Studiu Biblic

Femeia are voie să spună altora despre Domnul Isus (nu să înveţe)? Cum şi la cine?

Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine. (Ioan.5:39)

După cum am anuţat zilele trecute pe site, vom începe o nouă rubrică de STUDIU BIBLIC, unde împreună vom putea studia Cuvântul Domnului care este hrana sufletului nostru şi fără de care am fi flămânzi şi uscaţi spiritual.

Prima tema este propusă de sora Pavel Valeria:
Femeia are voie să spună altora despre Domnul Isus (nu să înveţe)? Cum şi la cine?

CEL MAI IMPORTANT LUCRU ESTE CA TOATE DISCUŢIILE SĂ AIBĂ O BAZĂ BIBLICĂ BINE ÎNTEMEIATĂ ŞI SĂ NU NE ABATEM DE LA SUBIECT!!!

Dumnezeu să ne călăuzească în tot adevărul Său!!

Vrei sa dezbatem o tema? trimite tema ta la: crestintotal@yahoo.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

17 Comments

 1. Femeiacrestina are datoria sa spuna si altora despre DumnezeuDe aceea este necesar ca ea sa studieze biblia.Numai cunoscand voia lui Dumnezeu poti sa o pui in practica.Chemarea primordiala a femeii este de a fii sotie si mamaEa poate transmite copiilor ei care sunt adevaratele valori si credinta adevarata.Avem exemple in sfanta scriptura de femei evlavioase care s-au increzut in Dumnezeu in orice circumstanta a vietii.In tit 2.3-5ne spune cum trebuie sa fie femeile,cele mai in varsta sa le invete pe cele tinere.In spatele unor barbati puternici se afla o femeie puternica sau o mama care stie sa stea pe genunchi si se increde in Dumnezeu atotputernic!

 2. Avand in vedere ca femeia este un ajutor pentru barbat, Biblia nu da voie femeii sa predice si sa invete pe altii, dar ea trebuie sa-si sustina sotul cu post si rugaciune si sa-l incurajeze in slujba de predicator. Daca femeia nu cunoaste Cuvantul nu va putea sa-si ajute sotul intr-un mod benefic. Nu va putea fi acea femeie cucernica si aducatoare de vesti bune. Nu va putea fi un exemplu pentru tinere si deci nu va putea sa le dea sfaturi; asta in primul rand.
  In al doinea rand ea are datoria sa-si creasca copii in legea Cuvantului lui Dumnezeu. Sa le sadeasca de mici invatatura sanatoasa casa se poata bucura de ei.
  In al treilea rand la servici si cu vecinele poate discuta si sa marturiseasca experientele ei cu Dumnezeu si sa cunostinte ca daca trebuie sa le poata conduce spre mantuire, dar cel care le va predica va fi pastorul sau predicatorul.
  Ce este nelamurit pentru mine? Biblia zica ca femeia sa taca in adunare si sa-si intrebe sotul acasa cu privire la ce nu intelege. Ei, cele care nu au sot ce fac?

 3. femeia nu numai ca are dreptul sa spuna si altora despre Isus dar au si aceasta obligatie.Sa laudam pe Dzeu si sa spunem altora despre El este ceva care este natural ,vrem sa stie toti ca suntem mantuiti.
  Cum?-prin fapte,vorbe,gesturi,imbracaminte,atitudine
  cui?-tuturor
  Insa sa nu uitam un lucru,barbatul este capul femeii si hristos capul barbatului.Dumnezeu a randuit o ierarhie femeia,supusa barbatului si barbatul supus lui Hristos.Acum sa nu fim naivi,femeia are obligatia sa fie supusa barbatului doar cind acesta este supus lui Hristos.Un sot care nu are pe Dumnezeu nu poate sa conduca o femeie spre El si atunci actiunile sotului vor fi contrare lui Dumnezeu.asadar,femeia trebie sa se supuna sotului pana la limita incalcarii Cuvintului lui Dumnezeu.Pt nimeni si nimic nu avem voie sa incalcam poruncile lui Dumnezeu,.Femeia p[oate sa spuna si altora despre Isus dar nu intr-o biserica sau de la amvon.Daca are intrebari si sotul nu este mantuit,sa intrebe pastorul in particular sau presbiterii bisericii,sau in grupuri restrinse de partasie.

 4. Cred ca n-ar trebui nici o sora sa se lamenteze de faptul ca in cultura noastra religioasa femeii nu i se permite sa predice in Adunare.Cineva spunea ca femeia crestina este asemea unei lumanari,care in timp ce lumineaza se topeste,si asta fara cuvinte.. Preotii au incercat sa puna stavilar luminii venite din cer punand o piatra la usa mormantului.a fost insa in zadar…

 5. Eu cred ca faptele noastre compotamentul nostru modul de viata este un fel de a predica ca de la un amvon neconventional.Si asa vazand ei fatele noastre buna sa dea slava lui Dumnezeu si sa vina la pocainta.Trebuie sa spunem de cate ori avem ocazia despre dragostea lui Dumnezeu.
  Aceasa e marea chemare a fiecarui credincios!

 6. Aş vrea să întreb care este diferenţa între „a spune altora despre Domnul Isus” şi „a învăţa”.

 7. Nu doar ca are voie,ci este si indicat sa o faca! O fata mi-a vb despre Domnul Isus, in urma cu doi ani. Si acum sunt anul I la teologie pastorala. Domnul Lucreaza prin vasele Sale! Domnul sa va binecuvanteze surorilor!

 8. Imi pare rau dar mi se pare absurda intrebarea.
  Bineinteles, ca da. Ni se porunceste de Domnul in Matei 28, sa mergem in toata lumea. Sa predicam evanghelia la orice faptura, cum spune Marcu.
  In Scriptura se face referire la faptul ca femeia sa taca, DA, DAR unde, in Adunare.
  Atunci cand este vorba de a predica, acest lucru este permis doar barbatilor, de la amvon.
  Dar oricarui credincios ii este poruncit sa predice evanghelia, dar nu o pot face toti de la amvon.
  Dar sunt oameni peste tot in jurul nostru, care vor merge in iad, daca noi nu le vorbim. Predicatorul, sau pastorul, nu vor avea ocazia de a le vorbi. E obligatia ta sa le vorbesti. Indiferent daca esti barbat, femeie, sau copil.

 9. Florin, poate este o intrebare absurda, dar multe femei sunt „oprite” sa vesteasca Cuvantul de aceea este bine sa discutam pe seama acestui subiect. Cine stie, poate ne citeste si cine trebuie.
  Domnul sa ne intelepteasca.

 10. fratilor si surorilor, cine va invata copii la orele de scoala duminicala la biserica? nu femeile? cine pune primele baze ale crestinismului in inimile lor? nu mamele? atunci cum puteti spune ca femeile nu au voie sa invete pe altii cand deja de atata timp si tind sa cred ca o fac destul de bine. cum e cu femeile misionare care au renuntat la comfortul si siguranta vietii lor si au plecat in zone atat de periculoase dina ceasta lume tocmai pentru a predica vestea buna ?
  haideti sa nu fim ipocriti si sa credem ca femeile din Romania sunt singurele care sunt placute inaintea Domnului pt faptul ca nu predica la amvon! am cunoscut femei deosbite, pline de Duhul Sfant ale lui Dumnezeu care predica Cuvantul lui Dumnezeu si o fac bine! Domnul sa ne dea tuturor intelepciune sa putem intelege intradevar ceea ce doreste Dumnezeu de la noi> barbat sau femeie. .. sa incepem sa punem in practica voia Lui.

 11. Scripturile arată că soţiile capabile joacă un rol foarte important în cercul familial şi în societate.Ele menţionează un mare număr de domenii în care soţiile pot da dovadă de iniţiativă,recunoscând totodată autoritatea soţului lor Prov.31:10-31.Iar din punct de vedere spiritual,nu există nici o diferenţă între bărbat şi femeie în ceea ce îi priveşte pe cei chemaţi să moştenească cerul cu Isus Hristos Gal.3:26-28.Deci eu cred că şi femeia are dreptul să spună şi altora despre Dumnezeu,să arunce sămânţa nu să o ţină ascunsă doar pentru ea.

 12. intr un loc in care sunt frati cunoscatori de Cuvant, nu consider ca femeia trebuie sa se ridice si sa predice.ea poate invata pe cei ai casei, fara sa se inalte in sinea ei asupra sotului sau.C
  Cuvantul spune destul de clar ca in adunare aceasta nu are voie sa invete..peste cuvantul asta nu trebuie sa treaca nici o crestina care cauta cu adevarat pe Domnul.Dupa ianltarea Domnului Isus noi am primit un Mangaietor, Duhul Adevarului care ne va invata in toate lucrurile.

 13. Stiti ce nu mi-a fost dat să înțeleg, un fenomen care se
  întâmplă în bisericile noastre?

  Dacă sustineți ca femeia nu are voie să de-a învățătură, de ce punem fete la scoala duminicală, să învețe copii? Cred ca sunt mult mai vulnerabili copiii decât adulții.

  @liv – Cuvântul spune clar pentru niște femei care aduceau dezbinare într-o biserică. Citește putin si contextul în care zice Pavel asta si la cine zice. Dacă susțineti că afirmație e biblică si valabil universală de ce veniti cu soluții fără bază biblică cum e asta: „ea poate invata pe cei ai casei” – de unde ați scos asta?

 14. Nici nu era vorba ca femeia sa predice.Insa ea poate studia impreuna cu alte surori din Cuvantul lui Dumnezeu.Cele mai in varsta sa le invete pe cele mai tinere.Mamele sa spuna copiilor despre Dumnezeu,sa i creasca in frica de Domnul .Ca mama cred ca ai cea mai importanta misiune de a ti educa copiii si ai invata frica de Domnul.

 15. @ppocaiti, dand la o parte toate cele, spune mi in Biblie depre o femeie care era numita predicator, sau evanghelist..
  in Cuvant scrie ca femeia are un cap, si anume barbatul, iar acesta la randul sau are ca si cap pe Domnul..cand trupul incepe sa conduca fara ca sa lase autoritatea capului, poate numai sa nimereasca, va face un lucru bun.
  interesant lucru e si faptul ca Domnul Isus n a ales nici o femeie ca ucenic, poate imi spune ti dvs, frate ppocaiti, de ce a facut Fiul asta.

 16. @ liv:

  Frate liv, dacă vei găsi undeva în Biblie despre vreun bărbat care era numit predicator, spune-mi şi mie locul.

  Ai auzit cumva de sora DIACONIŢĂ Fivi? Dacă nu, atunci citeşte, te rog Romani 16:1-2
  Această soră era în slujba de diacon (διάκονος = diakonos).

  Fratele Pavel îi roagă pe fraţi să O AJUTE în orice ea ar avea trebuinţă. Adică, dacă ea ar fi cerut ajutorul fraţilor în anumite lucrări, ei erau rugaţi, îndemnaţi de Pavel să-i ofere acest ajutor..

 17. @Marcel Dogar
  frate Marcel, in vremea respectiva, diaconii nu aveau aceeas sclujba ca cea de azi..acea Fivi era probail cea care inmanase scrisoarea Romanilor. ea se ingrijea de saracii, bolnavii si nevoiasii din biserica sa, dar si de misionarii precum Pavel…

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: