ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Somul nepăsării

De ce oare este atât de periculos acest somn? Somnul nepăsării ne depărtează de calea dreaptă, atunci când cineva doarme în nepăsare devine un om condus de vânt, şi când eşti condus de vânt te duci în coace şi în colo. Biblia ne învaţă să veghem la timp şi ne la timp, şi de ce oare? Tocmai din cauza somnului nepăsării. Atunci când veghezi în post şi rugăciune te încarci cu energie, te umpli de puterea lui Dumnezeu, iar somnul stă departe de tine şi oboseala fuge. De ce unii fraţi ajung victime ale acestui somn? (Biblia ne spune că sunt mulţi cei ce dorm) deşi îi vedem că par a fi cineva totuşi dorm din ce în ce mai adânc. Acest somn provine din însăşi nevegherea lor dar şi a Biserici şi a pastorilor. Acea biserică va fi trasă la socoteală în ziua judecăţii şi vai va fi de acel pastor. Pavel din temniţă se interesa de turma lui, nu înceta să se roage pentru ei, aşa în lanţuri cum era îşi făcea datoria pe care i-a dat-o Dumnezeu. Astăzi deşi e atăta libertate nici 1 % din pastori nu îşi mai fac datoria, şi ştiţi de ce? somnul nepăsării i-a cuprins, au prea multe afaceri sunt prea ocupaţi, ba chiar unii au curvit înscriindu-se în politică. (Iată lupi în piei de oaie despre care ne vorbeşte Dumnezeu). Să nu uităm un lucru noi cei care ştim aceste lucruri şi nu facem nimic, vom fi bătuţi cu multe lovituri. Fraţilor să ne trezim, chiar dacă mulţi dorm, noi să fim aceia care călăuziţi de Duhul Sfânt să îi trezim. Fraţilor nu staţi şi tăceţi când vedeţi păcatul, nu-l toleraţi oricine l-ar face căutaţi să-l îndreptaţi în dragoste este spre binele lui, nu lăsaţi să treacă vremea că va fi târziu nu zice mâine ci astăzi căci ziua de mâine nu e a mea nici a ta. Dumnezeule păzeşte-ne de somnul nepăsării.

Cum ţi-e viaţa ?

Ţi-e păzită de păcat?

Sau în somnul nepăsării

Ai uitat de Cel Prea-‛nalt.

Oare tu ce vei răspunde

Când Isus te va-ntreba

De ce n-ai primit credinţa

Nici o dată în viaţa ta?

Nu poţi spune n-am ştiut

Nici să spui că n-am putut.

Când Isus îţi va răspunde

Eu te-am vrut dar tu n-ai vrut

Cum ti-e viaţa?

Întreabă-te frate şi soră

Din somul nepăsării

Încă nu-i târziu

Să te trezeşti din nepăsare

Şi să vii la marea Sărbătoare.

Editorial scris de Margea  Florin© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Florin, Te astept in fiecare Miercuri

Banner sbro.ro/

Banner http://www.kerigma.ro/01.05.2010 Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011 Banner complex-turistic-puiu.ro/31.12.2010

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

6 Comments

 1. Ma bucur sa mai vad inca unul”trezit”si care scrie ca si mine fie in versuri fie in proza.Eu degeaba le-am scris pastorilor la timpul meu pentru ca nu au luat seama si acum vezi bine in ce stare au adus biserica.Eu am fost totusi mai bland cu ei credeam ca mai sunt10% „pe felie”dar se pare ca intre timp au trecut mai multi la”cascaval”de au ramas 1%la datorie.Cel putin am satisfactia ca nu am tacut si am avut curajul sa spun adevarul chiar daca nu am facut-o public in biserica considerand ca trebuie sa le respect autoritatea si sa nu produc tulburare in biserica dar lor personal le-am scris de multe ori si am vazut cum a lucrat Domnul sa nu mai fie pastori in biserica locala pentru ca nu au luat nici o masura de corectie.

 2. Dumnezeu sa te binecuvinteze frate Lucian , ce ma determinat pe mine sa scriu acest articol este ca am discutat cu multi pastori si aproape cu toti care m am intalnit au fost departe de adevar , toti erau bagati ori in politica ori in afaceri ,,, un singur pastor am intalnit care era adevarat pastor in rest am ramas dezamagit. multa pace

 3. Iti sustin articolul prin versurile scrise la timpul meu cand am observat si eu ceea ce scrii tu acum:
  JUDECATA PASTORILOR FALSI 1991
  V-am dat pentru o vreme prada uitarii
  Pastori nenorociti de firme
  Unii din voi adevarati “lupi”
  Bine ascunsi in piei de oaie
  “Ciripei”cu gure strambe
  Mi-ati pus pe urme un securist
  Inspirati de…un duh de”Anticrist”
  Am mers pe drum anevoios
  Avand drept calauza pe Hristos
  Dar Domnul mi-a dat inteligenta
  Sa va patrund inima in delicventa
  Mi v-a descoperit in vis de noapte
  Ce gandeati despre mine-n soapte,
  N-ati crezut in scrierile-mi toate
  Dar aveam ravna peste poate
  Sa fiu ucenic al Domnului
  Soldat in oastea crestinesca.
  V-am depistat cu ajutorul Lui
  Falsi invatatori ai vremii noastre,
  Mi-am inaltat glasul spre cerurile albastre
  Sa fac parte din”politia cereasca”
  “Strajer” pe zidurile diminetii
  Rugandu-ma in taina noptii,
  Nu din politia lumeasca
  Cu care cooperati adesea,
  Spre a adevaratilor crestini prigoana.
  Am depistat multi”lupi”printre voi,
  Cuprinsi de ambitii inalte si nevoi,
  Hranindu-va cu “oile “mai grase
  Incununandu-va de glorii false,
  Multe”oi”ati mai facut sa cada,
  Dandu-le afara din ograda
  Pentru ca nu voiau sa mai tina,
  Regulile voastre de rutina
  Formand”traditia”crestina,
  Fie cea zisa”apostolica”-n amintire,
  Sau cea neoprotestanta-n devenire,
  Atunci cand Domnul le-a deschis ochii
  Sa vada cine le sunt”lupii”.
  Caine,Caine striga sangele varsat
  Am fost in trup si ne-ai mancat,
  Ne-ai mancat si ne-ai baut,
  Lapte de la noi ai supt,
  Si-o parte din gologani
  Ce-i luai pentru sarmani
  Ai vrut a te satura
  Si de noi nici nu-ti pasa
  Cand mergeam schiopatand
  Prin ploaia de nevoi umbland
  Bolnavi in pat de am cazut
  Nu ai venit sa ne vizitezi,
  Te-ai intors din tari straine
  Cu buzunarele pline,
  Privind cu semetie
  C-ai reusit sa-ti fie bine,
  Vedem insa ca esti gol
  In inima si sufletu-ti parjol,
  De patima ce ti se scurge-n vine
  Pocainta ta-i inchipuire,
  A ramas doar o amintire
  In curand insa Domnul vine!
  Sa-si ia”MIREASA”-n cer
  Va scutura pomul de omizi ce pier
  In intunericul de afara,
  Va judeca pe cei ascunsi in Casa Lui
  Ce se dau”oi”si sunt”Fiara”
  O!Doamne Isuse vino dara!

 4. Faptul ca ai intalnit un pastor adevarat tot e bine eu nu am intalnit.In biserica locala a fost totusi un pastor de”conjunctura”pus un perioade intermediare pana venea vreun pastor”scolit”;el a fost mai aproape de caracterul unui pastor”tata”in Cristos insa nu avea cum sa ramana
  „nevirusat” intr-o atmosfera crestina nesanatoasa.L-au lucrat generatia de „reformisti””scoala-te tu sa ma asez eu in locul tau”.Vezi pe site-ul crestinortodox.ro un articol pe 15.dec unde scrie despre un sfant care datorita”darurilor mari care ii luminau sufletul”a fost pus diacon la 15 ani
  episcop la 20 ani.Ori la noi se unesc”lupii cei tineri””haita”il devoreaza pe
  „berbecul”cel batran pun un”vulpoi””papusar”care trage „sforile intereselor”in asa fel ca ne trezim cu unul”scolit””virusat”sa faca cariera teologica pus direct prezbiter(diaconia probabil a practicat-o in familia mica acasa)(nu stiu daca l-au imbracat in costum de”mos Craciun”ca sa para mai batran,se pare ca nu findca s-au ferit de”traditii”) si apoi la un an pus pastor ca sa nu mai puna Domnul pe altul si uite asa ne trezim cu”mutanti”in conducerea bisericilor si ne mai miram de ce ne pleaca oameni din biserica sau de ce striga”oile”neadormite”lup in piei de oaie”
  dupa pastorul”papusar”.Atunci cand sunt calauziti de vreun”duh de actorie”probabil unii joaca in diverse piese”crestine”dar mai cad si in cele din”fire”sau”lumesti”si se joaca de-a”lupul cu Scufita rosie”(am avut si un pastor norvegian care si-a lasat nevasta si trei copii pentru o”scufita rosie”
  plecat in”misiune”pe banii bisericii)Domnul sa te binecuvanteze!frate Florin.Trebuie sa luam seama la noi insine si sa ne vedem de drum.

 5. Citind articolul si comentariile,nu pot sa confirm decit ca asa este,astazi in vremurile din urma gasim tot mai putin”treji in D-nul”atit pastori cit si membrii din adunari.Si acestia care sint treji,sint dati la o parte dispretuiti pentru ca dau invatatura biblica,sint inlaturati de la anvon si chiar din biserica.Eu deseori am inaintea ochilor mei,ce ne descrie Ap.Petru in epistola lui a doua la cap.2 intreg,si Iuda.Acolo gasim descrierea a starii de astazi in biserici,nunumai pe vremea cind acestia au trait.Dar faceti cum spune Ap.Pavel lui Timotei ,in 2 Timotei 4;1-5,sa fie o incurajare ptr.dvs.in aceasta vreme de cadere de la calea ingusta si din dragostea ptr.D-zeu si cuvintul Sau.D-nul sa fie cu dvs.si fr.Lucian.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: