ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Scrisoare pentru Pastorii Bisericii

Matei 21: 12-13.
,,,ISUS A INTRAT IN TEMPLUL LUI DUMNEZEU.
A DAT AFARA PE TOTI CEI CE VINDEAU SI
CUMPARAU IN TEMPLU, A RASTURNAT MESELE
SCHIMBATORILOR DE BANI SI SCAUNELE
CELOR CE VINDEAU PORUMBEI SI LE-A ZIS:
ESTE SCRIS:
,, CASA MEA SE VA CHEMA O CASA DE RUGACIUNE,,
DAR VOI ATI FACUT DIN IA O PESTERA DE TILHARI,,,AMIN.

Sint o tinara din biserica DOMNULUI ISUS HRISTOS si trebuie sa va aduc la cunostiinta aceste gindurii.
Duminica,dimineata,cind am venit la Biserica si am vazut ,,BRADUL DE CRACIUN,,pus in locul de cinste,unde nu ar trebuie sa fie niciodata acest,,IDOL,,m-am intristat foarte rau.
Si m-am intrebat ce fel de Biserica suntem noi,daca si noi aducem ,,IDOLII ACESTEI LUMII,,in ,,BISERICA,,si ne inchinam inaintea lor ???
Cu ce IL reprezinta ,,BRADUL DE CRACIUN,,pe DOMNUL NOSTRU ???
Daca ,EL ar fi fost pe pamint acum,in zilele noastre si ar intra in Biserica noastra si ar vedea,,IDOLUL ACESTEI LUMII,,in casa LUI ,nu credeti ca sa-r supara si l-ar darima si arunca din casa LUI ??? Asa cum a facut-o in vechime.
Eu cred ca s-ar supara foarte rau ,pentru ca am ajuns sa facem si noi la fel ca cei din vechine,ne inchinam acestor ,,IDOLII,,chiar in casa unde ar trebuie sa fie ,,UN LOC DE RUGACIUNE PENTRU TOATE NEAMURILE,,asa cum EL doreste.
Scrie in CUVINTUL LUI despre ,,BRADUL DE CRACIUN,,ca ar trebuie sa fie in fiecare ,,BISERICA A DOMNULUI,,SI IN FIECARE CASA A COPILULUI LUI DUMNEZEU,, ??? Asa cum este astazi din pacate.
Cum traim noi Cuvintul lui Dumnezeu ???
Cu ce ne deosebim noi de lume,daca si noi ne inchinam la o parte din ,,IDOLII LOR,,inselindu-ne ca nu-i nimica rau ???
SAU,credeti ca DOMNUL ISUS HRISTOS ar sta si s-ar uita la ,,TELEVIZOR,, ???
,,SARBATOAREA NASTERII DOMNULUI ISUS HRISTOS,,trebuie traita in fiecare zi,nasterea Lui,in inimile noastre,,nu doar in acea zi.
Oare de ce nu v-ati gindit sa puneti ,,O IESLE,,cu Iosif,Maria si Pruncul ISUS,,prin care IL poate reprezenta pe Domnul nostru.???
Oare mai exista pe pamint o Biserica a Domnului in care sa nu fie pus ,,BRADUL DE CRACIUN,,???
,,DARUL,, DE NEPRETUIT AL LUI DUMNEZEU PENTRU NOI ESTE INTRADEVAR DOMNUL ISUS HRISTOS,DOMNUL SI MINTUITORUL SUFLETELOR NOASTRE.
Credeti ca DOMNUL ISUS HRISTOS ar fi deacord cu ceia ce voi ati facut cu ,,ACEST IDOL,,pe care l-ati pus in fata adunarii ???
Oare de ce nu puteti vedea ca tocmai ,,ACESTUI IDOL,,i se inchina toata lumea asa zisa,,,CRESTINA,,???
Urasc,,BRADUL DE CRACIUN,,pentru ca nu IL reprezinta cu nimic pe Domnul Isus Hristos,si din pricina a ceia ce reprezinta EL si ,,MOS CRACIUN,,MINCIUNA CELUI RAU,care este impodobita asa de frumos.
Suntem si noi la fel ca Poporul Israel din vechime,ne-am intors fata de la DUMNEZEUL VIU SI ADEVARAT catre ,,IDOLII,,acestei lumii si ne inchinam lor,ba chiar si in locul Lui Cel Sfint care ar trebuie sa fie,,Un locas de rugaciune,,.
Este trist si dureros,Domnul Isus Hristos este cu noi si este prezent cu noi tot timpul chiar si la Biserica ,cind ne stringem impreuna,dar din pacate ,noi sintem prea orbitii de ,,IDOLII ACESTEI LUMII,,si nu putem sa-I simtim prezenta si sa-L vedem pe EL.
Oare de ce nu puteti sa va dati seama ce a ajuns sa fie,,SARBATOAREA NASTERII DOMNULUI ISUS HRISTOS,,pe care OAMENII au numit-o ,,,,CRACIUN,,,dupa ,,IDOLUL LOR,,,MOS CRACIUN,,,???
Oare de ce nu vedeti ca este un pacat ingrozitor si ca DOMNULUI ISUS nu-i place ???
UITATI-VA pe tot pamintul ,in tarile asa zise ,,CRESTINE,,ce a ajuns sa fie ,,BRADUL DE CRACIUN SI MOS CRACIUN ,,pentru ele ???
Daca ,,NOI,care suntem POPORUL LUI DUMNEZEU SI BISERICA DOMNULUI ISUS HRISTOS ,facem la fel ca ei,, ce vor vedea celelate popoare la noi ???
,,,,,VOR VEDEA EI ADEVARUL LUI DUMNEZEU,,,, ???

,,,MARTURIA NOASTRA ESTE SA TRAIM CU ADEVARAT,, CUVINTUL LUI DUMNEZEU,, SI,,NASTEREA DOMNULUI ISUS HRISTOS,, IN VIETIILE NOASTRE ,IN FIECARE ZI,FACINDU-NE ROBII GINDULUI LUI HRISTOS,,,.
Iertati-ma pentru indrazneala,eu trebuia sa va spun aceste gindurii si sa se faca voia Domnului ,sa ne cerceteze pe fiecare in parte ,,ce insemna ,,NASTEREA LUI,, cu adevarat in vietiile noastre.
Cit,despre mine,voi veni incontinuare la Biserica ,sa ma inchin ,pentru ca stiu cui ma inchin si IL Cunosc pe Domnul si Mintuitorul sufletului meu.
DOMNUL,DUMNEZEU ,sa aiba mila si sa se indure de noi,,TOTII,si sa ne curateasca Inima,Mintea si Sufletul de totii ,,IDOLII,,acestei lumii.

DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE

1 IOAN 5:21.
,,, COPILASILOR,PAZITI-VA DE IDOLI,,,AMIN.

Cu multa dragoste si respect
o tinara sora in Domnul. AMIN.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

16 Comments

 1. IATÄ UN ARTICOL DE CALITATE SI DE VALOARE.
  Fii binecuväntatä tänärä si voi care ati postat acest articol.
  Sä nu uitäm cä cel räu se preface in inger de luminä
  si vine de multe ori la noi cu lucruri neinsemnate dar care totusi sunt päcate… Lumea si firea ne invatä
  http://www.eva.ro/divertisment/utile/traditii-si-simboluri-de-craciun-pe-care-nu-le-cunosti-articol-6716.html
  cä in aceastä perioadä este vorba doar de niste traditii si nicidecum de intruparea Domnului JESHUA HAMASHIA…..
  Sä citim cu atentie Cuväntul cäci Domnul nostru nu a läsat vreo poruncä in aceastä privintä si nici apostolii nu au practicat asa ceva…
  Asa cum se amintea mai sus EL trebuie sä fie särbätorit in viata noasträ in fiecare zi…….

 2. Tanara sora in Domnul, bradul de Craciun a fost „introdus”, ca sa zic asa, de protestantul Luther, un pastor foarte sarac, pentru ca traia cu adevarat invataturile evanghelice, si care a vrut sa faca o bucurie copiilor lui in noaptea nasterii Domnului.
  Sigur ca de la Luther pana la noi lucrurile s-au schimbat mult, dar nici chiar azi nu se” inchina” nimeni bradului de Craciun. Cred ca exagerarile sunt periculoase, desi iti inteleg exasperarea in fata aspectului din ce in ce mai comercial al sarbatorilor religioase. Dar asta nu denota decat o lipsa de pregatire duhovniceasca, de care nu stiu daca se face vinovat mai mult cel ce nu stie, sau cei care ar avea datoria sa-l invete.

 3. problema in sine nu este ,numai acest „brad”care este ca sa zicem asa” varful aisbergului”ci faptul ca cea mai mare parte din Biserica crestina a devenit lumeasca si lipsita de evlavie.Vin oameni in Biserica si nu vad nici o diferenta intre cei ce sunt crestini si cei din lume.Azi traim vremea biserici care nu mai tine Lumina sus ci a ascuns-o sub obroc.Domnul sa ne ierte!

 4. Ps 4:2. Fiii oamenilor, pana cand va fi batjocorita slava mea? Pana cand veti iubi desertaciunea si veti umbla dupa minciuni?Amin

  Bradul de craciun nu este un simbol al nasterii Domnului,diavolul intotdeauna gaseste ceva de adus in mintile si obiceiurile oamenilor pentru ai distrage pe oameni de la o partasie cu Dumnezeu si la un act sfant , la o gandire haotica si diavoleasca si de a ne concetra pe impodobirea bradului ,de a face cumparaturi cat mai sofisticate si deosebite , de a cumpara cele mai scumpe daruri care nu ne sunt de nici un folos ,astfel oamenii se indeparteaza de cele sfinte cum ar fi postul ,rugaciunea si partasia sfintiilor spre cele diavolesti cumparaturi desarte si o viata desfranata plina de pofte.
  Exod 20:1. Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte si a zis:
  2. „Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei.
  3. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
  4. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.
  5. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii, pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,
  6. si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.
  7. Sa nu iei in desert Numele Domnului Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui.Amin

  De fapt toate Sarbatorile de Iarna, nu au nimic in comun cu adevarata religie crestina. Sunt PAGANISM curat. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne bucuram in aceste zile si sa nu fim fericiti. Sa ne bucuram si sa fim fericiti, dar sa nu legam toate aceste sarbatori de Viul si ADEVARATUL Dumnezeu. Ele nu au nici o legatura cu El. Fiul Sau Isus Hristos nu s-a nascut pe 25 decembrie. Biblia nu specifica nimic in acest sens, si in consecinta NIMENI de pe Pamant nu stie data exacta a nasterii Salvatorului lumii. Bunul Dumnezeu a considerat ca acest lucru nu este important pentru noi ca sa-l stim. Important pentru noi muritorii este ca s-a nascut si ne-a salvat. Asta este tot ce conteaza. Dumnezeu nu are nevoie ca sa-i serbam noi zilele Lui de nastere. Pentru El lucrul cel mai important este sa ne aduca pe cat mai multi ACASA, in Imparatia Lui cea vesnica, ca sa fim vesnic in siguranta, bucurosi si fericiti, si sa nu ne mai temem nicodata de nimic. Credem sau nu credem. Eu va doresc sa CREDETI .Ar fi bine sa credeti fratilor si surorilor si sa nu va potriviti veacului acestuia care umbla in minciuna in inchipuiri desarte si destrabalare fara a avea nimic comun cu Domnul nostru scump Isus Hristos.
  Am crezut si eu odata dar Domnul m-a luminat sa vad si sa inteleg ca El vrea altceva de la mine si de la noi cei CRESTINI, pocaiti si cei botezati in Numele Lui Isus Hristos ,pocainta si Nasterea din nou ,e mult mai importanta si INIMA NOASTRA INTREAGA ,daruita Lui ISUS. Chiar si oferirea de cadouri care ar putea parea un lucru onorabil si crestinesc, a fost la origine tot un obicei pagan legat tocmai de sarbatoarea Saturnaliei romane. Lucrurile au devenit atat de confuze încat trebuie sa dovedim o deplina seriozitate în atitudinea noastra personala fata de aceasta problema.MAI ALES PASTORII CARE SE UNESC CU IDOLII SI LUMEA NECRESTINA.
  FRATILOR E MULT MAI GRAVA SITUATIA DECAT CREDEM SAU NE INCHIPUIM,CONFUZIA E GRAVA SI SE PEDEPSETE.
  Nu confundati ziua craciunului , cu Nasterea Domnului ,e BLASFEMIE(BLESTEM PESTE NOI OAMENII).
  DOAMNE AI MILA DE NOI.:(

 5. Cand am citit articolul tau, credeam ca e o GLUMA!!! Draga mea „sora”, nu am prea inteles de ce te-ai ascuns sa iti zici si numele. Cand proroci din vechime au prorocit au zis Isaia – Isaia, Ieremia – Ieremia, Ezechia – Ezechia. Arata-mi pe un singur om din Bibile care a avut un cuvant de zis si si-a ascuns numele? Daca tu te ascunzi in numele o „sora in Domnul ” scuza-ma dar cred ca exagerezi crezand ca un crestin chiar va crede ca esti o”sora un Domnul”, nu avem de ce sa ne incredem in ce ne zice unu si altu si e rusinos. Si totusi daca esti atat de pornita impotriva „bradului de craciun pe care l-au pus fratii si surorile tale in Biserica daca tu chiar esti o sora in Domnul dupa cum susti tu ca esti, atunci stergeti articolul cu rusine si dute si munstrai cu Duhul Blandeti pe fratii si suroriile tale si daca chiar esti Copilul Domnului te vor asculta. De iti faci fratii de rusine pe un forum crestin? Dute si fa ceva nu CRITICA, incepe sa fi tu schimbarea din Biserica ta fa o trezire in Biserica ta, fi tu exemplul pentru fratii tai. Trist si rusinos e articolul tau, cat te rogi pentru Pastor? Cat te rogi pentru Biserica? Atata vei si avea. Nu te mai uita la bradul ala, la care iti garantez eu ca nici un pastor sau frate sau sora nu sa dus sa se inchine la brad, daca tu zic ca se inchina la brad cineva inseamna ca habar nu ai ce inseamna inchinare, e ridicol sa afirmi asa ceva ascunzandu-te dupa „o sora in Domnul”. Ridca-ti ochii aia din nimicurile alea la care te tot uiti si uitate cate Suflete sunt flamande, cati copiii nu au cu ce sa imbraca, le e frig, multi zac in orferinate si cred ca sunt singuri pe lume, dute la ei si spunele un mesaj din partea Domnului sa sti ca e cineva pe lumea asta si ii iubeste. Dute sora mea si cere-ti iertare la Domnul, la fratii tai ca i-ai batjocorit in fata altora, munstrai si vei avea mult mai mult de castigat. Domnul sa iti lumineze mintea si inima sa te umple de intelepciune sa ai o trezire spirituala si ridica-ti ochii. Amin.

 6. … cunoasterea istoriei este importanta pentru ca ea determina viitorul…”bradul ” a fost venerat in vechime ca zeu (fiind considerat superior celorlati copaci pentru frunza pe care o pastreaza verde tot anul)…era pus in mijlocul unei ape iar credinciosii veneau si se plecau cu fata spre luciul apei si isi exprimau adorarea stand cat mai mult asa…asa se inchinau si ii dadeau ei cinste…in 1999!am scris bine 1999 in Viena au restaurat acest fel de cinstire a bradului impodobind un brad cu globuri de aur si asezandul in mijlocul unei ape au stat nu mai putin de 30 de minute avand fata apx lipita de luciul apei…oare sa aibe prezenta bradului vreo radacina serioasa de paganism? daca nu de ce i s_a alaturat si cantarea „o brad frumos cu cetina tot verde”? ce glorie aduce ii aduce lui DUMNEZEU?PE CINE CINSTESTE?…nu iubesc cearta de vorbe dar vreau sa recunoastem adevarul bradul nu are nimic comun cu SARBATORIREA NASTERII LUI ISUS HRISTOS! ce sa va mai zic sa aveti parte de SARBATORIT

 7. Originea pomului de crăciun

  Cu ani în urmă am devenit foarte atent la un studiu de istorie a bisericii a preotului Albert Lüscher. În acesta el a scos la iveală fundalurile sărbătorii noastre tradiţionale de crăciun. A trebuit să recunosc că am slujit peste două decenii unei tradiţii pe care n-am înţeles-o deloc. Ca şi creştini, noi avem dreptul la adevăr. Trebuie să ştim ce facem. Ştii tu în ce legătură se află pomul de crăciun cu Domnul nostru Isus Hristos? Ştii tu ce au a face ramurile, cadourile, podoaba şi luminile cu Mântuitorul nostru? Ca să nu fie nevoie să citeşti o carte întreagă cu privire la această temă, eu rezum pe scurt în acest capitol cele mai importante aspecte.

  În primul rând m-am mirat de realitatea imposibilităţii ca ziua de 25 decembrie să fie ziua de naştere a Domnului, pentru că în această vreme turmele de oi nu se aflau deloc pe păşuni. Acestea erau aduse în grajduri deja la sfârşitul lui octombrie, fiindcă şi în Palestina există o iarnă aspră. Despre această realitate mărturiseşte şi cuvântul lui Isus din Mat.24.20: „Rugaţi-vă ca fuga voastră să nu fie iarna…” Biblia ne relatează că Isus S-a născut în timpul unui recensământ al populaţiei. Întreaga zonă răsăriteană a pământului se afla astfel pe drum în călătorii anevoioase, în parte lungi (Luc.2. de la v.1) .Cezarul August nu ar fi instituit niciodată un asemenea „pelerinaj” în mijlocul iernii. Pentru mame şi prunci ar fi fost mult prea greu. Dar corespunzător Scripturii toţi aceşti oameni erau în călătorie şi turmele împreună cu păstorii lor se aflau noaptea pe păşunile lor.

  Atunci biserica de ce sărbătoreşte totuşi în decembrie ziua de naştere a lui Hristos? Şi de ce chiar în ziua a douăzeci şi cincea?

  Fapte dispărute

  Chrysostomus, un martor curajos şi martir al lui Isus, ne pune o chestiune încă stringentă în noi, atunci când el scrie în anul 380 după Hristos:
  „Nu au trecut zece ani de când ni s-a declarat public această zi (crăciunul)!”

  De ce nu au sărbătorit creştinii timp de trei secole crăciunul? Motivul este de găsit în indicaţiile proprii ale lui Isus. El nu a rânduit naşterea Sa, ci Cina ca sărbătoare în amintirea Lui. Aşa că creştinii primelor secole sărbătoreau exclusiv moartea şi învierea lui Isus şi nu vedeau nici un motiv pentru o sărbătorire suplimentară a zilei ne naştere.

  Dar din motive strategice biserica romană a fixat în anul 336 după Hristos ziua de 25 decembrie ca zi de naştere a Domnului. Atunci a existat o opoziţie foarte puternică prin biserica locală. Timp de 213 ani biserica din Ierusalim s-a împotrivit acestei serbări a crăciunului, care acum trebuia sărbătorită la 25 decembrie. Asemenea realităţi ale istoriei bisericii ar trebui să ne dea de gândit!

  Care a fost motivul atâtor împotriviri puternice? Motivul era în mod deosebit ziua de 25 decembrie. Pentru că în această zi, de peste 1900 de ani se sărbătorea deja o sărbătoare renumită între păgâni: sărbătoarea în cinstea împărătesei cerului din Babilon şi a fiului ei zeu! Originea acestei sărbători se afla în prostituata Semiramida şi Nimrod, primul puternic de pe pământ, întemeietorul Babilonului (Gen.10). Chiar această sărbătoare babiloniană a fost în primele secole pentru mulţi păgâni motivul principal ascuns pentru care ei nu se întorceau la Isus Hristos. Căci atunci ei ar fi trebuit să renunţe la această sărbătoare şi alte sărbători păgâne.

  De aceea Roma a impus din motive strategice ziua de 25 decembrie ca zi de naştere a Domnului. În această zi păgânii ar putea ca în locul mamei lui Adonis, zeul soarelui, „marea zeitate mijlocitoare”, să cinstească simplu pe Dumnezeul Isus Hristos şi prin aceasta nu era necesar să renunţe la festivităţile lor. Predicatorii creştini răsăriteni au numit această decizie o nechibzuinţă evidentă. Creştinii mesopotamici i-au numit pe fraţii lor din vest chiar idolatrii şi închinătorii soarelui.

  De ce idolatrii? Nu era prea dur? Dar cum era sărbătorit acest 25 decembrie de către păgâni? Punctul central al acestei festivităţi îl reprezenta un pom. În Egipt era palmierul numit „Baal-Tamar” şi în Roma era pinul „Baal-Berit”. Înţelesul era acelaşi. Pomul îl reprezenta pe Mesia păgân. Acest pom era împodobit cu sclipici şi lumini şi prin acesta era simbolizat zeul Nimrod înviat din moarte. Nimrod şi femeia lui prostituată Semiramida erau cunoscuţi ca întemeietorii unei religii oculte, care a îndepărtat nenumăraţi oameni de la credinţa patriarhală. Când Nimrod a murit, Avraam era în vârstă de aproximativ 9 ani (1987 înainte de Hristos). Când acest pom stătea în toată strălucirea luminii sale, el era lăudat şi cinstit. Se ţinea un festin de mâncare şi băutură şi se ofereau reciproc cadouri. Totul în cinstea femeii-zeu a cerului şi al ei „fiu-zeu”. Orgiile execrabile de mâncare erau în acest timp la ordinea zilei. Dragii mei, vi se pare cumva cunoscută această desfăşurare?

  Atenţionări uitate

  De aceea Tertulian, renumitul părinte al bisericii, a scris creştinilor în secolul trei: „Duhul Sfânt le reproşează evreilor festivităţile lor.” El spune mai departe: „Sabatele voastre, se spune, lunile noi şi ceremoniile le urăşte sufletul Meu. Dar de către noi creştinii, pe care nu-i interesează deloc sabatele, lunile noi şi zilele cândva plăcute lui Dumnezeu, se sărbătoresc Saturnaliile (25 decembrie), festivităţile Ianus (anul nou), solstiţiile de iarnă şi Matronaliile. Se revarsă cadourile şi sună banii de anul nou. Jocurile şi ospeţiile devin gălăgioase. Credinţa păgână se comportă mai bine cu oamenii ei. Aceasta nu se foloseşte de nici o sărbătoare creştină pentru sine. Păgânii nu ar participa nici la o duminică şi nici la Rusalii, chiar dacă le-ar fi cunoscute, pentru că se tem să fie consideraţi creştini. Dar noi nu ne temem să ne lăsăm descrişi ca păgâni.” („Despre idolatrie”, vol.1, cap.14)

  Prin urmare, ce are comun pomul de crăciun, ramurile şi luminile cu Domnul nostru Isus Hristos? Privit lucid – nimic. Pomul de crăciun este neschimbat chipul idolului „Baal-Berit” – spre cinstea hulitorului de Dumnezeu Nimrod şi a mamei babilonice a prostituatelor, Semiramida. De altfel de-a lungul secolelor ea a fost reprezentată ca femeia cu un potir de aur în mână, căreia i s-a adus închinare (asem. Apoc.17.1-6) .

  „Să recunoaşteţi după roade.” Să recunoaştem şi după roadele următoare dacă tot „pomul” este bun sau putred.

  În nici un timp al anului:

  – nu promovează o acţiune mai multă „unitate” între oamenii fărădelegii şi temătorii de Dumnezeu. Deodată sub pom toţi cântă împreună „Domnului” – şi imediat după aceea continuă dispreţul şi „prigoana”.

  – nu promovează o festivitate mai multă ceartă şi despărţire (scandaluri de familie există înainte de toate de crăciun).

  În nici un timp al anului:

  – nu provoacă o festivitate mai multe sinucideri, oamenii au mai multe depresii şi probleme.

  – nu produce o festivitate atât de mult stres, înjurături şi plângeri.

  – nu se cheltuiesc mai mulţi bani pentru lucruri inutile. Cu aceştia s-ar putea ameliora desigur mai mult foamea în lume decât din economiile făcute prin dezarmare…

  – nu are loc o festivitate aşa numită creştină care să se desfăşoare mai necreştineşte:
  – ospeţe, beţie, curvie, batjocură… (… acum mamă, cântă-ne una, etc.)

  – nu sunt caseriile lucrărilor de misiune atât de goale – Dumnezeu este jefuit în Numele Lui!

  – nu se practică ritualuri mai ascunse. Sau am ştiut vreodată pe cine reprezintă acest pom etc?

  – nu se sărbătoreşte o slujbă divină mai anormală, mai impersonală, mai eretică şi mai mistică.

  – nu domină în acelaşi timp alături de o făţărnicie evlavioasă o atât de tăcută toleranţă a creştinilor! Nu se îndrăzneşte tulburarea acestei „păci fermecătoare”.

  Cu toate aceste anomalii evidente, trebuie să constatăm în mod obiectiv: cu nici o tradiţie nu sunt şi creştinii mai mult înrădăcinaţi decât cu tradiţia crăciunului. Cu sărbătorile de Rusalii şi de Paşti (aceasta are aceeaşi origine) pot să nu fie, dar ce ar fi crăciunul fără pomul cu lumini şi tot ce are legătură cu acesta? Ce ar crăciunul fără 25 decembrie şi fără cadouri şi rămurele? Dacă acum ai probleme în ce mă priveşte, atunci permite de încheiere să ţi se spună ceva despre idolatrie.

  Unde începe idolatria?

  1. Corespunzător mărturiei Scripturii idolatria începe nu la îngenuncherea înaintea unui chip. Blestemul începe deja la punerea sau producerea unui chip idolatru. Citeşte Deut.27.15 şi 4.23-24 .

  „Să nu aduci nici (măcar) o urâciune (chip idolatru) în casa ta, ca să nu fii şi tu blestemat ca şi ea; să ai cea mai mare groază de ea şi s-o urăşti: este o blestemăţie” (Deut.7.26).

  2. Idolatria înseamnă: „Folosirea unei reprezentări vizibile în locul Dumnezeului celui viu, căreia i se aduce adorare, care în adevăr I s-ar cuveni Domnului.” „O brad frumos, o brad frumos, ce verzi sunt frunzele tale …”

  3. Idolatria este idolatrie chiar şi dacă ea se practică din neştiinţă (Efes.5.5 ; Col.3.5 ). Simpla dragoste pentru bani Biblia o numeşte deja idolatrie. 1Sam.15.23 : dragostea de sine, încăpăţânare şi neascultare sunt de asemenea idolatrie.

  4. Cea mai oribilă formă a idolatriei este adorarea obiectelor străine în Numele lui Dumnezeu: „MIE aţi adus voi jertfe şi daruri de mâncare în timpul celor patruzeci de ani în pustie, casa lui Israel?” (citeşte Amos 5.21-26 ). Fraţi şi surori, inima lui Dumnezeu sângerează de milenii datorită unei astfel de conduite. De câte ori nu Se plânge El în Sfintele Scripturi: „… şi înălţimile n-au dispărut”? Ei au jertfit dumnezeilor străini şi demonilor (1Cor.10.20) , şi aceasta în Numele Domnului!

  Când am publicat pentru prima oară acest mesaj în 1987, scurt timp după aceea m-a vizitat un învăţător de şcoală biblică cam iritat. El a fost indignat şi atacat de expunerile mele. El mi-a cerut de mai multe ori să-i spun dacă în ochii mei el este un închinător la idoli. Ce s-a întâmplat? Deja cu câteva zile înainte de a apărea articolul meu cu privire la originea pomului de crăciun, acest învăţător îşi declara entuziasmat în faţa studenţilor săi din şcoala biblică cea mai nouă cucerire a sa: era un pom de crăciun sintetic „made in USA”. El le-a povestit lor, şi după aceea şi mie, cum deja cu două săptămâni înaintea crăciunului el a instalat acest pom în camera sa de zi şi apoi dimineaţă de dimineaţă în lumina acestuia şi-a ţinut „timpul de stat înaintea Domnului”. El a venit la mine ca să mă convingă de nevinovăţia sărbătorii de crăciun şi de îngustimea inimii mele. Dar când el mi-a descris în toate culorile ce fel de simţăminte fericite şi chiar mistice l-au inundat în timpul de stat de dimineaţă înaintea Domnului sub pomul cu lumini, eu mi-am întărit inima înaintea lui Dumnezeu în această chestiune. În Numele lui Isus vă avertizez pe voi, copii ai lui Dumnezeu – să nu faceţi asemenea acestor învăţători rătăciţi! Eu mi-am tras mâna de la astfel de practici sufleteşti-demonice şi păşesc astăzi ca martor împotriva unor astfel de oameni. Eu mă curăţesc de tot sângele idolatriei avertizând prin mărturie: Înaintea lui Dumnezeu, între pomul nostru de crăciun şi un „idol Buddha” nu este absolut nici o deosebire. Chip de idol este chip de idol.

  Îi vom mai tolera mai departe pe dumnezeii străini? Sau ne vom dărâma în sfârşit înălţimile?

  Dumnezeu să-ţi dea acum înţelepciune şi har! (Iac.1.5) .

  „Dimpotrivă, ce jertfesc păgânii, jertfesc demonilor şi nu lui Dumnezeu. Şi eu nu vreau ca voi să fiţi în părtăşie cu demonii.”
  „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.”

  ************

 8. Am citit mesajul scris de tinara sora in Domnul si comentariile scrise ca raspuns la acesta . In legatura cu mesajul scris, admir curajul acestui suflet care si-a exprimat nemultumirea ei cu privire la vederea acelui brad de craciun in Adunarea sfintilor. Nici eu nu sunt de acord cu expunerea unui simbol lumesc in Biserica lui ISUS HRISTOS. Probabil ca nu este primul an in care acel brad este pus in BISERICA si daca nimeni nu a luat atitudine, sau daca fratii si surorile din acea biserica nu s-au sesizat, asta denota acceptarea acelui simbol si acelei traditii populare. Ignoranta nu este o scuza iar daca in crestinatate inca se mai practica acest obicei, este bine sa cercetam Istoria Bisericii si sa nu acceptam orice explicatie care ni se pare ca ar fi buna. Este adevarat ca traim zilele de pe urma si ca Scriptura se implineste sub ochii nostrii. Vedem cum avertizarile Duhului Sfant sunt mai relevante pentru societatea in care traim astazi decat cea de acum 2000 ani. 1 Ioan 16-17: „Caci tot ce este in lume: pofta firii panantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume. Si lumea si pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac.” Vreau sa marturisesc ca toata atmosfera legata de sarbatorirea craciunului, cand cei mai multi nu se gandesc decat la cadourile pe care trebuie sa le cumpere ( daca au bani) sau la ceea ce o sa primeasca, apoi aglomeratia din magazine si spiritul mercantilist al unor patroni de magazine, imi provoaca un sentiment de compatimire,( sa nu zic dezgust, e un cuvant cam dur), vazand superficialitatea cu care sarbatoresc multi „crestini ” Nasterea Mantuitorului. Cu totii stim si vedem prea bine ce se intampla in Romania, iar prin alte tari, ce sa mai zic, acolo e si mai trist. Mass-media, TV si comertul este inundat cu imaginea „Mosului” iar reducerile de preturi ii atrag pe oameni sa cumpere tot mai mult, peste posibilitatile lor materiale si sa faca datorii pe care vor munci cu greu sa le plateasca apoi. In toate magazinele este pus intr-un loc special un BRAD cat mai frumos impodobit, cit mai stralucitor, apoi „Mosul Craciun” colinda imbracat in costumul specific, dar putini sunt cei care inteleg semnificatia Nasterii lui Isus intr-un staul. Ce frumoasa lectie de umilinta ne-a dat FIUL, cand a ales sa renunte la Gloria si Stralucirea Cereasca, pentru ca noi sa-L cunoastem pe Tatal Ceresc. Cuvantul Sfant spune sa cercetam toate lucrurile si sa pastram ceea ce e bun.Este traditia impodobirii bradului de Craciun si a „Mosului Craciun” ceva ce Biserica Domnului Isus ar trebui sa pastreze? Multi oameni isi doresc si isi ureaza un Craciun fericit, magic chiar, dar unde este Sarbatoritul? Personal nu cred ca intentia tinerei care a scris mesajul acesta ar fii fost sa-i critice pe pastorii bisericii pe care o frecventeaza, si nu inteleg de ce „sora Maria” spune ca ar trebui sa-si ceara iertare pentru ca a scris acest articol. Daca este ceva gresit in a pastra traditia in biserica, atunci de ce un suflet care-si exprima opinia bazata pe credinta ei, ar trebui sa fie criticata, iar „sora Maria” sa fie prima care sa arunce cu „pietre” in ea. Libertatea de a ne exprima in cuvinte este un drept pentru care au murit atatia oameni, iar acest suflet nu a pretins ca vorbeste din partea Domnului, asa cum a insinuat „sora Maria” in comentariul plin de un duh de judecata si de critica. Fiind crestini, ar trebui sa dam dovada de ingaduinta si daca cineva este mai slab in credinta, sa-l ridicam cu Duhul Adevarului si al Blandetei, nu cu vorbe de ocara. Oare „sora Maria” este „clarvazatoare” si stie cumva cat de mult se roaga aceasta tinara sora in Domnul pentru pastorii Bisericii pe care o frecventeaza, sau stie ceva despre viata personala a ei, sau despre marturia ei in societate? Oare ce vede „sora Maria” cand isi ridica ochii spre crucea de la Golgota si priveste Fata insingerata si ochii plini de lacrimi ai Celui care a spus: „Tata, iarta-i caci nu stiu ce fac”.? Usor este sa aruncam cu vorbe, dar si acestea pot ucide un suflet . DOMNUL ISUS A MURIT PENTRU CA NOI SA ARATAM LUMII CA NE IUBIM UNII PE ALTII. AMIN.
  Interesant comentariul lui Max si al celorlalti, pentru care vreau sa le multumesc, caci au imprastiat lumina in legatura cu un simbol in aparenta minor, dar care provoaca atita dezbinare intre crestini. Traditia sarbatoririi Craciunului si a bradului de craciun este asa de bine inradacinata in poporul roman si in crestinatate incat nu stiu cum si ce ar trebui sa facem ca sa schimbam ceva, pentru ca adevarata semnificatie a Nasterii Mantuitorului sa fie prezenta in inimile oamenilor in fiecare clipa a vietilor noastre, nu doar pentru o zi. Doresc ca binecuvantarile sfinte ale DOMNULUI NOSTRU ISUS HRISTOS, IUBIREA TATALUI DIN CERURI SI CALAUZIREA DUHULUI SFANT sa fie si sa ramana cu noi cu toti, de acum si-n veci. AMIN.

 9. Draga don’soara care esti extrem de stresata ca s-a pus un brad in biserica: personal, iti recomand un manual de clasele I-IV de limba romana pt ca urla saraca de felul in care o maltratezi.
  In al doilea rand, crestinii nu-s niste oameni prosti, deci ar trebui sa fie educati.
  In al treilea rand, daca tu ai vazut un brad in biserica si ai priceput ca oamenii se inchina la el, atunci du-te mama draga si mai deschide o carte, e nevoie de cultura. Oamenii ca tine nu-s liberi in Hristos si nu-i lasa nici pe altii sa fie. Nu face o lege din ce nu-ti place tie. Faci crestinismul sa para ceva extrem de greu, cand de fapt e usor. Nu suntem ingraditi, nu suntem sub lege, ci sub har.
  Eu am inteles de curand ca nu tre’ sa-i criticam nici pe cei care vin la biserica cu fuste scurte sau unghii facute. Bradul e o chestie de decor, infrumuseteaza. Nu inseamna ca daca paganii ii aduceau jertfe, si noi facem la fel. Dumnezeu iti da intelepciunea de a pricepe ca e un pom care nu inseamna nimic.
  Crestinismul e dragoste. Iubeste-i pe ceilalti si ingaduie-i si sa vezi ce bine o sa te simti. Nu te mai lega de brazi, de scarile cu gresie, de chiuveta de la baie care nu-i destul de alba etc. Astea-s prostii si nu te lasa sa te bucuri. Dumnezeu se uita la inima noastra si nu la un brad.

 10. Unde începe idolatria?

  1. Corespunzător mărturiei Scripturii idolatria începe nu la îngenuncherea înaintea unui chip. Blestemul începe deja la punerea sau producerea unui chip idolatru. Citeşte Deut.27.15 şi 4.23-24 .

  „Să nu aduci nici (măcar) o urâciune (chip idolatru) în casa ta, ca să nu fii şi tu blestemat ca şi ea; să ai cea mai mare groază de ea şi s-o urăşti: este o blestemăţie” (Deut.7.26).

  2. Idolatria înseamnă: „Folosirea unei reprezentări vizibile în locul Dumnezeului celui viu, căreia i se aduce adorare, care în adevăr I s-ar cuveni Domnului.” „O brad frumos, o brad frumos, ce verzi sunt frunzele tale …”

  3. Idolatria este idolatrie chiar şi dacă ea se practică din neştiinţă (Efes.5.5 ; Col.3.5 ). Simpla dragoste pentru bani Biblia o numeşte deja idolatrie. 1Sam.15.23 : dragostea de sine, încăpăţânare şi neascultare sunt de asemenea idolatrie.

 11. Credinţa păgână se comportă mai bine cu oamenii ei. Aceasta nu se foloseşte de nici o sărbătoare creştină pentru sine. Păgânii nu ar participa nici la o duminică şi nici la Rusalii, chiar dacă le-ar fi cunoscute, pentru că se tem să fie consideraţi creştini. Dar noi nu ne temem să ne lăsăm descrişi ca păgâni.”

 12. Oamenii bunii va pierdeti timpu fara rost daca stati si tot analizati ce face sora sau fratele din biserica, si nici macar nu ai curajul sa mergi si sa le zici la frati in fata, nu ascunzandu-te dupa un nume. Sora „Elena” atata timp cat tu vezi Mosu de la Tv, MassMedia inseamna ca ai timp sa il vizionezi. Trist, eu nu cred ca am afirmat undeva ca e „chiar indicat” sa punem bradu in mijlocu Bisericii clar nu isi are rostu, si nu am aruncat cu pietre in „Sora in Domnul” am zis un adevar sa nu ne facem fratii de rusine pe Forumuri. E RIDICOL. Sora in Domnul unde e zidirea care ar trebui sa ne faca oamneii mai buni in articolul tau????????? Domnul sa ne de-a intelepciune…!

 13. super articolul dar cred ca e lipsit de puterea de ai trezi pe pastorii adormiti de mult la umbra binefacatoare a bradului. si stiti ceva e doar inceputul sfirsitului.pastorul croitor vasilica s-a gindit cum poate sa mai atraga atentia si nu numai,asupra dinsului si a venit si ideea >un muzeu > <si ca sa vezi are deja multi sustinatori pentru gloriosul proiect.deci in concluzie sub brad dorm multi rau de tot.

 14. Draga Doru,
  Tipa cu bradu are peste 10 ani deci tre sa stie sa scrie in limba romana. Gramatica se invata in clasa a patra, nu-ti trebuie facultate ca sa stii sa pui 2 i.
  Nu i-am recomandat din dragoste manualul de romana pt ca n-o iubesc [n-o cunosc]. Dragostea presupune cunoastere. Pot cel mult sa nutresc pt ea sentimente neutre si sa o stimez insa respectul se castiga, nu se ofera.
  Nu cred ca Lui Dumnezeu ii plac crestinii analfabeti, doar ca El ne primeste in Rai si fara prea multa scoala.
  Eu n-am mai facut greseli din clasa a cincea, insa vezi ca tu mi-ai scris „s-a faci” ceea ce e gresit si rusinos, e mizer sa nu-ti cunosti propria limba. [si „sorei”, e de fapt „surorii”, „sorei” = sora medicala adica asistenta].
  Sfantul Augustin spunea „Iubeste-L pe Dumnezeu si fa ce vrei”. Asta inseamna sa faci conform Scripturii, nu ce vrei tu, ca daca faci sex premarital aia nu mai inseamna ca-L iubesti pe Hristos.
  Domnul sa fie si cu tine! <3

 15. Draga Arrasel, sunt sotia lui Doru si vreau sa-ti scriu in numele lui un mesaj. Greselile lui de tipar sunt din graba si neatentie, dar nu pentru faptul ca nu cunoaste limba romana. Totusi este cadru didactic nu un analfabet! Si tu ai facut o gresala chiar daca te lauzi, de exemplu ‘tre’. Si la capitolul articole gramaticale stai cam prost, de exemplu ‘bradu’. In concluzie toti putem gresi, dar aceasta nu inseamna ca suntemm analfabeti.

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: