ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Tineret în suferinţă!

Tineretul din ziua de azi suferă enorm şi este în general foarte nefericit.  Cred că niciodată în ultimul secol nu a fost mai nefericit. Ei se cred emancipaţi,  afişează siguranţă şi îndrăzneală, bravează, dar… în realitate suferă …Există câteva boli care fac ravagii în rândul tineretului

Boala “Fără iubire”

Cea mai gravă boală a tineretului din ultimii ani este Boala fără iubire.  Expresia “Te iubesc!” a fost înlocuită cu  “Te doresc!”. Ce pierdere, ce sărăcie sufletească a produs acest lucru. Tinerii din ziua de azi nu ştiu ce înseamnă a iubi şi a fi iubit. Nu dau timp iubirii să se nască prin comunicare, cunoaştere, prietenie, aşteptare… Nici măcar dragostei romantice nu îi lasă timp să se manifeste. Ei doar se doresc şi dacă se doresc dau repede frâu liber pornirilor instinctuale. Versurile muzicii ascultată de tineri sunt incredibil de proaste şi de sărace, presărate doar cu expresii de genul ”te doresc” sau “te astept la noapte…”. În filme, în viaţa vedetelor, se transmit doar mesaje senzuale şi chemări la pat.  Cât de enorm de mult pierd tinerii, ce alienare se produce când minunata relaţie de iubire se rezumă doar la instinct.  Omul nu poate trăi doar la nivel animalic, creând şi rupând relaţii după cum îi dictează instinctul sau dorinţa. Iar dacă o face se dezumanizează, se degradează. Şi totuşi trăim astăzi o situaţie halucinantă. Tineri şi mai puţin tineri, alţii aproape copii, confundă iubirea cu sexul, se implică în relaţii intime premaritale, schimbă partenerii între ei, cei căsătoriţi trăiesc în adulter.  Cei care trăiesc mânaţi doar de dorinţe sunt cei mai nefericiţi oameni şi îi fac şi pe alţii nefericiţi. Ei nu vor şti să fie fideli unul altuia în căsnicie, nu vor preţui frumuseţea angajamentului şi a sacrificiului pentru persoana iubită.  Vor avea o viaţă plină de durere, conflicte, singurătate, aşa după cum bine vedem astăzi. Vedete bogate şi celebre nu au găsit fericirea trăind în relaţii amoroase la întâmplare. Vieţile multora dintre ei se sfârşesc în mod tragic prin sinucideri. Alţii trăiesc dezamăgiţi şi nefericiţi toată viaţa în ciuda chipului zâmbitor pe care îl afişează în public.

Ginecologul, doctorul fetelor

Ginecologul era numit dintotdeauna doctorul femeilor. În general al anumitor femei, după probleme cauzate de naşteri sau o dată cu înaintarea în vârstă. Dar astăzi el a devenit doctorul multor fete. Acesta este consultat pentru boli cu transmitere sexuală, sarcini nedorite, contraceptive, alte boli. Sunt fete care umblă prin aceste cabinete inconfortabile mai mult decât o femeie cu 10 naşteri. Şi totuşi cât de câştigate ar fi aceste domnişoare să nu aibă de-a face cu ginecologul, să fie nevinovate, pure şi cu inima curată atunci când vor fi mirese. La început ele se cred emancipate dar până la urmă în viaţa lor se instalează tristeţea, dezamăgirea, disperarea şi ruşinea. Îmi este aşa de milă de ele.  Am văzut fete de liceu care şi-au ratat continuarea studiilor, s-au căsătorit gravide, obligate de părinţi, şi în loc să se bucure de ani de studenţie ele cresc copii. Altele aleg soluţia avortului, împovorându-se cu păcate care până la urmă le vor aduce depresia, nevrozele şi bolile de inimă.

Suferinţa produsă de  “emancipare” şi de “morala nouă”

Divorţurile, bolile fizice şi cele sufleteşti, copii părăsiţi de unul dintre părinţi prin divorţ, singurătatea şi toată mizeria vremurilor noastre este cauzată de ideile false şi periculoase legate de prietenie, dragoste şi căsătorie, idei pe care tinerii şi le însuşesc de la alţi tineri, idei promovate şi susţinute  prin mass-media. Peste tot tinerii aud că azi avem o “morală nouă”, că avem valori diferite de cele din trecut, li se spune că este OK să aibă relaţii intime înainte de căsătorie. Ba mai mult, când tinerii văd gesturile şi comportamentul vedetelor de pe micul ecran, când văd cu cât entuziasm este prezentat acolo amorul liber, când văd cum cei din jurul lor flirtează, se îmbrăţişează, se sărută şi apoi ajung repede împreună în pat,  ei îşi închipuie că cei ce fac aşa sunt fericiţi.  Vă asigur însă  că este doar o iluzie. Experienţa mea de peste 20 de ani ca medic,  mi-a permis că observ cum an de an  suferinţa adusă de aşa zisa “emancipare” şi “morală nouă” devine tot mai adâncă. Aş vrea să strig tinerilor să nu-i credă pe cei care spun că regulile vechi sunt demodate. Legile morale şi poruncile lui Dumnezeu nu se demodează niciodată!

Dumnezeu ne-a dat nişte legi morale nu pentru a ne împiedica să ne distrăm şi să fim fericiţi, ci din contră ni le-a dat pentru a ne asigura fericirea, pentru  a ne proteja de comportamente dăunătoare nouă şi celor din jurul nostru. Iar aceste legi morale, care sunt şi legi ale bunului simţ spun că etapele fireşti ale relaţiilor dintre un tânăr şi o tânără sunt: cunoaşterea şi prietenia, care poate să aducă dragostea, apoi logodna şi căsătoria iar în cadrul căsătoriei relaţia sexuală.

Se spune că astăzi există concepţii noi cu privire la dragoste. Derutate şi confuze multe fete îşi închipuie că oferind sex înainte de căsătorie pot obţine dragostea şi angajamentul pentru căsătorie al partenerului. Acest comportament se poate califica drept  iresponsabilitate şi păcat, rezultatul lor fiind suferinţa, singurătatea şi mizeria.

scris de Maria Goron

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

 1. Cazuri si cauze , traim intr-o lume inselata de cel rau, de mici copii unii sufera si ajung la o varsta si se intreaba de ce nu pot iubi, de ce nu capata iubire si au multe alte intrebari fara raspunsuri si toate acestea din cauza parintilor ,uni parinti ajung la maturitate au familii ,dar ei consuma alcool, fumeaza, femeile iau anticonceptionale care le deregleaza hormonal si avorturile sunt f periculoase ,de aceea multi copii nu pot ajunge la un nivel de dezvoltare intelectual matur si pozitiv,acum de curand am auzit un caz, un tanar in varsta de 18 ani doreste sa mearga la un psiholog sa ii transmita in subconstient iubire si o stare pozitiva, pe care el simte ca nu o are si nici cei din anturajul lui ,nu au aceasta iubire ,caci el nu o simte,e clar ca sugestia mea a fost ca nu are nevoie de un psiholog, ci de credinta in Domnul Isus Hristos.Dar e ca multi tineri care au crescut ca robotii si in familia lor nu s-a vorbit de Isus Hristos si despre iubirea Lui ,ci a fost ca multii altii spectatorul unor parinti alcoolici ,certareti si poate si violenti ,cu vorbe porcoase si familii dezmembrate fara un sistem educational crestinesc , si cu multe alte lucruri negative cu care creierul lui a fost hranit.Am inteles ca majoritatea tinerilor de azi sunt cum sunt din cauza parintilor lor , cred ca 90 %din tineri sufera din lipsa de iubire si nu au fost iubiti chiar de catre cei care le-au dat viata,din pacate aceasta lume nu mai poate fi schimbata decat distrusa si binenteles sa inceapa o noua lume ,care va fi condusa de iubire.Omenirea nu mai are iubirea in ea,procuparile lor sunt numai la castig ,lacomie ,mandrie , dezvoltare economica,etc.sistemul acestei lumi e mai mult robotizat decat umanizat si adevarata iubirea numai e.Daca Biblia ne-ar fi spus ca aceasta lume v-a fi schimbata in bine si in iubire, atunci am crede ca asa v-a fi, dar ea din contra ne spune ca va distrusa si va fi un cer nou un pamant nou si binenteles cu oameni noi neprihaniti.
  2 Petru 3 :1-18 ,7.7. Iar cerurile si pamantul de acum sunt pazite si pastrate, prin acelasi cuvant, pentru focul din ziua de judecata si de pieire a oamenilor nelegiuiti.
  Apoc.18:8 Tocmai pentru aceea, intr-o singura zi vor veni urgiile ei: moartea, tanguirea si foametea. Si va fi arsa de tot in foc, pentru ca Domnul Dumnezeu, care a judecat-o, este tare.

  Planeta si oamenii de pe ea sunt pierduti de aceea cine poate si vrea se poate salva din aceasta lume rea doar prin Isus Hristos.
  Multi parinti vor copii doar sa fie mostenitori ai averii lor ,nu vor sa creasca copii din iubire si credinta,aceasta generatie e crescuta mai mult pentru interes, sunt viitorii roboti ai aceste planete ,in curand vor fi si cu cipuri .
  Dumnezeu sa aibe mila de noi si de toti tinerii nevinovati de aceasta stare a omeniri.Multi cauta iubirea la oameni ,in anturaje si chiar la parintii lor si nu o mai gasesc ,caci oameni nu mai sunt iubitori, decat f .f.putini ,ferice de cine isi mai gaseste iubirea si pe pamant, caci ea este doar in cer,doar la Isus .

  Deci ce ramane de facut acestei generatii, sa mearga la psihologi sa le implanteze in subconstient iubirea si starea pozitiva?se poate asa ceva?!!
  ma refer la cei lumesti, caci crestinii stiu ce au de facut si acolo unii, nu toti.(parerea mea)

 2. Sa ne pocaim si sa ne intoarcem la Cuvant, Monica.
  Aceasta este singura solutie primita si acceptata de Dumnezeu pentru salvarea noastra.

  Direct si deschis comentariul tau.
  Domnul sate binecuvanteze.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: