Studiu Biblic

Studiu: Este adevărat că trebuia să vina Ilie…iar acesta era Ioan Botezătorul????

Este adevărat că trebuia să vina Ilie…iar acesta era Ioan Botezătorul????

Aş vrea să dezbatem această temă pe baza următoarelor versete:

Matei 11:12  Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum, Împărăţia cerurilor se ia cu năvală, şi cei ce dau năvală, pun mâna pe ea.

13  Căci până la Ioan au proorocit toţi proorocii şi Legea.

14  Şi, dacă vreţi să înţelegeţi, el este Ilie, care trebuia să vină.

15  Cine are urechi de auzit, să audă.

Matei 17:10  Ucenicii I-au pus întrebarea următoare: „Oare de ce zic cărturarii că întâi trebuie să vină Ilie?”

11  Drept răspuns, Isus le-a zis: „Este adevărat că trebuie să vină întâi Ilie, şi să aşeze din nou toate lucrurile.

12  Dar vă spun că Ilie a şi venit, şi ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el ce au vrut. Tot aşa are să sufere şi Fiul omului din partea lor.”

13  Ucenicii au înţeles atunci că le vorbise despre Ioan Botezătorul.

Luca 1:17  Va merge înaintea lui Dumnezeu, în duhul şi puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinţilor la copii, şi pe cei neascultători la umblarea în înţelepciunea celor neprihăniţi, ca să gătească Domnului un norod bine pregătit pentru El.”

Vrei sa dezbatem o tema? trimite tema ta la: crestintotal@yahoo.com

Cuvântul Domnului să fie o candelă pe cărarea noastră!


ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

23 Comments

 1. –Ioan Botezatorul nu este Ilie, care trebuie sa vina in ziua Domnului din vremurile apocaliptice.
  -El a fost asemanat cu Ilie doar in privinta lucrarii incredintate de Dumnezeu.Luca 1:17.
  ,,Va merge inaintea lui Dumnezeu in duhul si puterea lui Ilie ,ca sa intoarca inimile parintilor la copii….,,
  La fel se spune despre Ilie in maleahi.4:6,,El va intoarce inima parintilor spre copii,si inima copiilor spre parintii lor ,ca nu cumva ,la venirea Mea sa lovesc tara cu blestem.,,
  -Ilie trebuie sa revina in viitor.
  -In matei11:11-15 textul care l-ati luat ca baza a intrebarii pe care a-ti pus-o
  -in v.14 scrie:,,El este Ilie care trebuia sa vina.,,Acest verset ar putea sa dea de inteles ca Ilie a venit si ca el este Ioan Botezatorul.
  -Citind Matei 17;11 unde Domnul Isus spune:,,este adevarat ca trebuie sa vina Ilie si sa aseze din nou toate lucrurile.,,si apoi in marcu .9:12,,Ilie va veni intai si va aseza
  din nou toate lucrurile .(Ioan Botezatorul era mort cand erau spuse aceste cuvinte)

 2. Isus nu vorbeste doar asa si nu se contrazice pe El insusi Ioan era Ilie care trebuia sa vina el a restaurat din nou toate lucrurile si i a intors pe oameni la Dumnezeu si daca tot ai citit Matei 17 cu 11 de ce nu ai citit si versetul 12 Dar va spun ca Ilie a si venit si ei nu l au cunoscut ,,,,, de ce citesti doar sumar si nu analizezi ca poate sunt uni care te cred pentru ca nu studiaza ,,,,, deci te rog sa revizuesti si sa nu mai intri pe teren minat ….. deci in concluzie Ioan era Ilie citici Matei 17 tot nu doar un verset multa pace..

 3. Asta este Studiu biblic.Fiecare isi spune parerea.Asta nu inseamna ca eu am dreptate sau dumneavoastra aveti dreptate.Maleahi spune in 4:5,,,Iata ,va voi trimite pe proorocul Ilie ,inainte de a veni ziua Domnului,ziua aceea mare si infricosata.,,Nu este numai parerea mea ca Ilie este unul din cei doi martori din apoc.11:3.Luca 1:17,,Va merge inaintea lui Dumnezeu in DUHUL si PUTEREA lui Ilie ca sa intoarca inimile parintilor la copii.,,
  Nici nu ma mira faptul ca unii nu au curajul sa-si spuna parerea…..

 4. EU CRED CA FLORIN ARE DREPTATE DOMNUL ISUS NU SE CONTRAZICE DIN PACATE CEEA CE FAC OAMENII DIN ZILELE DE AZI ESTE CA RASTALMACESC CUVANTUL, CUM VOR EI.CRED CA ACOLO UNDE DOMNUL VORBESTE CLAR LITERAL NU MAI TREBUIE SA INTERPRETAM NOI.DOMNUL ZICE;VA RATACITI PTR. CA NU CUNOASTE-TI SCRIPTURILE!!!!!!!daca Ilie va veni atunci in ce periada de timp va veni?din p.d.v.r escatologic unde il plasezi pe Ilie?eu cred ca atunci cand ai un argument trebuie sa te duci cu el pana la capat,vreau sa zic cu explicatia.Respect punctul tau de vedere Florin dar cred ca mai trebuie sa te documentezi.Dumnezeu sa te binecuvanteze!

 5. Felicitari pentru site şi subiectul ales !

  Nu vreau sa par lipsit de modestie dar subiectul „Ilie” e specialitatea mea de multi ani…

  In Maleahi 4:5;6 sunt profeţite două veniri. Una să întoarcă inima părinţilor la copii şi a doua invers.

  În Luca 1:17 – Îngerul spune că Ioan Botezătorul împlineşte prima parte din profeţia spusă de Maleahi 4:5 acesta fiind „în duhul şi puterea lui Ilie” să întoarcă inima părinţilor la copii…adică părinţii evrei să fie întorşi la noua credinţă în Mesiah. De aceea Ioan este un Ilie, să mă exprim aşa.
  În Matei 17 – Domnul Iisus confirmă profeţia şi afirmaţia îngerului că Ilie e Ioan, dar şi retransmite la viitor partea a doua din Maleahi 4:5, 6b adică cea neîmplinită ce va „întoarce inima copiilor la părinţi.” Lucru de care îngerul din Luca nu mai spune nimic.
  Iisus tocmai stătuse de vorbă cu Ilie şi Moise. Când ucenicii au văzut pe Ilie, şi-au amintit de cărturari ce predicau venirea lui Ilie mai întâi şi de aceea au întrebat ” De ce zic cărturari că mai întâi trebuie să vină Ilie”
  Apoi desigur că Ilie şi Moise vin la Israel ei fiind cei doi profeţi şi cei doi măslini. Ei vor întoarce inima copiilor lui Israel la părinţii de credinţă apostoli. Cartea Maleahi este în întregime pentru Israel aşa cum scrie în Maleahi 1:1.
  Ştiu multe multe explicaţii dar se pare că toate vor să spună că mai sunt şi alţi Ilie in timpul Bisericii dintre neamuri…ceea ce nu este biblic. Aştept întrebări şi comentarii. Mulţumesc.

 6. Frate Vasile

  Profetiile escatologice nu pot fi intelese nici bazandu-ne pe gandirea noastra pamanteasca, fireasca si nici bazandu-ne pe informatiile eronate citite prin diferite tratate de te-ologie escatologica.

  Fara Lumina si Calauzirea Duhului Sfant nu vei intelege profetiile.

  Specialitatea ta este Ilie, a mea este domnul Isus Hristos.
  Daca El a afirmat ca Ioan botezatorul era Ilie care trebuia sa vina, pentru mine, cuvintele Lui imi sunt deajuns.
  Cand vei intelege cine sunt cei 2 martori din Cartea Apocalipsei atunci vei intelege despre ce vorbeste Domnul Isus Hristos in aceea Carte minunata.

  Toata lumea merge pe premiza gresita ca cei 2 trebue sa fie ori Moise si Ilie , ori Enoh si Ilie….(culmea este faptul ca Ilie apare in ambele ipostaze)

  Profetiile biblice iti dau 5 (cinci) repere profetice ca sa intelegi despre CINE, sau despre CE este vorba in Apocalipsa 11 si cine sunt cei 2 „martori”.

  Intelegand acest lucru ,vei intelege si faptul ca „specialitatea ta „Ilie” este gresita.

  O alta afirmatie escatologica ,la fel de gresit teologica este cea din
  2 Tesaloniceni 2:1-7.

  Aici Apostolul Pavel vorbeste despre 4 (patru) lucruri importante care se vor derula in vremea sfarsitului, dar pe care fratele Pavel nu le pune in ordinea lor cronologica….
  Un elev de clasa 2 ar trebui sa poata sa le aseze in ordinea lor logica….
  Se pare insa ca te-ologii nostrii cu seminare si studii biblice avansate, nu prea pot sa le inteleaga….

  Daca Domnul nu le lumineaza mintea cine sunt eu ca sa o fac ?

  Totusi incerc sa pun pe picioare un blog (dar sunt doar un incepator diletant in acest domeniu) in care poate voi discuta mai detailat profetiilor biblice referitoare la Planul lui Dumnezeu de Reabilitare si de Mantuire (si printre altele poate ca voi explica si unele pasaje escatologice importante)..

  http://profetiilebiblice.blogspot.com/2011/02/planul-lui-dumnezeu-de-reabilitare-si.html

  (blogul trebue accesat direct pe internet explorer)

 7. Pace şi bucurie frate Ioan,
  Multumesc pentru raspuns.

  – Inteleg varianta dumitale despre Ilie.
  – M-am confruntat in ultimii 25 de ani de cu zeci si sute de explicatii despre Ilie. Când am zis ca e specialitatea mea, nu am zis ca e mântuirea mea. Dar ca într-o fabrica, fiecare are acelasi şef şi regulament dar specializarea e diferită.
  – Desi pare uneori contradictoriu acest subiect, daca punem în context, asta m-a ajutat foarte mult, toate versetele ele singure vorbesc de la sine, nu au nevoie de interpretarea ta sau a mea. Nouă ne rămâne doar să tragem concluzia.
  – Eu nu am dubiu faţă de cei doi măslini şi profeţi ce vor veni la Israel, că sunt Moise şi Ilie.
  – Iar despre duhul lui Ilie din viaţa lui Ioan Botezătorul este spus clar de către înger şi Isus. De aceea el era un Ilie
  – Dar că Ioan nu este acel Ilie de la sfârşitul vremurilor pe care evreii îl aşteptau o spune chiar el.
  – Ilie vine practic de 4 ori cum ne este arătat în Biblie
  – 1) Ilie Tişbitul
  – 2) Elisei (primeşte porţie dublă din duhul lui Ilie)
  – 3) Ioan Botezătorul (În duhul şi puterea lui Ilie. Maleahi 4;5,6a, Luca 1:17)
  – 4) Ilie Tişbitul vine din nou să reaşeze toate lucrurile (Maleahi 4;5,6b, Matei 17:11 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Este adevărat că trebuie să vină întâi Ilie, şi să aşeze din nou toate lucrurile.” Cum zice mai sus în coment şi Gicu, deja capul lui Ioan era tăiat. Isus explică perfect profetia din Maleahi4:5,6. Şi mai este şi Faptele Apostolilor 3:21: Reaşezarea tuturor lucrurilor la Israel. Toate merg împreună perfect.)
  – Am mai multe motive şi argument biblice să cred ca cei doi sunt Moise şi Ilie

  Domnul cu tine şi succes la blog.
  Vasile

 8. Frate Vasie;Frate Basa ;in epistola lui pavel catre coloseni v 1-17 ne arata cum trebuie sa fie starea tuturor care ar dori sa fie mantuiti. Asa ca cel mai bun mod este sa ne limitam la ceia ce DOMNUL ISUS ne-a chemat Matei 22 37-40 iar in lucrurile ascunse Deut 29;29 AMIN

 9. Multumesc pentru raspuns Costy, asa este. La modul general asa este.
  – Dar vezi tu ca Biblia mai zice ca Ioan Botezatorul a fost trimis sa pregateasca bine un norod si calea Domnului.
  – Deci nu e ceva deplasat sa vina cate un mesager pe parcursul timpului si sa ne mai „scorbaceasca” sa ne atraga atentia de la calea noastra catre Dumnezeu.
  – Si in Apocalipsa 11 vedem alti doi mesageri, profeti care vor veni si vor pregati pe cei din Israel care Il vor primi pe Mesia.

 10. Frate Vasi,am osingura intrebare ;AR TREBUI SA MAI VIE INCA UN PROROC PANA LA VENIREA ISUS?>DOMNUL SA TE BINECUVINTEZE>

 11. Buna Costy.
  Conform Efeseni 4, sunt slujbe in Biserica printre care si asta de proroc. Deci pot fi. Raspunsul este da.
  – Deci daca este vreun proroc care e adevarat in tipul bisericii, si spune adevarul si are si roadele adevarului si neprihanirii poate fi o imensa binecuvantare pentru popor.
  – Dar un Ilie care sa vina pe parcursul timpului Bisericii pana la Ilie eu nu pot sa il vad.
  – In schimb îl vad foarte bine pe Ilie, ca revine cu Moise la Israel, dar cel mai sigur dupa răpirea la cer a Bisericii dintre neamuri.

 12. Salut Frate Vasi;Sunt foarte multi oameni [si cand spun multi ma refer cam 95% din ei]sau frati care interpreteaza Cuvantul Lui Dumnezeu[BIBLIA] dupa bunul plac al lor.Eu cred {parerea mea}ca,sunt multi, foarte multi care ei se cred niste aparatori a Lui Hristos.Si nusi dau seama ,ca Domnul Isus nu are nevoie de a fi aparat[protejat]Si noi avem nevoie de protectie si aparare!.Chiar si ucenici Domnului Isus ,au avut nevoie de protectia Domnului Isus Mat;17:5-7.Iar cind esti cuprins de frica ,esti plin de teama si vreai sa fugi;Matei:26;56b.Dar Domnul Isus s-a rugat pentru ei Luca;22;31-32.Iar pentru noi Luca;23;34.Amin..Acum poate te-am plictisit cu vorbareala. Dar ceea ce am vrut sa spun ,este ca noi trebuie sa avem ca sprijin si calauzire CUVANTUL LUI DUMNEZEU,el este singurul dreptar al crestinului.EL este singurul proroc din zilele noastre{[asta e parerea mea,si raman ferm incredintat in iea]} Romani:10;17.

 13. Salut Costy,

  -Totusi Iisus a zis să cercetăm Scripturile. Nu e ceva greşit să căutăm adevărul biblic despre subiectul Ilie sau altele.
  – Păreri diferite vor fi. Dar în timp, Domnul ne va lumina. Nu trebuie să facem o tragedie sau o sperietoare.
  – Dacă administratorul acestui site a deschis subiectul, hai domnule să discutăm că din păreri diferite poate ieşi la lumină ceva minunat.
  – Chiar şi critica constructivă este după voia lui Dumnezeu.
  – Pavel a zis că „TOATĂ Scriptura este insuflată…” deci să nu ne blocăm doar la nişte versete. Ele sunt în armonie cu altele…şi tot aşa.
  – Sunt care cred că Ilie a fost John Alexander Dowie, sau că Ilie a venit la profetul Mormonilor sau ca Ilie e William Branham, sau că e unu din India sau altul din America…tot felul de idei.
  – Eu cred că Ilie nu este pentru biserica dintre neamuri ci a fost pentru evrei şi va veni tot la ei, dar cu Moise împreună.

  I-am scris mai sus lui Ioan îţi arăt şi tie din nou:

  – Ilie vine practic de 4 ori cum ne este arătat în Biblie
  – 1) Ilie Tişbitul
  – 2) Elisei (primeşte porţie dublă din duhul lui Ilie)
  – 3) Ioan Botezătorul (În duhul şi puterea lui Ilie. Maleahi 4;5,6a, Luca 1:17)
  – 4) Ilie Tişbitul vine din nou să reaşeze toate lucrurile (Maleahi 4;5,6b, Matei 17:11 Drept răspuns, Isus le-a zis: “Este adevărat că trebuie să vină întâi Ilie, şi să aşeze din nou toate lucrurile.” Cum zice mai sus în coment şi Gicu, deja capul lui Ioan era tăiat. Isus explică perfect profetia din Maleahi4:5,6. Şi mai este şi Faptele Apostolilor 3:21: Reaşezarea tuturor lucrurilor la Israel. Toate merg împreună perfect.)
  Domnul cu noi cu toţi. Amin.

 14. Salut Frate Vasi;Ma bucur de raspunsurile pe care le dai !Si nu inseamna ca te laud asta,mai degraba spun DOMNUL SA TE BINECUVINTEZE!. Si sa ramai zidit pe stanca,este cel mai minunat lucru pe care trebui sa-l aiba un crestin.-Acum vreau sa te mai intreb ceva!Ce parere aveti despre sutele de [asa zis proroci]care circula in zilele de azi prin multe biserici?Sunt ei niste mesageri a lui DUMNEZEU ?Daca da ,cum ar trebui sa fiie?Si inca ceva !.Care este scopul lor?Domnul cu tine .Amin!

 15. – Apoi draga Costy din ce stiu ei sunt trimisi sa ajute poporul, fie sa descopere problemele unei adunari, persoane pe care satana le-a atacat si legat, fie sa aduca o instiintare de la Tronul ceresc, fie sa descopere tainele inimilor ca cei ce vin la adunare sa marturiseasca ca Dzeu e acolo, fie sa demaste siretlicurile satanei…un proroc poate avea si vedeni si prin asta Domnul poate arata sufletelor ce au de facut in situati si intrebari concrete.
  – Daca la adunarea unde merg eu ar fi un proroc, m-as bucura.
  – Stiu ca sunt foarte multe alergari la proroci dar cand e vorba sa auzi ceva concret, real sa urmaresti si sa fie asa si nu psihologie-mistica, vezi de fapt ca sunt multe falsuri.
  E mult de vorbit…zimi si tu cum vezi lucrurile ?
  – Nu ma mir ca au fost opriti aproape peste tot.

 16. Salut..Frate Vasi.,.Paiiii cam parerea mea nui prea plauzibila! -uite care e parerea mea.Eu cred ca de-la apostolu Ioan incoace ,nu au mai fost proroci care sa spuna adevaruri! In,scimb sunt tot felul de falsi si mincinosi.Pentru-ca ,daca ,ar mai fi vreun proroc la care sa nu-i fie teama[adica sa nu fiie fals },ar merge la vre-un presedinte de tara [ori care tara]si le-ar spune pe ce puct este el,si tara lui.[ma refer la inchinarile idolatrice]Prorocul ieremia ne arata ce uraste DUMNEZEU la noi si la proroci mincinosi si falsi ;ieremia:23;9-40 Asta este unul din zecile de motive ,pentru care eu nu le pre dau crezare .Si zic ,Domnul sa aiba mila de mine ,daca gresesc!AMIN!

 17. Pace Costy, am gasit cateva scripturi, dar mai sunt si altele, care se pare ca arata ca totusi vor mai fi proroci. Eu nu sunt penticostal, dar cred Biblia. Daca sunt proroci falsi sunt si dolari falsi si asta inseamna ca asta e o dovada ca trebe sa fie si adevarati… altfel cum ? Nu ?
  Un dolar fals arata ca undeva este dolar adevarat. Asa vad si cu proroci.
  POate sunt si cu darul prorociei si cu slujba de profet…ca in versetele de jos e o mica diferenta…

  Matei 23:34 De aceea, iată, vă trimit prooroci, înţelepţi şi cărturari. Pe unii din ei îi veţi omorî şi răstigni, pe alţii îi veţi bate în sinagogile voastre, şi-i veţi prigoni din cetate în cetate;
  1 Corinteni 14:1 Urmăriţi dragostea. Umblaţi şi după darurile duhovniceşti, dar mai ales să prorociţi.

  1 Corinteni 14:3 Cine proroceşte, dimpotrivă, vorbeşte oamenilor, spre zidire, sfătuire şi mângâiere.
  1 Corinteni 14:4 Cine vorbeşte în altă limbă, se zideşte pe sine însuşi; dar cine proroceşte, zideşte sufleteşte Biserica.
  1 Corinteni 14:5 Aş dori ca toţi să vorbiţi în alte limbi, dar mai ales să prorociţi. Cine proroceşte, este mai mare decât cine vorbeşte în alte limbi; afară numai dacă tălmăceşte aceste limbi, pentru ca să capete Biserica zidire sufletească.
  Efeseni 4:11-14 Şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, prooroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători, pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, până vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos;

 18. ASA DAR DOMNILOR REZULTATUL ACESTOR SCRPTURII ESTE CA ILIE TREBE SA VINA SI SA REASEZE TOATE LUCRURILE ANAINTE DE NECAZUL CEL MARE SAU ZIUA CEA MARE SI AN FRICOSATOARE . SPER CA ACEASTA SA NU VA POTICNEASCA SCUMPII MEI FRATII DAR AVETII DE GRIJA CA SA NU VI SE ANTAMPL EXACT CA AN TIMPURILE LUI ISUS ILIE A SI VENIT SI NU LATI CUNOSCUT MULTA PACE

 19. Pace Frate Vasi;1 Corinteni 14:3 Cine proroceşte, dimpotrivă, vorbeşte oamenilor, spre zidire, sfătuire şi mângâiere.
  1 Corinteni 14:4 Cine vorbeşte în altă limbă, se zideşte pe sine însuşi; dar cine proroceşte, zideşte sufleteşte Biserica.Acestea cuvinte sunt foarte adevarate!…..DAR!-Problema este ca in zilele noastre nu mai prea avem proroci care ar trebui sa puna in practica aceste cuvinte.in scimb ,prorocii pe care i-am m-ai auzit eu,au fost numai care te ;laudau;dezbinau ,puneau certuri intre frati,si multe alte bazaconi de a lor..Deaceea am spus ,ca si mai sus ,;ca dela apostolu ioan incoace nu mai sunt proroci care sa spuna adevaruri .Deaceea nu le prea dau crezare.Sngurul lucru in care ma-ncred este DOMNUL ISUS si CUVINTUL LUI!Nustiu daca ma intelegi,frate vasi!? Dar in in V.T prorocii Domnului nu le-era frica!exp;prorocul Natan;2Samuel;12:7-14:Ieremia;19;15:-;20;1-6.si multi alti.Erau oameni care aveau revelatie viie cu DUMNEZEU si nu le era frica sa spuna adevaru,chiar daca uni din ei sufereau pina la moarte.Sper sa ma-n telegi cum ar trebui sa fie proroci din ziua de azi!amin….Iar pentru Fratele Ioan ,am un sigur indemn;eu astept pe DOMNUL ISUS ,nicidecum vreun proroc,nici vreun Hritos muncinos;Matei24:23-35;matei;11:13-15;Domnul Isus sa ne lumineze pe toti ,si sa se indure de mine [noi]..AMIN.

 20. eu stiu ca IOAN BOTEZATORUL ERA ILIE DUPA CUM ESTE SCRIS IN BIBLIE. EL A FOST IN DUHUL LUI ILIE CHIAR IN PANTECELE ELISAVETEI. EL A FOST NASCUT PRIN FEMEIE CA SI ISUS HRISTOS, DOAR CA ISUS A INVIAT IN TRUP IAR ILIE NU. DUPA MOARTEA LUI IOAN BOTEZATORUL , DOMNUL ISUS A VORBIT CU MOISE SI ILIE PE MUNTE UNDE PETRU VOIA SA LE FACA CATE O COLIBA. DECI ILIE A URCAT IN DUH IN CER.

 21. Da Vasile , Domnul a vorbit cu Ilie dupa moartea lui Ioan Botezatorul. SI le-a zis ca Ilie va veni din nou. Probabil ca in discutia Lui cu Ilie si asta era ce au discutat, pe langa altele. SI intradevar Ilie va veni cu MOise la Israel conform mai multor profetii. Cei doi maslini eu asa vad ca sunt ei doi.
  Ce zici

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: