ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Cerşetor la uşa bisericii

Azi aş vrea să vă spun o poveste…o poveste reală în care personajul principal sunt eu şi tu…O poveste scrisă de Dumnezeu în adâncul inimii mele:

„E duminică dimineaţa. Mă trezesc cu greu la zornăitul ceasului şi începe lupta în mintea mea: „Iar să merg la biserică? E prea dimineaţă şi e singura mea zi liberă. Aş putea să mai dorm, voi merge la programul de dupamiază.” Pun capul pe pernă dar de-odată o voce îmi şopteşte: „E ziua de odihnă, nu de somn. Ziua pe care trebuie să o sfinţeşti şi să te bucuri de ea în Casa Mea. Trezeşte-te şi vino să te întâlneşti cu Mine. Te aştept în Casa Tatălui Meu, la părtăşie cu fraţii tăi. Te aştept să Îţi vorbesc, tu să asculţi şi să Mă lauzi.” Deschid de-odată ochii şi iau hotărârea: „Voi merge în Casa Ta şi mă voi bucura. Voi fii un creştin adevărat. Îmi pun pe mine cele mai frumoase haine, zăbovesc mult în faţa oglinzii pentru a fii impecabilă, îmi iau portofelul, Biblia şi fug repede să prind ora de rugăciune.

Mă enervez că locul meu de parcare este ocupat şi mă simt deranjată de cerşetorul care vine după mine de la poarta bisericii până la intrare. Nu am timp de el, iar banii sunt pentru biserică, nu pentru cerşetori. Mă pun pe genunchi, dar nu mă pot ruga. În mintea mea răsună vocea cerşetorului: Ajută-mă şi pe mine te rog în Numele Domnului!” Şi mă întreb de ce nu l-am băgat în seamă? Trece cu greu programul bisericii pentru că mintea mea e frământată de atâtea lucruri. Dar am hotărât ca atunci când voi ieşii din biserică să îi dau cerşetorului bani doar ca să scap de el şi să nu mă mai mustre conştiinţa.

Se termină biserica, ies fraţii ca valurile pe uşa Casei Domnului şi fiecare grăbit îşi ia familia, maşina şi pornesc în goană spre casa lor. Stând de vorbă cu alţi fraţi, iar am trecut pe lângă cerşetor şi văzând că nimeni nu îi dă nimic, am zis în mintea mea: „Păi dacă fratele că are afaceri nu îi dă bani, eu de ce i-aş da? Oricum nici eu nu am prea mulţi bani, aşa că nu pot să îi dau. Am urcat în maşină şi am plecat spre casă. Cu cât mă îndepărtam de biserică cu atât mai intens era gândul la bietul cerşetor. Dupamiaza m-am întors la biserică şi eram hotărâtă să îi dau toţi banii, dar cerşetorul nu mai era.

Toată noaptea mă frământa gândul că puteam face un bine şi nu l-am făcut. Am adormit cu greu. L-am visat pe Isus plângând. M-am apropiat de El şi L-am întrebat de ce suspină aşa. El mi-a zis: Am vrut doar puţină dragoste să-Mi araţi. Mereu auzi la biserică să ajuţi pe săraci, dar tu de fiecare dată treci fără să-ţi pese de cel care cerşeşte. Îl judeci şi atât. Ştiai fiica Mea că Eu, Isus, eram la poarta bisericii şi aşteptam să-ţi văd faptele? Aşteptam să pui în practică Cuvântul Meu, să îţi văd mila şi bunătatea…Dar tu…erai prea grăbită la bucatele alese de pe masa ta, pe când Eu am rămas singur şi trist la poarta bisericii şi nimeni din mulţimea de creştini nu mi-a întins mâna, nu mi-a dat un pahar cu apă, toţi aţi trecut nepăsători mai departe…Iar Eu am rămas plângând a nu ştiu câta oara, aşteptând un creştin, măcar UNUL să-şi arate dragostea.”

M-am trezit plângând şi căindu-mă de fapta mea. De atunci nu mai pot trece nepăsătoare faţă ce cel care suferă. Şi Domnul m-a învăţat din nou lecţia iubirii şi bunătăţii: CELUI CE-ŢI CERE, DĂ-I ŞI NU FII ZGÂRCIT.”

CÂND FACI CEL MAI MIC LUCRU PENTRU FRATELE TĂU, CEL MAI NEÎNSEMNAT GEST, SĂ ŞTII CĂ DOMNULUI I LE FACI. OARE VEI MAI TRECE NEPĂSĂTOR FAŢĂ DE CERŞETRUL DE LA POARTA BISERICII?

Editorial scris de Florina Patru© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Florina, Te astept in fiecare Sambata

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

Banner LIFE/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

14 Comments

 1. SUNT SUPRINS DE MARTURISIREA TA SI DE CORECTAREA PE CARE AM PRIMITO SPUN PRIMTO PT. CA CRED CA NE INDENTIFICAM CU TOTII. DAR CRED SCUMPA MEA SORA CA MILA RECERE DEASEMENII SA FACEM LUCRURILE CU INTELEPCIUNE UNUL NU CERE NUMA-I BANII PT MANCARE SI DE ASTFEL PT BAUTURA TIGARII JOCURII DE NOROC SAU ALTII PRECUM AU CASE MARII SAU CHIAR VILE DE LUX DIN CERSIT PRECUM CUNOSC DOMNUL SA NE BINECUVINTEZE AN TOATE LUCRURILE ATT: fr IOAN ANDREI

 2. Nu judeca cersetorul ca sa nu fi judecat Daca treci nepasator pe langa el cum ramane cu darnicia?Unde este dragostea pentru DUMNEZEU? M-am cait mult cand am refuzat un cersetor si acum sufar si-L rog pe Domnul sa ma ierte pentruca El ne iubeste atat de mult ,si nu vrea moartea pacatosului ci viata

 3. Iti multumim pentru efortul tau pentru tot ce faci,ne dai o lectie tuturora ca altii au timp pentru dumnezeu.

 4. ……Sunt foarte constient ca trebuie sa dai, sa fii darnic si milos, dar vreau sa intreb daca ar fi sa dam in fiecare zi, la fiecare cersetor bani unde am ajunge? Am avea nevoie de un salar de 7oo ron doar pentru darnicie pentru cersetori. Eu sunt un om foarte milos si imediat mi se inmoaie inima, dar totusi cu cersetorii fac in felul urmator si e foarte simplu, iar ceea ce spun poate ajuta si pe alti ,,darnici”. Cand sunt in oras pe jos sau in trafic cu masina la semafor sau inainte de a intra la biserica si vine cersetorul la mine si imi cere, nu trebuie sa il judeci, dar sunt atatia sanatosi tun si cersesc. Pentru mine ei, din start au cazut si nu primesc nimic. Uitati-va ca se vad clar unii fara picioare, sau o mana, malformatii vizibile, le stau ochii pe diagonala in cap, astia chiar merita sa le dai si inca chiar mai mult de 1 leu poate si o haina un papuc etc…..Stai de vorba cu ei si ii simti imediat, ii vezi, te rup la INIMA.
  Dumnezeu sa va lumineze in aceasta privinta. Amin.

 5. Fratilor dragi, noi suntem chemati ca atunci cand dam unui cersetor 1 leu sau cat ne pune Dumnezeu pe inima, SA DAM CU BUCURIE SI DIN TOATA INIMA!!! Nu sutem chemati sa judecam pe cel ce ne intinde mana. Biblia spune: CELUI CE-TI CERE, DA-I FARA CARTIRE. Suntem chemati la dragoste nu la a face presupuneri. E mai bine sa dau, si sa nu fiu judecata, decat sa nu dau si sa fiu judecata, ca poate acel om chiar nu avea ce manca, iar eu am trecut nepasator.

  Si cat despre faptul ca nu putem da zi de zi…oare cum ar fi sa zica Domnul: M-am saturat sa ii binecuvantez cu sanatate zi de zi, azi nu ii voi mai trezi la viata…

  Atat de usor judecam si facem pe desteptii, dar atat de putin implinim din ceea ce Dumnezeu ne poruncete!!

  DOAMNE IARTA-NE CA DE MULTE ORI PURTAM DOAR O MASCA DE POCAITI, IAR ATUNCI CAND TREBUIE SA FACEM FAPTE VREDNICE DE POCAINTA, DAM BIR CU FUGITII!!! AI MILA DE NOI DOAMNE SI PUNE IN NOI DRAGOSTE FIERBINTE DE ORICINE SI ORICAND, AMIN!!!!

 6. Alin, Dumnezeu sa te binecuvanteze si pe tine si sa fii plin de iubire fata de semenii tai!!!

 7. asociatiastudiodaniel

  Fratele meu Dani, eu nu fac nici un efort si nu dau nici o lectie. Domnul face totul in noi toti. El isi face timp de noi, EL ingrijeste de noi, iar noi suntem datori sa ii dam slava pt toata bunatatea Sa.

  Dumnezeu ne da zilnic cate o lectie de iubire, prin faptul ca isi innoieste in fiecare dimineata bunatatile fata de noi si ne trezeste la viata! Slavit sa fie El si binecuvantat sa fi tu Dani pt frumoasa lucrare ce o faci spre slava Lui. MULTA PACE!!!

 8. Eu sunt foarte milos si dau bani celor care stau cu mana intinsa.Dar…..ma uit si la cine dau.Oamenilor in varsta si celor cu handicap.
  Eu consider ca Dumnezeu ne da intelepciune sa discernem.Sunt multi care cer bani,pentru ca sunt pusi de altii.Sau cei in putere,care ar putea sa faca ceva util pentru a castiga un ban.Va spun din experienta ca, in general, unuia care cereseste daca-i ceri sa vina(contra cost)sa-ti sape in gradina sau sa te ajute cu ceva(unde trebuie sa depuna un efort)-nu vine.E mult mai comod sa stai cu mana intinsa.Exista si excepti…..dar din pacate foarte putine.
  O zi frumoasa tuturor.Doamne ajuta.

 9. Dumnezeu sa te binecuvanteze draga Gabi si sa te ajute sa fii mereu un exemplu pt cei din jurul tau! DUMNEZEU SA FIE CU TINE!!! Multumesc pt parerea ta!!

 10. A avea mila nu inseamna a da bani,a fi milostiv nu consta in gestul tau de a da sau nu un banut unui cersetor.Scopul milosteniei este ajutarea unei persoane.Insa va-ti gandint putit ce mare lucru ar fi realizat samariteanul daca in momentul in care trecea pe langa cel cazut iar fi aruncat niste banuti si ar fi mers mai departe?Sa dai bani unui cersetor nu inseamna ca ai facut un bine daca persoana respectiva alege sa traiasca din cersitorie.In umblarea lui Isus pe pamant au fost multe momente in care i se facea mila de cei din jurul Sau.Insa milostenia Sa nu consta in niste amarati de banuti ci intr-un ajutor real si benefic,de durata.In mila Sa pe unii ii vindeca,pt altii indeamna ucenicii la rugaciune.Dand niste banuti nu facem o milostenie ,ci mai degraba o amagire,atat pt cel in cauza care va continua sa traiasca din aceasta practica,cat si pt noi crezand ca ne-am facut datoria.Cand vrei sa faci o milostenie,fa-o pana la capat ca intradevar sa ajuti pe persoana respectiva.Scopul unui ajutor este sa ajuti pe cineva sa se ridice.Incurajand cersetoria vei ingropa aceea persoana definitiv.Multi au beneficiat de mila Domnului,insa nu toti au avut parte de ea.Fa binele pe care poti sa il faci si care intradevar va ajuta un suflet sa ajunga la mantuire.

 11. Puncte de vedere –

  Ma intilnesc intr-o zi ploioasa – cu ploaie din aceea marunta, sacaitoare, ce nu inceta de cateva zile – cu un bun prieten, baptist. Amabilitati de rutina:
  – Ce mai faci ?
  – Pai, ce sa fac – zic eu – nu vezi vremea asta asa urata ?
  – De ce spui ca e urata ? Vrei sa superi pe Dumnezeu care da ploaie curata pamantului ?
  Apoi, am discutat multe lucruri ce tineau de viata spirituala, eu fiind mai novice in ale credintei (au trecut multi ani de atunci, erau anii dupa revolutie, dar, spre rusinea mea, cred ca tot novice am ramas, asta daca nu am mai cazut inca).
  Stii, – imi spune el -intr-o dimineata m-am rugat lui Dumnezeu ca pe ziua respectiva Sa ma ajutesa fac o fapta buna. Iese prin oras, se plimba, se intilneste cu un fost coleg de munca: ,,-cem mai faci ? -uite, ma uit in galantarele care acum sunt pline cu de toate, si nu pot sa cumpar o ruda de salam sa dau la copii , ca sunt somer.” Omul nostru, milos din fire, scoate o suta de lei de aia albastra, i-o da.
  Partea a doua:
  Aducem deseori rugaciuni catre Dumnezeu, in special la inceputul zilei, dar, pe final uitam nu numai sa-i multumim lui Dumnezeu, dar si sa o contabilizam ca pe o cerere ascultata. Prietenul meu nu proceda astfel. Seara se gandea: ce m-am rugat eu dimineata ? S-a implinit ? Daaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! Multumiri fie aduse lui Dumnezeu !
  Partea a treia:
  ,, … şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.” Efeseni 2:10
  Concluzia ? S-a dus pricina noastra de lauda ! Noi am facut ceea ce eram datori sa facem, ceea ce Dumnezeu ne-a pregatit mai dinainte !
  Trebuie sa ne folosim de acest procuror pe care ni l-a dat Dumnezeu -mintea – si sa unim facerea de bine cu mila (atentie mare, nu cu milostenia, sensurile nu sunt aceleasi ! milostenia tinde spre jertfa !), toate in lumina versetului mai sus citat.
  Prea des ne simtim stapani pe portofel, uitand ca noi vom da seama pentru ceea ce Dumnezeu ne-a dat (bani, avere, sanatate, pozitie sociala…etc.). Prin urmare, noi suntem doar niste administratori vremelnici asupra acestor lucruri materiale si vom da socoteala pentru ele.
  Sincer, eu sant ortodox, nu am experienta in a trai ,,prin credinta”, dar voi, fratii mei neoprotestanti, care cred, multi dintre voi ati experimentat o astfel de traire prin credinta, nu credeti ca, daca veti cere, Dumnezeu va va lumina intr-o dilema ca aceasta cu cersetorii ? Sau ne lasam condusi de sentimente (care, de regula, sunt de suprafata) ?
  Va rog, nu va suparati pe mine, a fost un punct de vedere sincer, personal.

  P.S. Nu vreau sa ma infiintez ca un caine de paza, dar, va rog sa fiti mai atenti cu Dumnezeu. Un user a postat un raspuns mai sus, folosind minuscule. Esenienii dintr-un adanc respect pentru Dumnezeu, nici nu indazneau sa scrie acest Sfant Nume ci puneau patru puncte. Chiar si cand dam un search pe Google sau pe altceva, desi nu vede nimeni, ar trebui sa folosim majuscula. Il rog pe acest user sa nu se supere pe mine.

 12. DRAGII SI MULT IUBITII MEI FRATI,fratele MAXIM CONSTANTIN, are mare dreptate si aceeasi dreptate i-o dau fratelui Marin legat de acest subiect si ceea ce ar trebui sa ne atraga atentia este exact pilda samariteanului”daca cei care au trecut nepasatori pe langa cel cazut la pamant,oare ce ajutor sau ce bine i-ar fi facut daca ii aruncau toti banii pe care ii aveau la ei?”
  Exact acelasi lucru se intampla si cu cersetorii daca le dam bani imbogatim p[e altii care au afacere din aceasta practica.
  Eu sunt jandarm si am lucrat la ordine publica in starada,vreau sa va spun ca toti cersetorii,chiar si unii dintre cei fara maini sau picioare sunt piese de care se folosesc smecherii orasului punandu-i sa cerseasca pentru ei.Acesti smecheri stau ascunsi in diferite locuri iar cei care cersesc,cand aduna ceva bani merg si ii predau „SEFILOR”lor;celor care i-a „ANGAJAT”Cersetorii ramanad aproape fara nimic.
  Bine-nteles ca nu toti sunt asa,dar cei care sunt intr-adevar saraci cu siguranta NU procedeaza in felul acesta.Atunci cand il ai pe Dumnezeu in inima si viata,nu te va lasa sa cerseti in intersectie sau i fata unei institutii,chiar in fata bisericii.Uitati-va la cei care au cersit la poarta templului de pe vremea Domnului Isus;dupa ce au fost vindecati a mai stat vreo unul sa cerseasca?????

  Fiti binecuvantati cu intelepciune de la DOMNUL

  si as vrea sa intaresc ce spunea fratele Maxim;nu mai scrieti Numele Sfant al Divinitatii cu minuscule si cu prescurtari.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: