ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Ce inseamna si ce mi se cere pentru a evangheliza?

A evangheliza din cate stim cu totii, o definitie simpla tare este atunci cand te duci sau cand stai de vorba cu cineva si ii spui despre Cuvant si Salvarea Divina.
Duminica la noi la biserica am avut la studiu despre evanghelizare si m-a dus gandul la ceea ce inseamna ea si ce presupune si de asemenea am discutat la biserica. Cred ca fiecare din noi, oricat de tineri suntem, ar trebui sa evanghelizam oamenii din jurul nostru, nu sa lasam totul in seama pastorilor, tu poti fii un evanghelist acolo unde ai fost pus de Dumnezeu. Insa sunt anumite lucruri care ar trebui sa le ai in atentie atunci cand vrei sa evanghelizezi pe cineva. Va voi arata cateva lucruri care imi par importante, pentru a avea o influenta puternica pentru lume, mai sigur pentru cei carora le vorbesti:

 1. Cred ca foarte mult conteaza exemplul personal, ceea ce tu faci, cu alte cuvinte faptele tale. Daca tu ii vei spune nu este bine sa faci asta si te vede pe tine ca tu faci exact acelas lucru, ce va zice: ,,Oke, tu imi spui mie sa nu fac cu tare si cu tare lucru ca nu e bine, dar tu de ce il faci?” E clar ce exemplu va vedea si pentru un astfel de model, cel care va mai incerca sa ii vorbeasca va incerca in zadar, s-ar putea sa numai vrea sa auda de Dumnezeu(cunosc cazuri).
 2. Nu incerca sa le arunci niste versete in fata si atata tot,  incearca sa le explici. Asadar ai grija ce versete pui in fata acelei sau acelor persoane cu care tu vorbesti.
 3. Conteaza si abordarea pe care o ai. Trebuie sa ai o abordare care sa fie accesibila persoanelor sau persoanei cu care vorbesti. Voi da un exemplu ca sa intelegeti ceea ce vreau sa zic: de exemplu tu te duci la niste tineri si le vorbesti ca unor persoane in varsta sau ca unor copii.
 4. Poate ca ar trebui sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne dea ocazii sau oportunitati pentru a spune celorlalti despre salvare.
 5. Poate ca o influenta mare are marturia ta, sa ii spui ceea ce a facut Dumnezeu pentru tine si sa le spui cum a lucrat si lucra El in viata ta, zi de zi.

Cred ca nu putem sta nepasatori, cred ca ceea ce a facut Dumnezeu in noi, ne indeamna sa spunem si altora, e ceva in interior care nu te lasa sa taci, sa ti pentru tine doar, dragostea Lui transforma inimi si are inca putere mare. Nu uita esti un ucenic al Lui si trebuie sa faci ceea ce ne-a lasat porunca: ,, Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile.” Matei 28: 19. Daca noi nu vom face ceva, cine va face ceva?

Trimite si altora linkul acestui  articol:

Editorial scris de Claudia Mihaiescu© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Claudia, Te astept in fiecare Marti

--

Crestin Total recomanda :

Kerigma.ro www.liferomania.ro www.vilaelim.ro www.clcromania.ro www.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro www.hainecrestine.blogspot.com

►Poti dona prin: BT Pay si Revolut - 0763631321 - https://revolut.me/crestintotal ►Paypal - https://www.paypal.com/paypalme/crestintotalro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

9 Comments

 1. foarte constructiv!Domnul sa te binecuvinteze draga mea Claudia>:D<

 2. Domnul sa te binecuvinteze sora Claudia
  Domnul si Mantuitorul nostru ISUS HRISTOS ne-a lasat chiar El aceasta porunca sa fim niste evanghelisti adica sa spunem si la alti ceea ce nea facut El noua fie caci suntem tineri sau batrini fiecare putem sa spunem ceva despre dragostea lui Dumnezeu .
  Chiar daca nu stim sa vorbim dar putem sa spunem ceea ce nea facut noua ,adica dintr-un om pacatos nea facut o faptura noua ,nea scos din groapa pieiri din fundul mocirlei de acolo de unde zaceam odinioara si ne-a pus piciorul pe STINCA MINTUIRI si nea spalat in Sfint singele LUI ,nea dat Mintuirea in dar si nea facut copiii de Dumnezeu.AMIN

 3. Ioel2:26Veti manca si va veti satura si veti lauda Numele Domnului,Dumnezeului Vostru care va face minuni cu voi si poporul Meu niciodata nu va mai fi de ocara!
  27.Si veti sti ca Eu sunt in mijlocul lui Israel ,ca Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru si nu este altul afa de Mine.Si poporul Meu nu va ma fi de ocara.
  28.Dupa aceea voi turna Duhul Meu peste orice faptura;fii si fiicele voastre vor prooroci,batrani vostri vor visa visuri si tinerii vostrii vor avea vedenii.
  29.Chiar si peste robi si peste roabe voi turna Duhul Meu in zilele acelea.Amin
  Chiar daca acum sunt intristata din pricina acestei generati ,totusi am increderea ca peste acesta generatie impietrita va fi turnat Duhul Sfant si v-a fi un popor sfant si toate aceste lucruri se vor intampla in curand.
  CRED IN ACEASTA ULTIMA GENERATIE DIN VREMURILE DE PE URMA CA SE V-A TREZI IN CURAND SI NE V-A FACE DE RUSINE PE NOI CEI CARE NU AM CREZUT IN EI.
  DOAMNE ISUSE,AJUTA-I DE SUS DIN CERURI SI TOARNA DUHUL SFANT PESTE EI,TE ROG FRUMOS.
  “si tot poporul Israel sa zica…..Amin .Amin”.

 4. Da, evanghelizare prin propriu comportament este posibil si la fel de graitor ca si cel vergal.
  De multe ori evanghelizarea este o manipulare a interlocutorului nostru ceea ce duce la esec.
  Pentru orice slujbain via Domnului trebuie sa ai chemare.

 5. Multumesc tuturor ca cititi articolul. Da cred ca fiecare indiferent de varsta suntem evanghelizatori si totul porneste de la felul cum ne comportam, cum am scris mai sus ceea ce vede ca tu ii spui sa nu faca si tu faci, va ramane cu ideea ca tu de ce ii spui lui sa nu faca si tu faci, e ca si cand ne contrazicem singuri, aceasta este adeseori greseala noastra![din pacate], dar mai putem corecta inca:).

 6. si cred ca de la generatia tanara se asteapta multe, pentru ca sutem viitorul de maine! Si cred ca au tot dreptul de a se astepta de la noi la asa ceva, doar ca ni se pare imposibil ca noi sa facem o schimbare asa mare, dar e posibil, incepand de la lucruri mici pana la mari. Dumnezeu este cu noi in toate! El a zis :,, Incercati pentru ca Eu am biruit lumea!” deci fratilor haideti sa facem ceva chiar acolo unde ne-a pus Dumnezeu, fie la locul de munca, fie la scoala, fie acasa in familia ta, oriunde se iveste, fii un exemplu!:)

 7. “Si tot poporul sa zica:AMIN!!!”
  Domnu sa te binecuvinteze sora Monica.Se pare ca in vremea aceasta tot ceeace vrea Domnu de la noi este sa fim evanghelisti in lume.daca ai citit ultimele mele articole ai putut observa ca am avut acelasi indemn;de a discuta despre evanghelizarea personala

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: