ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Un Dumnezeu printre noi

Primii oameni creati de Dumnezeu, Adam si Eva s-au bucurat de prezenta lui Dumnezeu in mijlocul lor in prima gradina de pe pamant. Dumnezeu se plimba in racoarea diminetii si vorbea celor doi in Eden.  Dar prima familie a pacatuit si a iesit astfel din prezenta lui Dumnezeu. Primul ucigas Cain a iesit Din Fata Domnului dupa ce a luat viata propriului frate (Geneza 4.16).

Cand rautatea oamenilor a ajuns mare pe pamant, lui Dumnezeu i-a parut rau ca l-a facut pe om si s-a mahnit in inima Lui (Gen 6.6). O data cu potopul Dumnezeu a cautat sa inlature toti oamenii rai, doar Noe a capatat mila inaintea Domnului pentru ca era neprihanit, Noe umbla cu Dumnezeu. Dumnezeu a inchis usa corabiei lui Noe, hotarand singurul potop planetar  din istoria omenirii, apoi mai tarziu a deschis usa harului dand-ul pe Isus Hristos pentru ca oricine crede in El sa nu mai piara ci sa aiba viata vesnica.

Avraam s-a bucurat de calauzirea si binecuvantarea lui Dumnezeu in toate zilele vietii lui, am putea spune din tinerete si pana a inchis ochii. Dumnezeu a incheiat un legamant cu Avraam, pentru ca fost gasit neprihanit prin credinta in Cel care fagaduieste toate lucrurile.

Dumnezeu a fost langa Avraam si atunci cand l-a trecut prin incercarea jertfirii lui Isaac, spunandu-ne ca El este langa noi si in testarile noastre spirituale

Dumnezeu s-a luptat cu Iacov la Peniel si l-a ranit la coapsa piciorului, pentru noi inseamna ca uneori ne temem prea mult de uriasii dinaintea noastra si trebuie ca Dumnezeu sa ne indrepte  gandurile de teama de la cei care par mai tari decat noi.

Domnul a fost cu Iosif in tot drumul pribegiei lui, in temnita,  pana acolo ca ajuns Salvatorul Egiptului si al Israelului preinchipuindu-l   pe Hristos.

Cred ca cea mai clara prezenta a lui Dumnezeu vechi testamentala a fost traita de poporul evreu in pustie. Nu mai citim inainte despre o asa covarsitoare prezenta, vizibila a Domnului in mijlocul unui numar asa de mare de oameni. Insa firea omeneasca isi pastreaza slabiciunea si aici, atunci cand avem mai multe motive credibile, vizibile in viata noastra din partea lui Dumnezeu, parca atunci suntem mai indaratnici si mai necredinciosi. Vedem acelasi efect si in timpul lucrarii Domnului Isus pe pamant. Sa nu vezi oare un stalp de foc noaptea si un nor ziua? Pacatul te face sa nu vezi un Dumnezeu viu, prezent in biserica ta, intre fratii tai, un Dumnezeu care ti-a vindecat familia, pacatul iti acopera si ne acopera ochii sa nu-l vedem pe Dumnezeu. De aceea la Golgota au fost ochi care l-au vazut pe Fiul Lui Dumnezeu rastignit pe cruce pentru pacatele lor cum au fost si ochi care au vazut in Isus un condamnat oarecare la moarte pentru “vina” Lui. De ce nu-l vedem pe Dumnezeu cand avem toate motivele sa-l vedem cu ochii sufletului? Pentru ca ne-am astupat glasul constiintei cu preocupari pamantesti, cum sa ne facem o casa mai mare, cum sa ne casatorim copii mai bine, cum sa castigam un salariu mai mare, cum sa obtinem diplome mai multe, cum sa mergem in vacante mai exotice cand apostolii isi petreceau vacantele in temnite pentru Hristos.

Dumnezeu striga chiar si pe un copil, exemplul stangaciei lui Samuel ne aminteste poate de inceputurile drumului nostru cu Isus.

400 de ani inainte de nasterea lui Mesia, Dumnezeu nu a mai vorbit prin prooroci, plecase din templu Ierusalimului. In acele vremuri de tacere a cerului, daca voiai sa-l gasesti pe Dumnezeu trebuia sa-l cauti pe batranul Simeon si pe vaduva Ana, pentru ca acestia aveau calauzire din partea Duhului lui Dumnezeu. Isus spunea „Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el, şi vom locui împreună cu el.”Ioan 14.23

Ori de cate ori citim evangheliile, Duhul lui Dumnezeu ne transpune prin credinta sa-l vedem pe Mantuitorul facand minuni pe care suntem chemati si noi sa le facem prin puterea lui Dumnezeu. Ori de cate ori citesti lucrarile Domnului Hristos si ale apostolilor primesti incurajarea „Adevărat, adevărat, vă spun, că cine crede în Mine, va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea”  Ioan 14:12

Apostolul iubit Ioan scria  “Şi Cuvântul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl”

Avem un Dumnezeu Atoputernic prezent printre noi in cei care il cauta pe Hristos dintr-o inima curata, in cei care si-au pus viata la dispozitia lui Dumnezeu. Richard Wurmbrand spunea ca “si un crestin mititel tot un crestin este, nu toti crestinii sunt Billy Graham”.

Un Dumnezeu printre noi insemna Acel Dumnezeu care a vazut neputintele omenesti, care le-a trait si care este ajutor in saracie, in lipsa, in  boala, in singuratate, in deznadejde, in incercari, in spital, in orfelinat. Si chiar daca nu ne scoate din cuptor noi tot pe El il iubim, pentru ca este Dumnezeul care ne-a mantuit sufletele la Golgota murind in locul nostru.

Multumim Doamne Isuse caci esti printre noi.

articol scris de  Vasile Iancu

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

  1. Si noi ne bucuram de acest minunat Dumnezeu!Noi Il vedem prin ochii credintei,Il simtim prin Duhul Sfant si ascultam de Cuvantul Lui.El este omniprezent,omnipotent,omniscient.In numele Lui gasim atributele lui Dumnezeu si acestea ne ajuta sa stim ca El este cu noi in orice circumstanta a vietii.Stim ca El ne iubeste cu o iubire sfanta si vesnica.Stim ca Ii pasa de noi.El ne poarta de grija,El poate vindeca orice boala.El iti da pacea.El este Dumnezeul ostirilor.El este aici,acum.Acest Mare Dumnezeu, Puternic ,si Tare ne-a dat dreptul sa ne numim copii ai Lui.El a dat ce a avut mai scump pentru noi.Merita sa Il laudam, sa traim pentru placerea Lui,sa spunem si altora cat de mult bine ne-a facut.Merita sa-L slujim si sa umblam cu El in fiecare zi.Haideti sa traim in fiecare zi, ca si cand ar fi ultima zi.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: