EDITORIALE

Învierea lui Isus Hristos este probabil cel mai bine documentat eveniment istoric

Datorită experienței lor cu Isus Înviat, apostolii se aflau într-o poziție unică, știind cu certitudine că Isus era cu adevărat Fiul lui Dumnezeu

Există multe religii cu diferiți fondatori, profeți și învățători care datează de mii de ani. Dar numai una dintre ele, Creștinismul, are un fondator care a mărturisit că este Mesia – fiul lui Dumnezeu – și a oferit o dovadă de necontestat despre cine a fost El, cucerind moartea prin înviere.

Hristos, este, de asemenea, singura persoană din istorie care a fost pre-anunțată cu o mie de ani înainte de a se naște, 18 profeți diferiți din Vechiul Testament, între secolele X și IV î.Hr., prezicând nașterea, viața și moartea viitoare. Sute de ani mai târziu, detaliile nașterii, vieții, trădării și modului în care a murit Hristos au validat aceste profeții în detalii surprinzător de exacte și minuțioase. Cu o mie de ani î. Hr., David a scris profetic despre răstignirea lui Hristos într-un moment în care răstignirea era necunoscută ca modalitate de execuție.

Orice altă persoană importantă a istoriei a venit pe lume să trăiască. Moartea altor lideri religioși precum Avraam, Moise, Buddha, Mohamed și Confucius a adus un sfârșit anticlimatic vieții și moștenirii lor.

Dar Hristos a venit în lume ca Fiu al lui Dumnezeu pentru a muri și a plăti prețul păcatului omului. Sacrificiul Lui a fost punctul culminant al vieții Sale, făcut în beneficiul întregii omeniri – deschizând calea către viața veșnică în Rai pentru toți cei ce cred.

Dintre cele patru mari religii ale lumii construite pe personalități, doar Creștinismul susține că fondatorul său este încă în viață, învingând moartea prin înviere. Niciun evreu nu a crezut că după ce Avraam a murit și a fost îngropat, mormântul lui va fi vreodată gol. După ce Buddha a murit, niciun discipol nu a susținut vreodată că l-a văzut sau a vorbit din nou cu el.

În ceea ce-l privește pe Mohamed și învățăturile sale care stau la baza Islamului, nu există nicio indicație că acest fondator s-a arătat discipolilor sau adepților săi după ce a murit la vârsta de 61 de ani. Mormântul său ocupat este situat în Medina și este vizitat de zeci de mii de musulmani devotați în fiecare an.

Hristos a fost unic prin faptul că și-a dat viața ca jertfă pentru a împlini motivul pentru care a venit în lume. Hristos a stabilit cel mai înalt standard de iubire posibil, atât prin învățăturile Sale, cât și prin sacrificiul suprem – dându-și viața pentru a salva și mântui omenirea. Apoi, pentru a oferi dovada „a vedea înseamnă a crede”, Dumnezeu l-a adus pe Isus din moarte la viață – înviat – pentru ca oamenii să aibă dovada vie a cine era El.

Noul Testament furnizează relatări din mai multe surse care au fost martori oculari ai învierii lui Isus. De fapt, Isus s-a arătat ucenicilor de zeci de ori separat între învierea și înălțarea Sa la cer, pe o perioadă de 40 de zile. Unele dintre aceste apariții au fost făcute discipolilor individual, altele au fost în fața mai multor ucenici în același timp și o dată în fața a 500 o dată.

Deosebit de demn de remarcat este faptul că nu au existat relatări despre martori care au contestat aceste apariții sau care să le fi catalogat drept „înșelătorii”. Nici măcar unul. Și nici nu găsim o înregistrare istorică a unor relatări ale martorilor care să fie contradictorii.

citeste mai mult: https://tribuna.us/invierea-lui-isus-hristos-este-probabil-cel-mai-bine-documentat-eveniment-istoric/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: