ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Dispare dragostea după trei ani?

Ajuns la biroul in care imi petrec cea mai mare parte a programului de muncă, primul lucru pe care îl fac este sa deschid messengerul. Șeful meu poate să vă confirme (sper) că nu sunt unul dintre acei lucrători care își pierd vremea, adâncindu-se în tot felul de discuții interminabile. Dar, mess-ul meu va fi deschis toată ziua dintr-un motiv aparte: la celălalt capăt se găsește Dana, soția mea. Să îi pot scrie măcar o dată la ceva vreme că o iubesc și să am posibilitatea asta permanent la îndemână mă face să mă simt mai aproape de ea. Pentru că cele 9-10 ore în care sunt plecat de acasă mă împing să experimentez un dor nebun, realmente…

Acum citesc în Adevărul… o minciună, dintr-un studiu care zice că ”Dragostea dispare din cuplu după trei ani ”. Pe bune? Noi am trecut de ceva vreme peste acești primi trei ani. Bine că distinșii cercetători nu au luat și familia Zaharia la întrebări: le-am fi stricat bunătate de studiu! Sau le-ar fi trecut prin cap să redefinească acest concept, să vadă ce trece, de ce și la cine. Pentru că, deși sunt exemple la modă, Oana și Pepe, Irinel și Moni ori alții ca ei, nu sunt tocmai etaloanele în ceea ce privește relația sănătoasă de cuplu.

Dragostea noastră nu a trecut și am așa un feeling că nici nu o va face, deși sunt mult mai chel, deși nu mai am cele 55 de Kg de la 22 de ani, deși îmbătrânim (frumos) cu fiecare an care trece. Aș putea spune că, dimpotrivă; ea este mult mai matură acum, mai stabilă, mai aproape de esență. Pe măsură ce anii trec, folosesc tot mai rar pronumele personal ”eu”, înlocuindu-l, pe negândite, cu ”noi”. Tot mai mult îmi doresc să fiu acela care îi dăruiește zâmbere și bucurii, să o știu aproape, mereu, să dăruiesc de la mine pentru fericirea ei . Lucky me, sentimentele sunt reciproce.

Vă încurajez să credeți ceea ce este scris în 1 Corinteni, cap. 13:

Dragostea nu va pieri niciodată!

Voi ce credeti? DISPARE DRAGOSTEA SAU NU?

Sursa: www.cuplulcrestin.wordpress.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

11 Comments

 1. Probabil ca are dreptate. Sa lamurim de ce dragoste vorbeste „Adevarul”. Adevarul lui Hristos din Corinteni 13 vorbeste despre agape, dragostea lui Hristos, jertfitoare. Editorialul Adevarul vorbeste despre dragostea eros, dragostea pasionala, care te face sa te indragostesti, de care scriu romanticii, si te face sa-ti pierzi capul. Recomand cartea lui C.S.Lewis Cele 4 iubiri, tradusa la Humanitas. Si Lewis zicea ca dragostea eros e nestatornica, insa trebuie inlocuita de agape.

  http://www.humanitas.ro/humanitas/despre-minuni-cele-patru-iubiri-problema-durerii

 2. Dragostea dispare cand isi baga dracu coada intre doi iubiti ,daca nu e soacra ii amanta sau amantul si de atunci totul e distrus ,dragostea Agape este cea de la distanta cand doua persoane se despart pentru o perioada de timp si continua sa se iubeasca si sa isi duca dorul , iar cea eros este cea din apropierea fizica reactia indragostitilor ,una fara alta nu pot rezista in relatia de cuplu nu poti iubi la nesfarsit un om cu dragostea Agape fara cea pfileo , si invers ,o dragoste nesfarsita trebuie intretinuta permanent cu cea Agape,adica dragostea Lui Hristos, fara ea nimic nu rezista, nici macar trei ani .

 3. are perfecta dreptate!!!…ar fii bn sa lasi teoriile alea..cu agape si nsh ce…parerea mea

 4. Emanuel ai guma-n gura? Sunt parerile unor oameni trecuti prin viata.C.S.lewis si William Barclay stiu ce zic. Si vad ca spusele lor au adevar. Dragostea dumnezeiasca e mai mare si mai cuprinzatoare decat dragostea romantica, adolescentina, care si ea e importanta la timpul ei.

 5. emanuel iacob… esti penibil 100%
  1. pt ca tii messul deschis fiindca nu poti lucra o zi fara sa-i spui femeii ca o iubesti… penibil, penibil….. cred ca ai avut parte de niste traume emotionale, de ai ajuns in starea asta. Ok, daca ai fi in primele saptamani, as zice.. dar te lauzi ca au trecut anii.
  2. pt ca, pur si simplu, te dai pe mess in timpul serviciului. De-ai lucra la mine, sigur, sigur, te-as da afara.
  3. pt ca te mandresti cu cele 55 de kg care arata, fie ca ai fost subnutrit, fie ca esti inalt de 150 de cm
  4. pt ca amesteci lucrurile, asa cum ti-a explicat horvathliviu mai sus. Cum sa nu poti tu face diferenta asta elementara intre tipurile de dragoste?
  5. pt ca te crezi prea spiritual ca sa accepti evidentele, cu toate ca studiul prezentat in ziar era pur statistic si doar facea o constatare.

 6. pentru Florn si Horvath Liviu… editorialul nu este scris de mine…. este doar postat de mine… la final scrie de unde e editorialul. „sursa”

 7. @florin: multumesc pentru compliment. Prefer sa fiu penibil decat nefericit. Apropo, te astept sa discutam despre adevaratul motiv al nemultumirilor tale. 🙂

 8. @horvathliviu: de acord cu tine. Folosim din pacate termenul general, dragoste – iubire, ceea ce creaza confuzie. Erosul nu este nici gresit, nici de nedorit sau de inlocuit, ba din contra. Doar ca si el va dainui doar in contextul in care nu ne departam de agape.

 9. atata timp cat sti sa o menții si sa o hrănești in fiecare zi cu zâmbete , mângâieri si vorbe de iubire si incurajare : NU , dragostea nu dispare .Felicitari pt relatia dintre tine si sotia ta , sa o tineti asa toata viata si nu numai voi ci toate cuplurile:)

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: