRISTOS si Prin DUHUL Sau Cel SFANT >
    sa Dea Intelepciune si/+ Lumina = Tuturor care au nevoie si care – O CER /cu si prin/ Credinta.
    / SLUJESTEI LUI DUMNEZEU / si „vei primi cununa”.
    De la religie: NU primesti N I M I C.
    De fapt, scuze – ce zic si EU;
    depinde ce TE intereseaza, spre CE ‘Tinzi si CE scop Ai. > AJUNGI UNDE -TI DORESTI si/+
    „Socoteala vei da,si de fiecare CUVANT rostit”

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura