ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

CINE VA FI MÂNTUIT?

Această întrebare şi-o pune multă lume: „Cine va fi mântuit?” Am putea da câteva religii: penticostali, baptişti, ortodocşi, etc. Oare vor fi aceştia mântuiţi? Biblia ne spune că religia neîntinată este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazutile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume (IACOV 1:27), iar în versetul 26 scrie: „Dacă crede cineva că este religios, şi nu-şi înfrânează limba, ci îşi înşală inima, religia unui astfel de om este zadarnică” Deci, CINE VA FI MÂNTUIT? Din aceste versete vedem că religia nu mântuieşte pe nimeni. Dacă privim cu atenţie în Scriptură vedem cine sunt cei mântuiţi. Acei mântuiţi sunt cei care trăiesc în adevăr, în dragoste, neîmpinşi de nimeni, Îl ascultă pe Dumnezeu şi împlinesc voia Lui. Cei ce se încred în Dumnezeu şi au fapte vrednice de pocăinţa lor, aceia Îl vor vedea pe Dumnezeu.

Aş vrea să înţelegem însemnătatea credinţei, căci degeaba credem că Dumnezeu există, căci şi dracii cred şi se înfioară, iar noi cu ce suntem mai presus? Noi trebuie să ne încredem pe deplin în Dumnezeu, împlinind în toate voia Sa. Aş dori să memorăm cu luare aminte definiţia credinţei: CREDINŢA = este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare în lucrurile care nu se văd (EVREI 11:1).

Oamenii care vor fi mântuiţi sunt aceia care în adevăr împlinesc voia lui Dumnezeu fără a pune tot timpul întrebarea: DE CE? Pe care majoritatea creştinilor o pun, deoarece nu se încred în Dumnezeu. Oare Avraam, când a zis Dumnezeu să-l ducă pe Isac jertfă, a pus întrebarea: DE CE? Nici măcar nu a stat pe gânduri (nu ştiu ce a fost în mintea lui), dar putem vedea că L-a crezut pe Dumnezeu pe cuvânt şi aceasta i s-a socotit neprihănire şi nu uitaţi, este singurul om pe care Dumnezeu îl numeşte prietenul Lui.

Oare astăzi câţi dintre noi mai suntem ca Avraam? Oare ar putea Dumnezeu să ne numească prieteni ai Lui? Dumnezeu să ne ajute să putem fi chemaţi prieteni ai Lui, oameni după inima Sa. AMIN!!!

Editorial scris de Margea  Florin© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Florin, Te astept in fiecare Miercuri

 

Crestin Total recomanda :

Kerigma.ro www.liferomania.ro www.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Biblia nu specifică că omul va fi mântuit în funcţie de religia sa.Dacă un om se consideră religios în totalitate atunci trebuie să’şi arate credinţa prin fapte şi nu prin vorbe.Într’o predică a unui pastor acesta spunea că religia Penticostală e cea adevărată fiindcă e singura în care suntem botezaţi cu Duhul Sfânt.Dar aici se pune un semn de întrebare,dacă nu ai roadele Duhului Sfânt eşti pocăit doar cu numele….!!!Deci să nu ne înşelăm singuri şi să credem că în cer vor ajunge doar pocăiţii,acolo vor ajunge doar cei care au făcut voia Lui Dumnezeu cât au trăit pe pământ.Amin!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: