ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Capcana religiei

imgÎn fiecare dintre noi, undeva în adâncuri, există nevoia de Dumnezeu. Doar că nu întotdeauna această nevoie e identificată corect și de cele mai multe ori această nevoie e ‘satisfacută’ incorect. Dar ea e o necesitate de prim rang. La fel ca aerul, apa sau mâncarea, nesatisfacerea acestei necesitați duce la moarte. Și nu vorbesc doar de moarte spirituală, ci și de moarte fizică.

Oamenii simt moartea în ei înșiși, simt cum se sting, cum lumina din ei pălește și atunci doresc febril să se hrănească. O hrană care să pătrundă în miezul ființei fiecăruia. De o asemenea hrană e nevoie. Mulți însă aleg să-și potolească această foame la fast-food-uri: pseudo-bucuria distracțiilor, petrecerilor, bețiilor… Sentimente ce într-o clipă se sting și te lasă din nou gol.

Există însă și aceia care au identificat corect această nevoie. Știu că doar Dumnezeu poate umple acel gol. Acum rămâne doar să iși “procure” hrana necesară. Apare însă o nouă problemă, o nouă greutate: din care loc să o “procure”. Vor urmări prețul, să fie cât mai ieftină, sau calitatea, să fie cât mai bună? Sunt atât de multe oferte încât omul e descumpănit. Uneori cântăresc atât de mult opțiunile încât “ora închiderii” îi găsește tot nehotărâți. Dezamăgirea e atât de mare în unele cazuri încât mulți renunță.

Sunt însă mulți care sunt sinceri la început. Ei vor doar hrană. Hrana aceea pură care să le sature odată pentru totdeauna sufletul chinuit. Îl vor pe Dumnezeu. Și de multe ori, în foamea lor profundă, acceptă prima “ofertă” care li se face, deși nu întotdeauna e cea mai bună. Totuși, putem vorbi de “oferte” bune și “oferte” rele? Eu cred că da. Așa cum produsele se falsifică, la fel unii prezintă un hristos fals, sau un dumnezeu pe care nu-l poți găsi în Biblie.

Există UN SINGUR DUMNEZEU ADEVĂRAT ! Dar mulți ajung să fie înșelați pentru că, deși știu cum se numește Ceea ce caută ei, nu știu exact cum arată. Și atunci ținta lui inițială se schimbă. Acum ei nu mai caută Acea Hrană, ci caută “magazinul” care li se pare lor cel mai frumos. Și ca să las într-un final la o parte ghilimelele și paralelele vă spun că oamenii ajung să rătăcească pentru că, necunoscând prea multe despre Dumnezeu, fac alegerile privind spre religii. Și ce religie le place lor mai mult, în acea direcție vor merge, aceea va fi calea lor. E greșit un astfel de lucru? De cele mai multe ori, da! Pentru că în loc să-L cauți pe Dumnezeu, să te potrivești înfățișării Lui, ajungi să cauți oameni, să te potrivești înfățișării și obiceiurilor lor și aceasta poate fi o capcană letală. Și pentru că ai ales religia de fapt și nu pe Dumnezeu, ajungi să urmezi orbește religia chiar dacă ar fi ca ea să te ducă pe cărări greșite din pricina unor lideri care s-au depărtat de Dumnezeu.

--

De ce nu e neaparat ceva rău să alegi o religie?! Pentru că există și oameni sinceri, oameni cu un caracter puternic, oameni cu care Domnul are un plan, oameni care îl doresc din toată inima pe El și vor să aibă părtășie și cu alții. Se întâmplă uneori ca unii dintre aceștia să aleagă greșit , o religie, din dorința de a merge la biserică. Însă pentru că ținta unor astfel de oameni nu se va schimba niciodată, ei nu vor fi lăsați singuri de Domnul în mijlocul oricărei religii s-ar afla. Pentru că ei nu urmează în inima lor religia, ci pe Dumnezeu. Nu studiază doctrine și legi omenești, ci Cuvântul lui Dumnezeu. Și Dumnezeu îi va scoate nevătămați din mijlocul lupilor și-i va pune în turma Lui.

Dacă îți dorești Adevărata Hrană, chiar dacă se întâmplă uneori să nimerești într-un “magazin” greșit, vei ieși de acolo pentru că vei afla că ceea ce ei îți prezintă e ceva fals. Vei cunoaște Adevărul și Adevărul te va face liber. Puteți scăpa de capcana religiilor căutându-L pe Dumnezeu acolo unde El ni se descoperă: în Sfânta Scriptură, Cuvântul Viu, dătător de Viață. Nu urmați o religie! Urmați-L pe Dumnezeu! Religia pe care o ai, deși acum poate fi bună, cu timpul se poate schimba și fără să-ți dai seama, să te îndepărteze tot mai mult de Dumnezeu. Dumnezeu însă nu se schimbă niciodată. Dacă Îl cunoști pe El, Îl vei urma doar pe El.

Religia poate fi o capcană periculoasă care să te ducă la moarte. Mulți dintre creștini ajung uneori mai atașați de religie decât de Dumnezeu, căutând să se potrivească tot mai mult religiei. Dumnezeu nu vrea oameni religioși ! El vrea oameni credincioși Lui, închinători adevărați în Duh și-n Adevăr, oameni liberi !

--

Dacă simți această foame, această nevoie de Dumnezeu, începe să te hrănești singur din Scriptură. Cunoaște-L pe Domnul și lasă-te cunoscut de El. Lasă-L pe El să te învețe. Nu te lăsa păcălit de cei ce vor să te înșele spunându-ți că singur nu poți înțelege Scriptura. Vei înțelege! Și ști de ce? Pentru că nu ești singur !

scris de PUIAC DANY

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

6 Comments

 1. Adevarat si trist este ,caci Dumnezeu vrea oameni credinciosi care sunt sfintiti prin cuvantul Sau,El nu vrea oameni religiosi si bisericosi.
  Ier. 5:4 Eu ziceam: “Numai cei mici sunt asa; ei lucreaza fara minte, pentru ca nu cunosc calea Domnului, Legea Dumnezeului lor!
  Gal.4:9 Dar acum, dupa ce ati cunoscut pe Dumnezeu sau, mai bine zis, dupa ce ati fost cunoscuti de Dumnezeu, cum va mai intoarceti iarasi la acele invataturi incepatoare, slabe si saracacioase, carora vreti sa va supuneti din nou?
  Efes.17. Iata, dar, ce va spun si marturisesc eu in Domnul: sa nu mai traiti cum traiesc paganii in desertaciunea gandurilor lor,
  18.avand mintea intunecata, fiind straini de viata lui Dumnezeu, din pricina nestiintei in care se afla in urma impietririi inimii lor.

  Pastori si preotii vor ca doctrinele bisericilor lor sa fie implinite si ascultate mai mult decat cuvantul Lui Dumnezeu ,au legi ,au dogme ,au invataturi teologice si ei si-au format oamenii dupa invataturile lor mai mult decat dupa cuvantul lui Dumnezeu aveti exemplulu de crestini si crestinele de azi.Dupa purtarea si caracterul lor ii veti cunoaste.
  Dar cei care au crescut in Har si au iesit din toate invataturile omenesti si si-ai format un nou caracter ,urmeaza intr-u totul Cuvantul Domnului si sa sta in ascultare de Dumnezeu .
  Sa imi aratati un om care este mantuit ca urmeaza o doctrina sau o religie care a ascultat de popa sau de vreun pastor sau a mers zeci de ani la biserica ,dar care nu s-a pocait si nu a ascultat de Cuvantul Lui Dumnezeu ….nu exista asa ceva.
  Isus i-a zis: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6) si in alt loc Isus ne spune.
  Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine si in cine raman Eu aduce mult rod; caci despartiti de Mine nu puteti face nimic. (Ioan.15:5)
  Nasterea din nou nu este din ascultarea doctrinelor si a pastorilor si de a merge regulat la o biserica sau adunare,ea este in urma ascultarii intr-u totul de cuvantul lui Dumnezeu,adevaratii crestini sunt cei care pot sa fie exemple de crestini autentici, dar care nu frecventeaza nici o biserica nu ii invata nici un pastor si totusi stau in ascultare de Dumnezeu si cunosc mai mult cuvantul lui Dumnezeu ,decat cei bisericosi cu Bibliile in casa prafuite .
  1 Petru 1:22. Deci ca unii care prin ascultarea de adevar v-ati curatat sufletele prin Duhul, ca sa aveti o dragoste de frati neprefacuta, iubiti-va cu caldura unii pe altii, din toata inima;
  23. fiindca ati fost nascuti din nou nu dintr-o samanta care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvantul lui Dumnezeu, care este viu si care ramane in veac.Amin (parerea mea)

  Biserica pe unii ii indeparteaza de Biblie, caci ei sunt multumiti ca pot merge Duminica la biserica sa asculte ce zic alti si ei habar nu au de Cuvant asa am fost si eu dar acum dau Slava Domnului ca de 4 ani si cateva luni zilnic ,zi si uneori si noaptea citesc Biblia si viata mea s-a schimbat mult, de 2 ani nu mai frecventez biserica caci multi vroiau sa imi schimbe viata in rau si Domnul m-a scos afara si stau singura cu cuvantul si Domnul mi-a aratat lucruri minunate si a fost si este cu mine mereu,mie frica de bisericile de azi cand vezi ca oamenii nu sunt pocaiti si te pot treage in jos diavolul este puternic,imi este mult mai bine asa ,singura cu Dumnezeu decat inconjurata de fatarnici si mincinosi ,eu ii iubesc vreau sa le arat adevarul dar ei ma resping ,ii iubesc nespus dar nu ma pot uni cu ei vor sa fac lucruri gresite asa ca ei.
  BISERICILE DE AZI SUNT UN PERICOL PENTRU CEI CE VOR SA SE SFINTEASCA .

  Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inconjurati marea si pamantul ca sa faceti un tovaras de credinta; si, dupa ce a ajuns tovaras de credinta, faceti din el un fiu al gheenei, de doua ori mai rau decat sunteti voi insiva. (Mat.23:15) Amin (parerea mea)

 2. FALS!Toti impreuna formam TRUPUL LUI HRISTOS.Diavolul ne izoleaza facandu-ne sa ne credem cei mai sfinti,cei mai buni ,si apoi ne distruge.Din pacate asa a fost o sora cu fiica ei ,nimeni nu era detul de pocait pentru ele,si la inceput s-au izolat,nu au mai frcventat Biserica,si au avut un sfarsit ingrozitor.Au fost gasite moarte in casa.Nu este bine sa avem o imagine prea buna despre noi,pentru ca nu suntem mantuiti prin faptele noastre,ci prin JERTFA DOMNULUI ISUS.Facem toate lucrurile ca recunostinta ca suntem mantuiti.Nu trebuie sa alunecam pe panta legalismului.Toate comentariile tale sunt pline de venin.Dumnezeu este DRAGOSTE.

 3. Unii predica despre”capcana religiei”invitandu-te la Iisus si dupa aceea stiti ce urmeaza…indoctrinarea,lupte fraticide,partasii distruse, marginalizare, respingere daca ai curaj sa spui adevarul,comitete lipsite de intelepciune, pastori cu viziuni care sa le satisfaca interesele canalizand tineretul spre piste false si cereri de…cat mai multi bani pentru”misiuni”in interesul cui?altfel spus”dezamagire” .Altii predica despre”capcana sectelor”,”lupi imbracati in piei de oaie”intepeniti in dogme parca fiindu-le frica sa mai inoiasca ceva crezand ca altfel nu se poate decat asa cum s-au”teologizat”.Parerea mea este ca in ziua de azi un credincios care il cauta sincer pe Dumnezeu si o viata de sfintenie ca sa ramana in picioare trebuie sa aiba intelepciune si discernamant si sa mearga in”slalom”in zig-zag ocolind obstacolele puse si de unii si de altii. Eu va doresc sa mergeti in Intelepciunea lui Dumnezeu si sa-L puneti pe Domnul Iisus Intaiul in toate,familia voastra pe locul 2,biserica pe locul3,si pastorul sau preotul pe locul4 ca sa nu va mai pacaleasca nimeni.
  Cautati partasia cu persoane Intelepte si cu o inima calda indiferent de biserica traind Cuvantul lui Dumnezeu dupa Calauzire prin Darul Duhului Sfant si nu cu teologii nici cei”scoliti”nici cei formati”dupa ureche”care va vor deforma cu informatiile lor doctrinare;observatii si intrebatii de ce nu se inteleg ei intre ei,de ce se aleg ei intre ei si de ce isi neglijeaza turma.

 4. Ai dreptate Lucian.Dar sa stii ca toate lucrurile sunt ingaduite de Dumnezeu.El vrea prin aceste incercari sa scoata din noi roadele Duhului Sfant .Asa vei putea raspunde cu dragoste celor ce te lovesc,te dispretuiesc.Spunea un om al lui Dumnezeu:,,Dumnezeu a ingaduit oameni de nimic in preajma mea,ca sa ma prelucreze pe mine sa fiu cu adevarat ceea ce vrea Dumnezeu.,,Tu trebuie sa te ridici deasupra imprejurarilor vietii,trebuie sa ierti,sa le dovedesti ca esti cu adevarat copilul lui Dumnezeu,si iti spun sigur ca la vremea hotarata de Domnul,El te va ridica .Iti spun toate acestea din propie experienta.Dupa ce am trait sentimentul de respingere,am fost parasita de prieteni,eu am ales sa merg inainte prin credinta,apucandu-ma cu amandoua mainile de Domnul,am ramas credincioasa ,am umblat in caile Lui,nu am parasit biserica,partasia cu fratii si surorile,si Dumnezeu m-a rasplatit,m-a ridicat deasupra vrasmasilor mei.Asa rasplateste Dumnezeu pe cei care il slujesc si in imprejurari mai vitrege.El ne incearca credinta.

 5. Nu religia ne mantuieste ci relatia personala cu Dumnezeu prin Isus.Dar cum vom putea comemora moartea si invierea Domnului daca nu facem parte dintr-o biserica locala unde sarbatorim cina Domnului?,,Nu parasiti adunarea cum au unii obiceiul.,,Noi trebuie sa avem partasie unii cu altii,sa fim madulare unii altora.
  Oricare ar fi motivele pentru care sunteti dezamagit nu trebuie sa va izolati pentru ca asa cum spunea cineva: ” Campioni nu sunt aceia care nu pierd niciodata ci aceia care castiga marea batalie” Noi avem de luptat impotriva unei lumi nevazute si impotriva firii noastre pamantesti{ eul personal } nu impotriva oamenilor ca atare .

 6. NE IZOLAM,PLECAM DIN BISERICA,RAMANEM IN IGNORANTA SAU SCHIMBAM BISERICA?
  “Nici un crestin nu trebuie sa fie parte a vreunui grup care nu este cu totul transparent in ceea ce face(1Ioan1:5,7)Daca liderii vreunui grup cer autoritate absoluta asupra membrilor lui,in loc de a le sluji,sa nu te supui lor.”citat din cartea”Cel care sfarama lanturile robiei”de Neil T.Anderson
  Sa fim seriosi eu unul nu cred ca o astfel de conducere care s-a format Dumnezeu stie cum de catre ce fel de papusari au tras sforile in culise si s-au ales ei intre ei,indiferent la ce fel de nivel fie local,regional sau de cult,poate fi placuta Domnului
  Astazi se vorbeste de Codexul alimentar si de otrava introdusa in alimente ca sa ne imbolnaveasca si sa murim,Domnul Iisus a spus”feriti-va de aluatul fariseilor”tot ca despre o otrava,pe cand se va vorbi in biserica despre”Codexul alimentar spiritual”despre otrava care ni se strecoara in minte prin intermediul predicilor manipulatorii pierzatoare de suflete incitandu-ne pe unii impotriva altora,promitandu-ne o reforma asemanatoare celor care ne comduc tara spre infometare fara sa dezvolte nimic!?Sa ne arate concret ce au dezvoltat ei in biserica de la nivelul la care au fost pusi de au ajuns unele biserici sa le plangi de mila si apoi sa vina cu pretentii la “scaune” de fi “mai marii nostri”
  Atat din experienta mea personala cat si din a altora care sunt mari slujitori sub calauzire impartasindu-ne experienta lor in vreo carte(ex.Cindy Jacobs”Vocea lui Dumnezeu”)am observat ca uneori cand simti ca se trece de”limita rosie”si cei care conduc nu isi dau seama cand le”semnalizezi”,trebuie sa schimbi de drum,sa cauti o alta biserica sa poti merge mai departe fie si temporar si sa incerci sa revii dupa ce Dumnezeu face ce trebuie acolo eventual cu”nuiaua” daca nu s-a putut de buna voie,incercand din nou sa-ti aduci contributia la progresul bisericii atat cat se poate.Eu asa am facut si am observat ca la revenirea mea fie nu au mai gasit pastorii respectivi,fie o parte din cei din comitet au fost schimbati.La asta m-am referit ca trebuie uneori sa mergi in zig zag(“slalom”) dar sa ramai pe centru nu spre extreme.Daca nu mai poti invita pe cineva fie la biserica,fie la grup datorita atmosferei tensionate de luptele fraticide atunci e mai bine sa iesi din atmosfera”viciata”de diferiti”virusi”,sa cauti”aer proaspat”continuindu-ti relatia ta personala cu Domnul si cu cei carora l-ai marturisit pe El.
  Noi trebuie sa relationam intre noi fie la servici,fie cu vecinii,cu rudele fara ati pune in frunte eticheta vreunei denominatiuni pentru ca in momentul in care o faci sa vazi ce patesti (ex.site-ul unui grup de 20 de taximetristi din Bucuresti din articolul”Dumnezeu in taxi”care a reunit crestini din diverse denominatiuni dar altii nu vad cu ochi buni initiativa lor desi sunt cautati de clienti pentru ca prin purtarea lor moral crestina fiecare demonstreaza ca este un copil al lui Dumnezeu sau vezi unele dezbateri de pe unele ”forum-uri”sa vazi cata ura interconfesionala gasesti).Sa le dam astfel timp celor dintr-o astfel de biserica aflata in”carantina” pentru ca oamenii fug de ea,sa invete sa se poarte crestineste conform noii identitati in Iisus Hristos de adevarati copii ai lui Dumnezeu nascuti din nou asa cum pretind ca sunt,nu doar sa le”vesteasca evanghelia”de pe piedestalul superioritatii lor inchipuite pentru faptul ca cunosc biblia mai bine decat altii;unde este evlavia,smerenia,buna cuviinta,respectul in afara de o”politete”rece!?.Am retinut marturia unui pastor pe un CD care spune ca in partasia lui personala cu Domnul tot intrebandu-se de ce?…de ce? pentru una pentru alta Domnul i-a raspuns ca uneori chiar Biserica il impiedica sa dea oamenilor ceea ce El vrea.(asta nu insemna ca el se credea mai sfant ca altii ci marturisea un adevar revelat).In acest context pot incadra si una din concluziile unei”sora in Domnul”aceea de a nu face ce fac altii gresit fie ca sunt din lume, fie ca sunt din biserica.In ceea ce priveste concluzia ei ca”bisericile sunt un pericol pentru cei care vor sa se sfinteasca”eu spun:depinde de biserici nu putem generaliza.Nu trebuie sa uitam nici suferinta biblica ce vine de la oameni dupa Voia lui Dumnezeu care face parte din mantuire.Intr-adevar noi ne influientam unii pe altii fara voie chiar si trebuie sa fim atenti sa selectam ce fel de “informatii”primim si stocam in”memoria interna”a creerului nostru cautand Intelepciunea lui Dumnezeu.Voi nu vedeti cum crestinismul este impartit si trupul lui Hristos este sfartecat de teologi fie preoti,fie pastori.Privind din unghiul acesta situatia bisericii poate ca adevarul din intelepciunea poporului”pana la Dumnezeu te mananca sfintii”poate fi spus si altfel:”pana la Dumnezeu te mananca pastorii si preotii”Exista o proorocie revelatie in cartea”Cum sa vindeci bolnavii”scrisa de o familie de nemti din care am inteles ca totusi biserica reprezentata prin”uriasul fara cap”,Iisus fiind Capul,se ridica la Cer scuturandu-se de toti cei care nu merg dupa Domnul si se duc in intuneric.
  Aceasta este Mireasa care va fi rapita dar nu scria pe ea din ce fel de biserica vine. Eu nu am mai vazut astazi in biserica penticostala un interes deosebit pentru ca pastorii sa pregateasca biserica pentru un astfel de eveniment decat o lucrare de”pionierat”inceputa de”miscarea strajerilor”care se organizeaza din cand in cand prin locatii unde nu prea au acces toti crestinii pentru ca nu pot ajunge in locatiile respective pana nu se vor deplasa organizat in biserici(asa cum fac “turistii evanghelici”),si la care au aderat parca cativa pastori baptisti printre care si cunoscutul Iosif Ton(si e de bine) dar unde sunt pastorii penticostali tot la reforma”scoala-te tu sa ma asez eu”au ramas!?

  Nu vi s-a intamplat niciodata sa observati ca o biserica se comporta ca si cand parca “nu ar avea cap”precum”calaretul fara cap”din cartea cu acelas nume si ca de multe ori pastorul si cei care o conduc in loc sa mearga in fruntea turmei ca un factor de progres Domnul sa descopere ca mergand in urma fiindca le-au luat-o oile inainte?

  Referitor la izolare parerea mea este ca trebuie facuta temporar atunci cand tu esti mai slab si coplesit de atacuri diferite din mai multe parti(familie(“chiar cei din casa ta “), rude,servici si biserica de unde sperai sa-ti vina ajutorul si sa-ti restrangi relatiile devenind mai intelept,pe cine ajuti ferindu-te de “profitori”,cu cine poti avea o partasie normala mai restransa si unde si cui dai “partea Domnului”(o dai celor care se roaga pentru tine si fratii tai,pastorilor care se intereseaza de tine si fratii tai, misionarilor care fie fac o misiune riscanta,fie demonstreaza puterea lui Dumnezeu fiind in slujba oamenilor)si cui sa nu o dai(celor care insista si isi bat joc de ea plimbandu-se in”misiuni sterile”uneori strabatute de o anume doza de rivalitate parca atacantu-i public pe alti colegi de ai lor dintr-o generatie anterioara sau posterioara sau o folosesc in programe ce ne dovedesc pana la urma ineficienta si esecul).Eu am vazut si misionari preot-pastor care transpira in rugaciune pentru oameni in public zilnic de 3-4 ori pe zi(nu sunt penticostali) si Dumnezeu ii asculta spre deosebire de altii la care asculti predici lamentabile a neputinta.
  Te mai poti izola temporar ca sa-l cauti pe Domnul cu post si ragaciune.
  Unora mai tari care pot sa-si poarte de grije si singuri Dumnezeu le-a dat autoritate si asupra pustiei asa am retinut de pe o caseta video a misionarului sud coreean David P.Cho si asa am observat la unii sfinti din vechime cinstiti de Biserica ortodoxa. Intelepciunea lui Dumnezeu sa va patrunda si sa va dea”inimi intelepte”sa deosebiti ce fel de “hrana spirituala”vi se serveste de la amvon si de catre cine.Nu ma refer neaparat la unii pastori pentru ca azi ca si ieri la amvon au urcat crestini fara o”viata de sfintenie” reala,ei”papagali”ce repeta fie ceea ce au invatat, fie ceea ce au auzit fara sa treaca informatiile prin filtrul”Intelepciunii lui Dumnezeu”,iar noi cei care ii ascultam fiind ”cobaii”lor,fie ca sa invete ei sa predice fara sa traiasca ceea ce spun,fie ca dupa aceea sa se simta ei bine ca ne-au manipulat subtil.Eu inteleg”unitate in diversitate”aratand ca se poate si asa si altfel dar nu”ura in diversitate”aratand ca Dumnezeu nu mai poate lucra altfel decat “ca la noi”si”cum stim noi”

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: