EDITORIALE

Devotional – Dependenta totala de Dumnezeu

Devoțional: Nimeni nu poate realiza sfințenia în fața lui Dumnezeu prin propria tărie sau puterea voinței.

Cunoaștem că Dumnezeu a eliberat poporul Israel în mod supranatural. La rugul aprins Moise era pregătit să se încreadă în Dumnezeu ca să aducă la îndeplinire acea glorioasă lucrare. El urma să învețe ceva despre natura lui Dumnezeu care, mai târziu, îl va ajuta să își pună toată încrederea în Domnul că El face totul posibil. Care era acel aspect al naturii lui Dumnezeu? Sfințenia Lui!

Același lucru este adevărat pentru fiecare creștin astăzi. Poate încercăm să realizăm în puterea cărnii ceea ce noi credem că vrea Dumnezeu. Dar Domnul ne spune și nouă ce i-a zis lui Moise: „Este un singur loc în care tu te poți apropia de Mine, iar acela este pământul sfânt. Nu poți să îți pui încrederea în carnea ta, pentru că nu carnea va sta în prezența Mea. Scopurile mele nu sunt îndeplinite niciodată prin încordarea puterilor tale”.

Deci, de ce i-a poruncit Dumnezeu lui Moise să își scoată încălțămintea din picioare (vezi Exod 3:5)? Domnul folosea un obiect comun, de fiecare zi pentru a învăța un adevăr spiritual, așa cum Isus făcea folosind monezi, perle, cămile, semințe de muștar. Dumnezeu îl învăța: „Moise, trebuie să porți echipament de protecție, pentru a-ți proteja picioarele de rănire. Dar niciun fel de protecție a firii pământești nu te poate susține acolo unde te trimit Eu. Vei avea nevoie de un miracol de izbăvire”.

„Te trimit în Egipt să te confrunți cu un dictator împietrit. Vei fi într-o situație din care numai Eu te pot elibera. Așadar, dă deoparte orice încredere în firea ta pământească, chiar și blândețea și umilința ta. Altfel, nu vei fi în stare să realizezi ceea ce te-am chemat să faci. Toate abilitățile tale vor fi fără valoare, dacă nu le sfințesc Eu. Pune-ți încrederea pe deplin în Numele Meu și puterea Mea.”

Sursa: https://alfaomega.tv/devotional/9881-devotional-dependenta-totala-de-dumnezeu?fbclid=IwAR1RwtcMe5SSnVWx1PmVMtXMkFjSy-YEdJ7aylETbXTrsFLZ5tB2q32nEUo#ixzz5aUA0poHD
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: