ULTIMELE STIRI

Caracterul educativ al Sarbatorii Nasterii Lui Isus

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

TEXT: Isaia 6:9 Introducere: Orice cuvânt al Scripturii este plin de semnificaţie, nimic nu este scris la voia întâmplării. Exemplu: Isus Hristos ar fi putut fi zdrobit undeva într-o temniţă,  dar Dumnezeu a hotărât să fie pus pe o cruce, pe un deal. Dar cum omului îi place să trăiască având deja capul în tărână, Dumnezeu, i-a dat şansa să se uite spre cer . Hritos a venit în lume ca să ne înveţe că este diferenţă între: 1. A AVEA şi A FACE .  “ Căci un Copil ni s-a născut..”


Explicaţie: Dumnezeu nu promite şi apoi să nu se ţină de cuvânt. La Dumnezeu nu vine criza ca să-I încurce planurile…. Cu şapte sute de ani înainte de naşterea lui Isus, Dumnezeu vorbeşte despre acest eveniment ca şi cum s-ar fi consumat deja, atât de mare i-a fost hotărârea.

Ilustraţie: Săptămâna trecută am ieşit cu studenţii de la Arad în oraş la evanghelizare. In gara un om mai în vârstă era bolnav şi necăjit. Tinerii au vrut chiar acolo să se roage să-l vindece Domnul. Omul nu a fost de acord pe motiv că-şi pierde pensia dacă îl vindecă Domnul.Ciudată hotărâre…

Aplicaţie: Crăciunul nu se cere a fi stereotip, o copie a anilor trecuţi cu oboselă, cu criză de fiere de la sarmale şi miros de usturoi în Adunare; Dumnezeu, pretinde hotărâri noi ca şi cum ar fi împlinite deja.

2. A ŞTI şi A EXPERIMENTA . “….un Fiu ni s-a dat….

Explicaţie: Aici se potriveşte ceva de genul: “cunosc dar nu mă ajută”.  Oamenii cunosc în mare parte ce s-a petrecut când a venit Isus în lume, dar nu le prea foloseşte pentrucă nu-L au, deşi Scriptura ne spune că “….un Fiu ni s-a dat….

Ilustraţie: Uneori suntem ca Marta, care exprima mare cunoştinţă: „Doamne, dacă ai fi fost aici, n-ar fi murit fratele meu!  Dar şi acum, ştiu că orice vei cere de la Dumnezeu, Îţi va da Dumnezeu.” Observaţi cum foloseşte verbul:”ştiu”? Isus i-a zis: „Fratele tău va învia. ” Priviţi din spusele femeii până unde ne duce ştiinţa noastră fără experienţă:  „Ştiu” I-a răspuns Marta „că va învia la înviere, în ziua de apoi.”

Aplicaţie: Crăciunul nu se cere a fi asistat, ci trăit, experimentat; adică să primeşti ce ţi s-a dat. Fără Hristos o fi mare plictiseală şi anul acesta la biserică. Cu atâtea programe va fi un chin…. Un frate rrom se ruga la noi dupa mai multi ani de stăruinţă: „botează-mă, Doamne, nu mă mai chinui..”

3. A FI şi A AVEA . „şi domnia va fi pe umărul Lui”

Explicaţie: Teoria lumii (societatea de consum) ne învaţă că dacă avem, suntem(cineva). Dumnezeu ne învaţă că pentru a avea cu adevărat, trebuie prima dată să fim. Ce să fim? Robii Celui care are  domnia …pe umărul Lui. Nu putem sărbătorii cu frigiderul plin şi inima goală. Gradul acesta al domniei aşezat pe umărul nostru e prea greu, ne bagă în scunele bisericii, ne bagă în pământ. De aceea au oamenii mari greutăţi. Îi apasă greutatea gradului în jos.

Ilustraţie: La acestă sărbătoare oamenii caută tot felul de îndulcitori pentru sufletele acutizate în apatie faţă de semeni. În colinde punem tot felul de zorzoane ca să ne bucurăm şi noi cumva; să fim înduioşaţi: „micuţel, înfăţăşel” etc.

Aplicaţie: Crăciunul nu se cere a fi doar reconstitut (cu staul,cu iesle, păstori, etc.). Sărbătoarea Întrupării lui Isus, pretinde supunere faţă de autoritatea Scripturii.Hristos este Logosul întrupat.

4. A FI NUMIT şi  RENUMIT „Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.”

Explicaţie: Hristos n-a venit în lume ca să o impresioneze: Isaia 53:2 „ El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă…”. Hristos a venit în lume ca să o co-resposabilizeze, să o transfigureze, să o restaureze. Numele trebuie să ne fie nepătat, renumele trece.

Ilustrţie: „Am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer” a zis Isus ucenicilor. Nu vă bucuraţi de stralucirea fulgerului care pentru putin timp brazdează cerul şi apoi se stinge. Aceasta însemnă renume.

Aplicaţie: Odată n-oi mai fi păstor; în cer oile nu se vor mai rătăci. Odată nu vei ma fi om de ordine; în cer nu va fi dezordine. Cei ce au numele (nu renumele) scrise în ceruri, se vor naşte şi ei. Nu în grajd, ci în glorie.

Fulgii albi de afară îmi aduce aminte de zborul nostru spre cer. Vom fi ca nişte fulgi care vom zbura spre cer; colegi de zbor cu Pavel, cu Petru, cu toti sfinţii. Rezervă-ţi biletul !

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea, Te astept in fiecare Vineri

Banner sbro.ro/

Banner http://www.kerigma.ro/01.05.2010 Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011 Banner complex-turistic-puiu.ro/31.12.2010

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27435 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: